29 Şubat 2012 Çarşamba

ÇELENK KEK

ÇELENK KEK

      Herkese güzel ve güneşli bir gün diliyorum,malum an itibariyle yurdun birçok yeri yeniden soğuk ve kara teslim oldu olacak.Kar yağsın diye neredeyse biz İstanbul'lular duaya çıkacakken şimdide herkes hep bir ağızdan yeter artık yağmasın diye duaya çıkar oldu,bende bu gruba dahilim maalesef.
   İnsanoğlu böyle işte; ister, alır ,sonra fazlasını geri vermek ister ,kudreti yemeyince de söylenir durur,bu çark böyle devam eder gider.Ama her daim her şeyin gönlümüze göre olmayacağını da öğrenmeliyiz artık.
  Mesela ikinci cemrede düştü demek ki bahar yakın deyip kendimizi avutarak işe başlayabiliriz mesela:/

  Neyse efendim çenem daha fazla düşmeden,daha derin konulara girmeden, geçelim asıl konumuza,sıradaki tarifim nefis mayalı bir kek tarifi ,hatta çörek bile diyebiliriz.benim gibi tatlıyı çok sevmeyenler için tek kusuru glazür şekeri,ben bir daha ki sefere kullanmayacağım ama size tarifini vereceğim dilerseniz glazürlü yaparsınız dilerseniz glazürsüz yaparsınız,tercih sizin olsun (:
    Hadi geçelim tarife..


MALZEMELER

1 adet yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
 4 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
100 gr tereyağ veya margarin(eritilmiş)
1 fincan toz şeker
1/2 limon kabuğu rendesi
iç malzemesi için:
1 fincan toz şeker
50 gr tereyağ veya margarin (eritilmiş)
1 su bardağı kuru üzüm
2 fincan badem
 yaklaşık iki fincan damla çikolata
glazür şekeri için:
1 fincan pudra şekeri
1-2 yemek kaşığı süt


HAZIRLANIŞI

  Un ile tuzu bir kaseye eleyelim,ortasını açalım,mayayı ılık sütün içinde eritip ,unun ortasına dökelim ve mayalı karışımın üzerini unla örtüp 15 dakika bekletelim.Ardından tereyağı,şeker ve limon kabuğu rendesini ilave edip 10 dakika iyice yoğurduktan sonra hafif yağlanmış bir kaseye alalım.üzerini örtüp 15-20 dakika ılık bir yerde bekletelim.Sonra hamuru hafifçe yoğurup,40'a 50 cm'lik bir dikdörtgen açalım,ve bir fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürüp, bütün iç malzemesini yayalım.
hafifçe kıvırıp rulo yaptıktan sonra,ruloyu dikey olarak ikiye keselim (üstteki resimdeki gibi), kesik kenarlar üste gelecek şekilde buralım ve burulmuş  hamuru çelenk şeklinde yuvarlayıp (alt resimdeki gibi),yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.tekrar üzerini örterek 20-30 dakika bekletelim.
Yeteri kadar mayalanan keki 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.altı biraz daha geç pişebilir kontrol etmeden almayalım.

 Glazür şekeri içinde, pudra şekeriyle sütü iyice karıştırıp pişen ve ilk sıcağı çıkan kekimizin üzerine dökelim

AFİYET,ŞEKER OLSUN....

27 Şubat 2012 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ

BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ

Herkese merhabalar.
  Bugünde mevsim sebzelerinden biriyle devam ediyoruz,mevsimi geçmeden,benim gibi brokoli severseniz  mutlaka denemelisiniz.
  Görüntüsüde ayrıca çok şık oluyor ben bu halini ertesi günü çektim yoksa biraz dağılıyoruz maalesef helede sıcakken dağılmadan almak mümkün değil.
  Deneyin ,tadın derim.
     Sağlıcakla kalın...


