Bu Blogda Ara

30 Haziran 2011 Perşembe

TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK

TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK
Herkese merhabalar.
   Sıradaki tarifim tam bir bomba..
içinde enerji verecek her şey var.tahin,pekmez,ceviz v.s .harika lezzetli ve tahinin yağını saymazsak sıfır yağlı bir kek.bu tarifimi sevgili 65. porselen demlik çay etkinliği ev sahibesi sevgili canoya arkadaşıma gönderiyorum..buyrun tarifime..


MALZEMELER

3 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
1,5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 limon kabuğu rendesi(şekerle ovulup öyle eklenecek)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağına yakın ceviz kırığı(fındıkta olabilir)
2 +1/4 su bardağı un

üzerine:
1 tatlı kaşığı tahin

HAZIRLANIŞI

öncelikle yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım,ardından sırasıyla süt,tahin,pekmez,ceviz ve şekerle ovulmuş limon kabuğu rendesini katıp karıştıralım.unu,kabartma tozunu ve vanilinide eleyip karışıma ekleyelim,tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış  ve unlanmış bir kek kalıbına döküp,tam ortasına 1 tatlı kaşığı tahini döküp çay kaşığıyla istediğimiz şekli verip,180 dereceli fırında batırdığımız kürdan temiz gelene kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN....

28 Haziran 2011 Salı

HAYIRLI KANDİLLER-2011




HERKESİN MÜBAREK MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLARIM,ALLAH BÜTÜN DUALARINIZI VE TÖVBELERİNİZİ KABUL ETSİN İNŞALLAH.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

27 Haziran 2011 Pazartesi

YAĞIZ'IMIN DOĞUM GÜNÜ MASALARI ve PASTALARI(4.3.2.1.)



    Aslında oğlumun doğumgünü pastasını ben yapacaktım fakat son anda davetli listesi kabarınca,birden panik oldum acaba yeter mi diye,birde resimli olmasını istediğim için son anda sipariş vermeye kararverdim.bir taraftanda acaba yetiştirirlermi diye telaşlandım ama sağolsunlar yetiştirdiler bende hem yetmez korkusunda kurtuldum hemde oğlumun resmi olan bir pastayla bu güzel günü kutlamış oldum.


KAT KAT RENK RENK PATATES SALATASI
PATATESLİ KIYMALI GÜL BÖREĞİ
MAYALI MAHLEPLİ POĞAÇA


ÇİN PİLAVI
    Tarif için fotoğrafların altındaki isimlere tıklayarak ulaşabilirsiniz..    


........................................
ESKİ DOĞUM GÜNÜ MASALARI VE PASTALARIMIZ

Bunlarda Yağız'ımın 1.-2. ve 3. doğum günü masa ve pastaları,arşivimde bulunsun istedim.O zamanlar blog yazmadığım ve aile içinde yapıldığı için çok güzel fotoğraflar almamışım,daha çok kişileri çekmişim o nedenle fotoğraflar biraz özensiz ama yine de eklemek istedim,anı anıdır.

3, yaş günü soframız (2010)

3. yaş günü pastamız (2010)

2,yaş günü soframız ve pastamız (2009)



1. yaş günü soframız (2008)


1. yaş günü pastamız (2008)

Herkese kocaman sevgiler..

RENK RENK KAT KAT PATATES SALATASI

RENK RENK KAT KAT PATATES SALATASI
    Herkese merhabalar.
işte oğluşumun doğum günü menüsünde çoktan yerini almış enfes,pasta görünümlü,salatam.Enfes diyorum çünkü gerçekten öyle hem ben hemde davetliler bayıldılar.aslında ben çoğu malzemesini göz kararı kattım ama size bir şekilde ölçü vermeye çalışacağım.aslında oğlumun doğum günü 15 gün önceydi fakat malesef ancak yayınlamaya başlıyorum tariflerimi,bu menüdeki yayınlayacağım ilk tarifim.Eğer denerseniz çok memnun olacağınızın garantisini veriyorum ve tarifime geçiyorum...

