Bu Blogda Ara

28 Ağustos 2012 Salı

KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU ve EVE DÖNÜŞ


KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU

Uzunca bir aradan sonra herkese yeniden merhaba.
Bayram ,tatil,hastalık derken bayağı bir ara verdim,ama sonunda evimdeyim ve dolayısıyla buradayım :)
Umarım herkes iyidir ?
Beni sorarsanız biraz yorgun,biraz hasta ,biraz da tatilin verdiği bir rehavet içindeyim.Ama çabucak toparlanırım diyorum ve geçiyorum nefis mi nefis tarifime.
Ben bu nefis kompostoyu kayın validemin bahçesinden toplanan kırmızı eriklerle yapmıştım,bahçe mahsulü olunca tadına doyulmuyor.Hadi geçelim tarife.

Diğer içecek tariflerime göz atmayı unutmayın.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

1 kg kırmızı erik
1 su bardağı şeker 
1/2 limonun suyu
2 lt. içme suyu


HAZIRLANIŞI

Öncelikle yıkadığımız kırmızı erikleri bir tencereye alıp üzerine suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra şekerini ekleyip biraz karıştırıp kısık ateşte erikler rengini verene kadar kaynatmaya devam edelim.
Limon suyunu da ilave edip karıştırdıktan sonra, küçük bir bardağa bir-iki kaşık komposto döküp soğumaya bırakalım ve şeker miktarına bakalım,eğer şekeri fazla gelirse biraz daha su yok eğer şekeri az geldiyse damak tadımıza göre biraz daha şeker ilave edebiliriz.
Erik iyice rengini verince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Oda sıcaklığına ulaşınca süzüp,buzdolabına kaldıralım ve soğumaya bırakalım, buzdolabında muhafaza edelim.
Afiyet olsun.

KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU

                                                 

42 yorum:

  1. Eline sağlık canım, geçmiş olsun kendine iyi bak bence fazla yoruluyorsun...biraz da dinlen, misafir geleceği veya kızkardeşim,yeğenlerim geleceği zaman hep senin harika tariflerine bakıyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmen beni ne çok mutlu ediyor bir bilsen,çok sağol ablacım,öpüyorummm..

      Sil
  2. Hoşgeldiniz,çok geçmiş olsun kırmızı erik kompostosunu bende yaparım eşim çok sever.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk,sizinde ellerinize sağlık,çok teşekkür ederim..

      Sil
  3. Canım ellerine sağlık bayılırım nefis olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. güzel tarifinle hoşgeldin canım ellerine sağlık. bu arada çok çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  5. hmm nefis cokda meyve suyu, kola yerine boyle icicekleri tuketebilme aliskanligimiz olsa ne iyi olurdu. Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ah keşke,ama ben sık sık yapmaya özen gösteriyorum. kola da içmiyoruz şükür,alışmak alıştırmak gerek tabi !.teşekkür ederim..

      Sil
  6. hoşgeldin canım....
    sefalar getirdin...
    ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    Ben Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
    Çok sevgiler,

    http://mutlu-mutfak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ilk fırsatta mutlaka uğrayacağım..

      Sil
  8. oh mis ellerine sağlık tatil sonrası toparlanmak zor olur aman hiç bırakma kendini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma canım hemde ne zor,çabucak toparlanmamız dileğiyle:)öpüyorum..

      Sil
  9. hoşgeldiiin.
    :)
    bayılırım buna yaparım ki kolaymış.
    :)
    yeşil erik çok ekşi gelir bana.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbuldumm:)
      yap tatlım nefis oluyor,eminim bayılacaksın..

      Sil
  10. Gecmis olsun canim..bakmaya calis kendine dinlen toparlan..ellerine saglik..nefis olmus , en azindan renginden belli :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür toparlandım,temizliğimi ve tatil yüzünden bayramlaşamadığım büyüklerimi bile gezdim :)çok teşekkür ederim,sevgiler...