MALZEMELER

1 adet orta boy brokoli
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr kıyma
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
pulbiber
tuzot
beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
2,5 su bardağı süt
tuz
karabiber
üzerine:
 bolca kaşar peyniri rendesi


YAPILIŞ AŞAMALARI

HAZIRLANIŞI


Öncelikle brokolileri yıkayıp çiçeklerini ayırıp sirkeli suya yatıralım ,biraz bekletip tekrar yıkayıp süzelim.
  ardından varsa buharlı pişiricide pişirelim ki en sağlıklısı ve lezzetlisi bu şekilde oluyor,yoksa bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatalım ve kaynayan suya brokolileri atıp biraz haşlayalım ama çok haşlamaya gerek yok,aldante olsun yani biraz diri kalsın.
   ardından teflon bir tavaya sıvıyağımızı alalım biraz ısınınca kıymamamızı ekleyip kavuralım,ardından yemeklik doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havucuda ekleyip biraz daha kavuralım ve en son salçamızı ekleyip bir iki çevirip tuz ve baharatlarını ekip ,karıştırıp ocaktan alalım.

BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ

  Ardından beşamel sos için ayrı bir tavada tereyağını eritip kokusu çıkana kadar unu kavuralım ve sütü ekleyip hızlıca çırpalım,tortu kalırsa blendırdan geçirebiliriz.En son tuzunu ve karabiberini ekleyip onuda ocaktan alalım.

  Hafifçe yağladığımız fırın kabına önce haşlanmış brokolileri,ardından kavurduğumuz harcı eşit bir şekilde yayalım.Onunda üzerine eşit bir şekilde beşamel sosu yayıp 180 dereceli fırında pişirmeye bırakalım.
  Beşamel sos yer yer kızarmaya başlayınca pişmiş demektir,fırından alıp kaşar peyniri rendesinide serpiştirip tekrar fırına sürelim,kaşarlar eriyip hafif kızarınca fırından alıp ılık olarak servis edelim..

AFİYET  OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

26 Şubat 2012 Pazar

Ece Sükan Benim Bloguma Yakışan VAIO'yu Seçti... Sıra Sende!

Bana en çok Pembe VAIO yakışıyor!

Ünlü moda ikonu Ece Sükan, Sony VAIO için ilginç bir işe imza attı. Blogların renkli dünyası ile Sony VAIO'nun renkli dünyasını birleştiren Ece Sükan, birçok blog gibi benim blogumu da inceledi ve yakışacak olan rengi belirledi. Ece Sükan, blog içeriği, tasarımı, duruşuna göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana Pembe VAIO'yu seçti.

sony-vaio

Ayrıca Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin...

Bir bumads advertorial içeriğidir.

25 Şubat 2012 Cumartesi

İNEGÖL KÖFTE (KAŞARLI)

İNEGÖL KÖFTE (KAŞARLI)


    Herkese merhabalar.
Son birkaç gündür bayağı bir yoğunum tarif yayınlamakta bile zorlanır oldum ,allah'tan taslak ağzına kadar doluda birkaç eklemeyle yayına alabiliyorum.
Yine yeni fotoğrafı ve tarifiyle güncelleme zamanı gelen bir tarifle sizler leyim,hemde ne tarif:)
   Bu nefis köftenin tarifini yıllar önce daha blogger bile değilken sevgili  evcini  'nden almıştım,iyi kide bulmuşum denemişim dedirten nefis bir köfte oldu doğrusu, hayatımda yaptığım ve yediğim en güzel köfte diyebilirim sizlere.aslında tarif birebir değil sadece yapılışı aynı ben ölçülerini bayağı bir değiştirdim ama olsun köfte yine aynı köfte.
  Yapımı kolay ancak aşamalardan geçirmek gerek,öyle hemen yoğurup hop attım tavaya pişti ,yedim yok ,maalesef:) azıcık sabır lazım,en önemli püf noktası dinlenmek,birde et seçimi,yağlı olmasına rağmen dana döş kullanılmalı,veeee birde mangalda pişirmek mümkün olursa tadına doyum olmaz.