MALZEMELER

15 adet haşlamış ve ezilmiş patates
tuz
tane karabiber
ilk kat için:
büyük bir mor lahananın çeyreği
ikinci kat için:
1/2 demet taze soğanın yeşil yaprak kısımları
1/2 demet maydanoz
10 adet doğranmış kornişon turşu
dilerseniz dereotu
yarım demet taze nane
üçüncü kat için:
2 kutu konserve mısır
dördüncü kat için:
5-6 adet orta boy rendelenmiş havuç
sosu için:
zeytinyağı
tuz
limon

HAZIRLANIŞI

öncelikle haşlayıp,ezdiğimiz patatesleri,tuz ve karabiber ekip karıştırıp dörde bölelim.ilkine incecik kıydığımız ve tuzla ovduğumuz mor lahanaları ekleyip,damak zevkinize göre tuz,zeytinyağı ve limon ekleyip malzemeler birbiriyle iyice homojen bir karışım olana kadar yoğuralım.
streç filmle kapladığınız bir kek kalıbı yada tepsiye ilk katı bastırarak eşit bir şekilde yayalım.ikinci kat için dörde böldüğümüz patatesin ikincisine rendelediğimiz havuçları katıp,zeytinyağı,tuz ve limon ekleyip onuda yoğurup ve tepsiye yayıp bastıralım.
Üçüncü kat için patatesin içine mısırlarımızı ekleyip,yine yağ,limon ve tuz ekip yoğuralım ve onuda tepsiye yerleştirip üçüncü katı çıkalım.
Dördüncü bölüm için ince kıydığımız yeşil soğanın yeşil yaprakları,maydanoz dereotu,taze nane ve küçük doğranmış turşularla birlikte karıştıralım.ona da yağ,limon ve tuz ekip iyice yoğuralım ve tepsiye yaylım.buzdolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirip servis zamanı ters çevirip streç filmi çıkaralım.hem şık hem sağlıklı hemde lezzetli salatamız artık hazırdır.
AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

25 Haziran 2011 Cumartesi

PİZZA EKMEK DİLİMLERİ


BAYAT EKMEK PİZZASI

  Herkese mutlu akşamlar diliyorum..
Bugün de bayat ekmekleri değerlendirmeye devam ediyoruz.Buda ikinci tarifim.pratik ve çok leziz oluyor.aslında ben bu tarifi göz kararı yaptım ama,yinede ölçüleri vermeye çalışacağım.bu sefer yazımı kısa kesip tarifime geçmek istiyorum.

MALZEMELER

10 dilim ekmek
 üzerlerine sürmek için tereyağı
 2 adet yumurta
 1 küçük kase süt
 beyaz peynir
 tulum peyniri
 tane karabiber
 1 adet orta boy soyulmuş küp küp doğranmış domates
 üzerine:
 kaşar peyniri
 sucuk
 pul biber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle ekmeklerimizi dilimleyip üzerlerine tereyağını sürelim.Diğer taraftan büyük bir kasede süt,beyaz peynir,tulum peyniri,yumurta,domates,tane karabiberi iyice karıştıralım.yalnız kıvam çok akışkan olmasın,eğer çok akışkan olursa biraz daha peynir ilave edebiliriz.
  Bu karışımı ekmeklerin üzerine paylaştıralım,onun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve sucuklarımızı dizelim,birazda pul biber serpip 200 dereceli fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim.bu kadar.....