      Sil
  11. Yuvana hoşgeldin ,Reyhan'cım.Bizlerde senin özlemiştik, umarım geri kalan herşey yolundadır.Bizler kompostoyu çok seviyoruz da, yeni nesil asitli içeceklere alışmış.Bu tatları onlara mutlaka öğretmeliyiz,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbuldum dilekcim,bende sizleri çok özledim inan.şükür onun dışında her şey yolunda.
      evet çok haklısın ama biz büyüklerde de var kabahat yapsak içerler,ben davetlerimde artık hep kendim yapıyorum bayıla bayıla içiyorlar.üşenmemek lazım onlarda alışsınlar asitli içecekler çok çok zararlı,sağol canım arkadaşım..

      Sil
  12. Çok güzel görünüyor,elinize sağlık.Denemeyi düşünüyorum,hatta suyunu az koyup biraz koyu yapıcam,şeker miktarını da arttırırarak buzlukta dondurmayı planlıyorum.Bu şekilde oğluma değişik tatta bir meybuz yapıcam.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok güzel olur en azından zararlı bir madde yok içinde,ancak su miktarını azaltıp şekeri çoğaltırsanız şeker biraz fazla olabilir ,bence tadına bakarak şeker miktarını ayarlayın..
      ben teşekkür ederim..

      Sil
  13. Hoşgeldin canım ve geçmiş olsun. Kompostoya bayılırım. Uzun zamandır da yapmamıştım. Malzemeyi alır almaz mutlaka yapacağım. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım benim,hoşbuldum.
      tavsiye ederim nefis oluyor..

      Sil
  14. Geçmiş olsun umarım en kısa sürede toparlarsın. Hoş geldin. Ben de bu tatil dönüşü biraz zor adapte oldum. Komposton nefis görünüyor.Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Annem çok yapardı tadı damağıma geldi sanki:)ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel ne güzel,nostalji olmuş:)teşekkür ederim..

      Sil
  16. Canım arkadaşım,ellerine sağlık.Ev yapımı sular güzel oluyor hele evde çocuk varsa içine sinerek içiriyor insan..Kendine iyi bak,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. hoş geldiniz geçmişler olsun dalından koparılmış meyvelerle yapılmış kompostada başka oluyor şifalar olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Tarif için teşekkürler.Ben aslında geçenlerde verdiğiniz irmik helvası tarifi için teşekkür ediyorum.Tam tarif ettiğiniz gibi, tam da benim aradığım gibi.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. Tabi ki bahçe eriğiyle süper olur. Çarşıda pazarda öyle erikler varki elma kadar neredeyse. İnsan güvenemiyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Canım sende tarifi mutlaka vardır, ben uzun zamandır hani haşlanarak yapılıyor su böreği yapmak istiyorum, evde yapabilir miyim? Gerçekten güzel olur mu? Hiç denemedim, korkuyorum biraz..sende tarifi vardır ama deneyip, yaptıysan yapayım diyecektim...acelem yok senin cevabına göre yapıp yapmamaya karar vereceğim..sen denedin yaptıysan memnun da kaldıysan yapacağım:)
    sevgilerimle...

    bir de zahmet olmazsa tarifi tekrar bir gözden geçir hani püf noktası, dikkat etmem gereken bir şey ya da yufkayı kaç dakika suda haşlayacağım tam süresi filan önemli çünkü ilk kez yapacağım ya minik bir püf noktası yüzünden berbat edebilirim:)))şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacım elde açma mı yoksa hazır su böreği yufkaları var onlardan mı yapmak istiyorsun keşke yazsaydın,neyse ben sana özelden ulaşırım oradan hallederiz:)öpüyorumm ...

      Sil
    2. Mümkünse elde açma istiyorum canım, ama senin deneyip,yaptığın tarif olması şart yoksa korkarım:)))sana güveniyorum çünkü.. tamam özelden yazışırız..sağol ben de öpüyorum

      Sil
  21. selamlar soğuk soğuk harika görünüyor...yazın yazlıktaki bahçemizden bende topladım yaptım o tabi sarıydı...şimdi eşim antalyadan geldi kayınvaldemin fethiyedeki bahçesinde kırmızı erik vardı o da bana göndermiş tamda senin bloğunu geziyordum denk düştü ....birazda marmelat yaparım...afiyet olsun sevgiler Reyhan...

    YanıtlaSil
  22. oh canım çok güzelmiş

    YanıtlaSil
  23. İkidir yapıyorum çok güzel oluyor.Teşekkürler tarif için :)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..