      Dipnot:)  orjinal inegöl köfte böyle olmaz şöyle olur diyen arkadaşlarımız çıkabilir ki tarifi aldığım arkadaşıma böyle yorumlar gelmiş, sahisi nasıl olur bilmem çünkü köfteciler tarif vermiyor ama lezzet birebir aynı bende arkadaşımın tarifine ve damak tadıma güvenerek adını değiştirmedim,bunuda dipnot olarak düşmek istedim,amerikan salatası mevzusundan sonra böyle bir ihtiyaç hissettim(:

MALZEMELER

350-400 gr dana döşünden kıyma
1/2 çay bardağı bayat ekmek içi
1/4 su bardağı su
tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı silme karbonat
1 orta boy kuru soğan
kaşar peyniri rendesi (tercihe bağlı ama ben tavsiye ederim)

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle akşamdan kıyma,tuz,su ve ekmek içini karıştırıp 10 dakika kadar yoğuralım.kapaklı bir saklama kabına koyup buzdolabına kaldıralım.Sabaha kadar dinlensin.sonra sabah dolaptan çıkarıp limonla karbonatı karıştırıp köpürünce harcımızın üzerine dökelim.Soğan ve kaşar rendesinide ekleyip iyice yoğuralım ve tekrar buzdolabına kaldıralım,akşama kadar tekrar dinlensin.akşam pişirmeden 10 dakika önce dolaptan oda sıcaklığına çıkaralım ki köftemiz kendini biraz salsın sonra şekil verip ister fırında ister tavada istersenizde ızgarada pişirebilirsiniz.
   Her hali güzel olacaktır,ben tavada yaptım enfes oldu.bu tariften 2-3 kişilik ancak çıkıyor,daha fazla yapmak isterseniz malzemeleri çoğaltabilirsiniz.hatta yaptıktan sonra buzluktada saklayabilirsiniz.yalnız buzluğa kaldıracağınız parçayı ikinci kez bekletmenize gerek yok kaşarla soğanını kattıktan sonra hemen buzluğa kaldırabilirsiniz.

Not:   1.Lezzetli olmasını istiyorsanız ki,istersiniz o zaman hiçbir aşamayı atlamıyoruz,yani acele etmiyoruz.

         2.dana döşü yağlı olmasına rağmen en iyi sonucu veriyor çok yağlı olması derseniz karışıkta çektirebilirsiniz kıymayı,birde iki kez çekilmiş olsun..

AFİYET,ŞEKER OLSUN....

23 Şubat 2012 Perşembe

NARLI ,YEŞİL ZEYTİNLİ PATATES SALATASI

NARLI ,YEŞİL ZEYTİNLİ PATATES SALATASI

Herkese merhabalar.
  Sanki artık bahar geliyor gibi,gibi diyorum çünkü güneşin arkasına saklanmış feci bir soğuk oluyor buralarda.dün güneşe aldanıp ince giyindim sonrada eve bırrrrrr bırrrr ederek geldim vallahi:)
  hayatımda ilk kez baharı bu denli çok özledim,gezmek tozmak istiyorum yahu,hemde baharda azacak olan alerjilerime inat istiyorum baharın gelmesini.neyse az kaldı inşallah yakında güneşi bol bol çekeriz içimize..