BAYAT EKMEK PİZZASI

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

23 Haziran 2011 Perşembe

EV YAPIMI YOĞURT



EV YAPIMI YOĞURT

eskiden büyüklerimiz hiç hazır yoğurt almazlarmış,evde taze inek sütüyle kendileri yaparmış.zaman geçtikçe hazır yoğurtların kolaylığna alıştıkça artık yeni nesil kadınlar yapmaz olduk.ama o yoğurtların içindeki katkı maddelerini
bir bilsek bir daha evimize sokmayız herhalde.birede şimdi açık sütler olmadığı için lezzetsiz olur diyede yapmıyor çoğu hanım.ama öyle değil işte aslında artık hepimiz biliyoruz ki açık süt çok zararlı yada yararsız.çünkü açık sütlerde direkt inekten alınıp satıldığı için birçok
bakteri var.mecbur kaynatmak lazım bu seferde bütün vitaminlerini kaybediyor.ben pastörize sütle yapıyorum.çokta güzel oluyor,hemde sağlıklı ve besleyici.eskiden bende yapmazdım,fakat oğlum doğunca 6 aydan sonra ek gıdaya başmam gerekiyordu ve doktor ilk gıdası ev yapımı yoğurt olsun dedi.ama ben yoğurt yapmayı bilmiyordum.doktorumuz hayır dedi öğreneceksin,sakın bebeğine hazır yoğurt yedirme dedi.bende denemelere başaldım,ama ilk başlarda pek başarılı olamadım.yılmadan devam ettim ve başardım.o günden beride yoğurt mayalıyorum.eğer sizinde küçük çocuğunuz varsa ve hatta bende katkı maddesi istemiyorum kendimde yerim diyorsanız işte tarifim ve püf noktalarım
 MALZEMELER

1 litre pastörize süt
 1 yemek kaşığı yoğurt
 1-2 yemek kaşığıda yoğurt suyu

HAZIRLANIŞI
öncelikle sütümüzü ısıtıyoruz.kesinlikle kaynamayacak.çok sıcakta olmasın.serçe parmağınızı içine batırdığınızda 10'a kadar sayın eğer sıcaksa fakat elinizi yakmıyorsa tamamdır.çok ılık olmasın mayalanmaz yada çok geç mayalanır.çok sıcakta olursa ya yoğurdunuz kesilir yada yoğurdunuz çok ekşi olur. yani en önemli nokta sütün sıcaklığını ayarlayabilmek.diğer taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı yoğurdu ,yoğurt suyuyla iyice çırpalım,hiç tortu kalmasın.burada yoğurt suyu kullanmamın sebebi hazır yoğurtların çok katı olması ve çırpmak zor oluyor.ama ilk mayalandıktan sonra ikincisinde kendi yoğurdunuzla yaptığınızda böyle bir işleme gerek kalmayacak zaten.istene sıcaklıktaki sütümüzü mayalayacağımız yere alalım ve sabitleyelim,çünkü yerinden asla oynamyacak.sonra çırptığımız yoğurdu alıp,sütten birkaç kaşık yavaş yavaş ekleyerek karıştıralımki kesilmesin.sonra yoğurdu sütün içine ilave edip sütü fazla hırpalamadan karıştırıp kapağını kapatalım.üzerini dikkatli bir şekildeörtelim,mesela bir battaniyeyle örtebiliriz.ne kadar sıcak ortamda olursa okadar çabuk mayalanır.ortamın sıcaklığına göre 3-4 saat bekletelim.mesela yazın 2,5 saate mayalanıyor,ama kışık 4-5 saate ancak mayalanıyor.çokta fazla bekletmeyin ki yoğurdunuz ekşimesin.sonra mayalanan yoğurdumuzu hiç sallamadan dikkatli bir şekilde alalım ve buzdolabında bir yere sabit bir şekilde koyalım oynatmazsak daha iyi olur.en az 24 saat dinlendirelim çünkü;yoğurt buzdolabında beklemezse tam mayalanma işlemini gerçekleştiremez.buzdolabında bekleme işlemide bittikten sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.ikinciye mayalayacağınız zamanda yoğurdunuz azalmaya başladığında trkrar aynı işleleri tekrarlayın.

NOT: ilk yoğurdunuzu prebiyotik yoğurtla yaparsanız,yoğurdunuzda o özellikleri taşıyacaktır,yani prebiyotik olacaktır.ilkinde onunla mayalamanız yeterlidir.

AFİYET OLSUN....

BAHARATLI TAVUK PİRZOLA

BAHARATLI TAVUK PİRZOLA

Herkese merhabalar.
Bugün sizlere hem lezzetli hemde pratik bir tavuk tarifiyle geldim.Arada pratik ama güzel öneriler de olsun değil mi ?
İster ızgarada ister tavada,isterseniz de fırında yapın,her hali güzel olur.ızgaranın yerini hiçbir şey tutmaz o ayrı tabi.