  üstteki fotoğrafta göründüğü üzere ben poz alırken fondaki narları tırtıklayan bir el yakaladım ve manşete onu almalıyım dedim,tam bie suçüstü oldu (:

   Gelelim asıl konumuza,biz Türkler iki kişi bir araya geldiğimiz anda yapacağımız salataların başında patates salatası gelirdi,gelirdi diyorum çünkü artık çeşit çoğaldı ve benim gibi çoğumuz belkide hiç yapmaz olduk.
normal tarifini zaten hepimiz yapar ve yeriz ama birde narlı ve yeşil zeytinli deneyin diye bu tarifi yayınlamak istedim,nar her şeye olduğu gibi bu salataya da o kadar yakıştı ki ben çok sevdim,birde böyle deneyin derim.
   Buyrun tarifime..
Ayrıca tarifimi ''çay kahve bahane etkinliğinin'' yeni sahibesi elif arkadaşıma gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum..
NARLI ,YEŞİL ZEYTİNLİ PATATES SALATASI

MALZEMELER

5-6  adet orta boy haşlanmış patates
1 adet iri boy ayıklanmış nar
10-15 adet biberli yeşil zeytin
4-5 sap taze soğan
4-5 sap maydanoz
3-4 sap dereotu
4-5 sap taze nane
limon
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz
pul biber

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patatesleri kabuklu haşlayıp kabuklarını soyalım ve doğrayalım.ardından yeşil soğan,maydanoz,dereotunu incecik kıyıp ekleyelim,nanelerin yapraklarını,ayıkladığımız nar tanelerini ve yuvarlak doğradığımız yeşil zeytinleri de ekleyip iyice harmanyalım.
  en son limon ,nar ekşisi,tuz,zeytinyağı ve pul biberini de ekleyip iyice karıştıralım.
     Sosunu bol katmanızı tavsiye ederim ve sosu kattıktan sonra en az 30 dakika kadar dinlendirirseniz patatesler sosu daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır..

Ilık yada soğuk olarak servis edelim..

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

22 Şubat 2012 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI

YAYLA ÇORBASI

Günaydınn.
  Şuan kulağımda kulaklık,fonda son ses Halil Sezai'nin ''olsun'' şarkısı ve o şarkıya hiç uygun olmayan,alakasız bir yazı yazıyorum,zaten bu gece bende her şeyle alakasızım o da başka bir mevzu,anlayacağınız karma karışığım bu nedenle sizlere fazla karışık olmayan bir yazı hazırlamak istedim(:
  Neden karışık değil herkes bilir ,herkes yapar ama bir yemek blogu yayla çorbasız olmaz,aslında yayla çorbası benim ilk tariflerimden biridir ama güncellenmiş fotoğrafı ve tarifiyle tekrar yayına almanın vakti gelmişti.
    Yoğurtlu çorbaların sultanıdır yayla çorbası,sevmeyen yemeyen var mıdır? bilmem,ama bizim evde herkes bayılır yayla çorbasına,eminim çoğunuz evinizde zaten yapıp yiyorsunuzdur,hadi birde benden okuyun.
  Bu arada an itibariyle halil sezai'nin '' iiieeeesyannn ''şarkısını dinlemeye başladım,tarifte hata olursa affola :)

Diğer çorba tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER

3 su bardağı su
4 su bardağı tavuk suyu(tavuk suyunuz yoksa 7 bardak su)
1/2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
karabiber
tuz
YAYLA ÇORBASI

HAZIRLANIŞI

    Öncelikle yıkadığımız pirinçleri tencereye alıp üzerine suyu ekleyip,pişirmeye bırakalım.pirinçler yumuşayınca,ayrı bir kapta yoğurt,un,yumurta sarısı,birazda yoğurt suyu yada su ilave edip iyice çırpalım.çırptığımız karışıma sıcak çorbadan kaşık kaşık ilave edip iyice karıştıralım.sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edip karıştıralım ve tekrar kaynamaya bırakalım.
 Diğer taraftan ayrı bir kapta yağları,nane ve pul biberi kızdırıp kaynayan çorbaya döküp tuz ve karabiberde ekleyip.ocağın altını kapatalım.

not:  ben su miktarını biraz az verdim diğer çorbalarım da olduğu gibi koyu olursa siz biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz..
   Sıcacık servis edelim..

AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

20 Şubat 2012 Pazartesi

YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ

YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ
Herkese merhabalar.
  Haftaya nefis mi? nefis tatlı mı? tatlı ,bir kekle başlayalım dedim ve başlıyorum da.Bu nefis keki yapalı bayağı bir zaman olmuştur,garibim taslakta bekleye bekleye harap oldu:)
Halbuki yayınlamak içinde ne kadar sabırsızlanıyordum,olmadı mı olmuyor işte.
   Neyse efendim en azından bunu şuan başaracağımdan eminim,bu keki size nasıl anlatsam eksik kalır gibi geliyor bana ,o kadar nefis bir kek oldu ki ben bile bayıldım,o kadar yani.
  Şimdi diyeceksiniz ki nesi farklı bildiğimiz fincan keki,yok valla değil,ben bunu tamamen doğaçlama yaptım mesela yağsız her şeyi yavan kabul eden eşimden korkarak biraz yağ ilave ettim,fındıklı ,e birde yaban mersini var içinde.
  İçinde az miktarda olsa yağ olduğu için daha yumuşak oldu ve korktuğum gibi olmadı fincanlardan kolayca çıkarı verdim buna ben bile şaşırdım..
  İlerleyen zamanlarda değişik malzemelerle de deneyip paylaşacağım inşallah.Mutlaka denemelisiniz ,şiddetle tavsiye ediyorum..
Bu arada yine bol fotoğraflı bir post sizleri bekliyor bakalım beğenecek misiniz??

  Ayrıca tarifimi ''çay kahve bahane etkinliğine'' elif arkadaşıma ve  p.d.ç.s. etkinliği için gülo anne 'ye gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum..  
YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ
MALZEMELER

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı elenmiş un
3 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı fındık kırığı
1/2 çay bardağı kuru yaban mersini
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilin


HAZIRLANIŞI

   Öncelikle şekeri ve yumurtayı  güzelce çırpalım,ardından yağını ve sütünü de ekleyip biraz daha çırpalım.Elenmiş un,kabartma tozu,vanilin karışımını da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım,en son kakao,fındık kırıklarını,kuru yaban mersinini de ekleyip biraz daha karıştıralım ve iyice yağlayıp unladığımız fincanlara yarısını geçecek kadar dolduralım,hatta ben taşsın diye daha fazla doldurdum..
 
YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ
   Fincanları tencereye yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurup,üzerine bir havlu yada temiz bir bez örtüp kapağını kapatalım.
  Bu aşamada havlu yada bezle üstünü kapatmak çok önemli yoksa buharı keklerin üzerine akar.
Su kaynayana kadar orta ateşte ,su kaynadıktan sonrada kapağını mümkün olduğunca açmadan en kısık ateşte pişirelim.kürdan testinden geçirip ocağın altını kapatalım..

YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI FİNCAN KEKİ

  Tencerenin kapağını açıp biraz ılımasını bekleyip fincan kekleri çıkaralım.Fincanı iyi yağlayınca keki çıkarmak çok zor olmuyor,ben hafifçe yanından bıçak geçirdim,hafifte altına doğru ittirirseniz keki kolayca kurtarabilirsiniz.Ben çıkarırken hiç sorun yaşamadım ,şekilleri bozulmadı bile diyebilirim.
AFİYET  OLSUN...

17 Şubat 2012 Cuma

KABAK TATLISI

KABAK TATLISI

Herkese merhabalar.
   Bu aralar yazmakla ilgili bir problemim var sanki ne post yazmak istiyorum,nede yorumlarınızı cevaplaya biliyorum,bir miskinlik var üzerimde yine sanırım, eve kapanmışlığın verdiği bir bezginlik var,hazır yağız'ım kreşe başlamışken bol bol evde geçen günlerimin acısını çıkarırım dedim ama bu senede kış pek çetin geçti.
    ''Rabbim neylerse güzel eyler'' felsefesiyle yaklaşıyorum her şeye aslında ama yinede iyice bir miskin oldum sanırım:)
Neyse efendim konuyu çok dağıtmadan geçelim asıl konumuza yoksa yeniden yazma aşkım başlayacak ve çenem düşecek:)
   Vakti zamanı geçmeden yayınlamam gereken bir tarifle devam ediyorum bugünde.Bir çoğumuzun çok sevdiği ,sık sık yaptığı ama benim sadece birkaç senedir sevdiğim ve yaptığım bir tatlıdır kendileri.
Mutlaka kendinize ait bir tarifiniz vardır ama hiç yapmamış olanlarda vardır belki ,birde ''anne eli gibi'' usulü aklınızda bir yerlerde dursun derim.
    Buyrun tarifime..

MALZEMELER

1 kg kadar temizlenmiş kabak
1,5 su bardağı toz şeker (miktarı kendi damak tadınıza göre azaltabilir yada artırabilirsiniz)
3 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
üzerine:
bolca ceviz kırığı
KABAK TATLISI
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle eğer mümkünse akşamdan kabakları temizleyip toz şekerimizi üzerine döküp kapağını kapatalım ve oda sıcaklığında bırakalım.sabaha şeker erimiş kabakları birazda sulanmış olacak,ilave suya gerek yok o suyla pişirebiliriz.
kabakların içine çubuk tarçını ikiye yada üçe bölerek eşit bir şekilde yerleştirelim,aynı şekilde karanfilleri de serpiştirelim ve ocağa alalım.
    Önce orta ateşte 10 dakika kadar kadar tutalım ve altını iyice kısalım, pişmeye bırakalım.Bir kez dikkatli şekilde tersini çevirelim ki iki yüzü de aynı oranda pişsin.
Kabakları yeteri kadar yumuşayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım.ne çok yumuşak olsun nede sert kalsın.
         Üzerine bolca ceviz kırığı ve şerbetinden gezdirip ,ılık yada soğuk olarak servis edebilirsiniz..


AFİYET OLSUN...

15 Şubat 2012 Çarşamba

Patates püresi Yatağında Soya Soslu Et


PATATES PÜRESİ YATAĞINDA SOYA SOSLU ET

Herkese hayırlı güzel bir akşam diliyorum..
   Sıradaki tarifim nefis bir et yemeği,davet sofralarınız için hem şık hemde doyurucu bir ana yemek,mutlaka denemelisiniz diyorum ve bu defa lafı hiç uzatmadan tarifime geçiyorum.
Sağlıcakla kalın.

14 Şubat 2012 Salı

ŞEFTALİLİ KUPLAR ve SEVGİLİLER GÜNÜ


ŞEFTALİLİ KUPLAR
Herkese güzel ve musmutlu bir akşam diliyorum..

  Malum bugün sevgililer günü bende kusur kalmak istemem,kutlamak lazım değil mi?:)
Sevgilisi olan olmayan,bugünü kutlamayı saçma bulan bulmayan,hediye alan yada almayan herkesin sevgililer günü kutlu mutlu olsun.
Sevgili deyince aklınıza bildiğimiz sevgili gelmesin yalnızca,anneniz,babanız,eşiniz,evladınız yada  çok iyi bir dosttanda sevgili olur,mesela ben oğlumu sevdiğim için onuda bir sevgili görüyorum akşam onuda öpeceğim,sanki hiç öpmüyormuş gibi:)
   Yani buda benim bakış açım,üstelik bir adet eşim yani sevgilim olmasına rağmen,züğürt tesellisine ihtiyacım yok çok şükür ama olaya birde böyle bakmalı diye düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim:)
  
Neyse efendim gelelim diğer konumuza,bugün şöyle biraz gezindim,baktım herkes kalpli birşeyler paylaşmış,ama ben böyle bir günde illaki kalpli birşeyler paylaşmaya gerek yok dedim ve muhallebi sevmemesine rağmen eşimin bayılarak yediği bu nefis kupları paylaşmak istedim,nede olsa sevgilimin beğendiği bir tatlı bence bugüne uygundur:)
   
   Neyse efendim dediğim gibi muhallebi yemeyen eşimi bile cezbeden bu güzel muhallebiyi mutlaka denemenizi tavsiye ederim nefis bir lezzet diyorum ve tarifime geçiyorum...
 
MALZEMELER


2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker

şeftali sosu için:
4 çay bardağı şeftali suyu
3 yemek kaşığı nişasta

süslemek için:
file antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

önce unu 1 su bardağı sütle iyice ezelim,sonra üzerine kalan sütü ve şekeride ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım.muhallebiyi kuplara bölüştürüp,ılımaya bırakalım.ılıyan kupları donması için buzdolabına kaldıralım.muhallebi donarken şeftali sosunu hazırlayalım,nişastayı şeftali suyunun içinde iyice ezelim ve ocağa alalım.koyu kıvam alana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.yalnız dikkat edelim çok donmasın,muhallebinin üzerine dökerken zorlanmayalım.soğuyan sosu muhallebilerin üzerine pay ettikten sonra antep fıstığıyla süsleyip tekrar buzdolabına kaldırıp,iyice soğumaya bırakalım.soğuduktan sonra servis edebiliriz.



ŞEFTALİLİ KUPLAR


AFİYET,ŞEKER OLSUN....

13 Şubat 2012 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK







Herkese güzel ve huzurlu bir hafta diliyorum..

  Üç günlük bir aradan sonra yeni bir tarifle tekrar sizlerleyim.
hatırlayanlarınız vardır bu nefis kek benim doğumgünü menümdeydi fakat bir türlü yayınlamak kısmet olmadı,menüyü tamamlayamamış,sadece pastamı  , amerikan saltasını  ve   lorlu örgü böreğimi yayınlayabilmiştim.
  Gerçi sadece 2 tarif kalmıştı biri ıslak kekim, diğeride patates püresi onun tarifinide bir aksilik olmazsa yarın yayınlarım inşallah.Bu güzel kekin tarifini sevgili Elif kormazel'den almıştım,diğer ıslak keklerden farkı extra olarak çikolata sosuda katılıyor olması,anlayacağınız çok yoğun bir sosu var,birde bu şekilde denemenizi tavsiye ederim kekten çok pasta kıvamında leziz birşey çıktı ortaya..
   Geçelim tarife..



ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK

MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
200 gr eritilmiş tuzsua tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilin
1paket kabartma tozu

çikolata sosu için:
200 gr çiğ krema
80 gr bitter çikolata

üzerine:
toz antep fıstığı
hindistan cevizi




HAZIRLANIŞI

  Öncelikle sıvıyağ,eritilmiş tereyağı ,süt ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.ardından kakaoyuda ekleyip çırpmaya devam edelim ve 1 su bardağı bu karışımda ayıralım,yalnız size tavsiyem su bardağınız çok büyük olmasın,çünkü çikolata sosuda hazırlayacağımız için sosu fazla olabilir.b,rde en güzel yanı ayırdığımız sosta çiğ yumurta olmayacak.
1 su bardağı ayırdıktan sonra ayrı bir kasede çırptığımız yumurtalarıda ekleyelim ve çırpmaya devam edelim,en son elenmiş un,kabartma tozu ve vanilinide ekleyip karıştıralım ve yağlanmış,unlanmış tepsimize döküp, 150-160 dereceli önceden ısıtılımış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.

   Diğer tarafta çikolata sosu için kremayı bir tencereye alıp ısıtalım ,hafif kaynamaya başlayınca altını kapatıp doğranmış çikolatayı atalım ve hızlıca karıştırıp ermesini salayalım.çikolata eriyince ayırdığımız 1 su bardağı sosuda ekleyip karıştıralım ve fırından çıkıp birkaç dakika ilk sıcağını atması için beklettiğimiz kekin üzerine dökelim.
   Sosu daha iyi çekmesi için bıçakla yada kürdanla delikler açabilirsiniz.kekimizi birkaç saat dinlendirip sosunu daha iyi çekmesini için bekletelim.
üzerini ben fıstık ve hindistan ceviziyle süsledim çokta güzel oldu,siz dilediğiniz başka bir malzemeylede süsleyebilirsiniz.



AFİYET,ŞEKER OLSUN...

12 Şubat 2012 Pazar

GAMZE ANNE VE NAKİL BEKLEYEN HERKES İÇİN



    Son postumda sevgili gamze anneden biraz bahsetmiştim ki zaten artık çoğumuz biliyoruz ama yinede onun için özel bir post olsun istedim,gözden kaçmasın..
 Belki benimde ulaşabileceğim bilmeyen birileri vardır kim bilir.
gamzenin beni mahveden vasiyet gibi yazısını okuduğumda bir anne olarak neler hissettiğimi tahmin edersiniz.
 bunun için aslında anne olmayada gerek yok insan olmak yeterli ve o kadar duyarlı insanımız varmış ki günlerdir tüm sosyal ortamlardan haykırdık durduk,gamze'nin sesini duyurduk, inşallah gerekli donör bulunur ve gamze kurtulur.
  Rabbim onu ailesine bağışlasın inşallah..
facebook'taki seninleyiz gamze grubundan  ve twitter'da ( #gamzeicin1tupkan)   yazarak sosyal medyada sizlerde sesinizi duyurup gamze ve onun gibi ilik nakli bekleyen birçok insana yardımcı olabilirsiniz.
   daha fazla bilgi için aylinanne.com'dan faydalanabilirsiniz..

   Rabbim gamze'ye ve onun gibi hasta olan herkese şifa versin,rabbim onu evladına ve ailesine bağışlasın..En azından dua edebiliriz..

11 Şubat 2012 Cumartesi

FIRINDA YOĞURT SOSLU KANAT

FIRINDA YOĞURT SOSLU KANAT


Herkese merhabalar.
Sıradaki tarifim hem pratik hemde çok leziz bir tavuk yemeği.yoğurdun verdiği o ekşimsi lezzeti sevenler için birebir,üstelik ızgarada olduğu gibi yanma derdi de yok,mutlaka denemelisiniz diyorum.

10 Şubat 2012 Cuma

BUĞDAY SALATASI

BUĞDAY SALATASI
Herkese merhabalar.
 Sıradaki tarifim nefis bir salata,aslında bu salatanın tarifini çok eskiden zaten vermiştim ama hem tarifini hemde fotoğraflarını güncelleyince tekrar yayınlamak istedim,zaten çoğunuz görmemişsinizdir bile..
    Buğdayı sevmeyenimiz yoktur sanırım,ekmek,aşure,keşkek,çeşitli çorbaları ve en sonda salata olarak girdi hayatımıza.bu salatayı ilk denememden bugüne çookkk zaman geçti,içine aklıma ne geldiyse katmıştım ve misafirlerime sunmuştum,aldığım yorumlar o kadar güzeldi ki iyiki yapmışım dedirtmişti bana.

sağlıklı ve lezzetli bir seçenek,tadı hala damağımda desem hiç abartmış olmam sanırım(:
     Eğer denemediyseniz yada denediyseniz bile birde benim tarifim aklınızda bulunsun derim ben.
Buyrun tarifime....

Tarifimi p.d.ç.s etkinliği için sevgili gülo anne arkadaşıma gönderiyorum..
BUĞDAY SALATASI

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış buğday
2 adet iri közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş kırmızı biber
5-6 sap taze soğan
4 sap dereotu
5-6 sap maydanoz
5-6 sap taze nane (yoksa 3-4 çay kaşığı kuru nane)
1 su bardağı mısır
7 adet kornişon turşu
1/2 limonun suyu damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz)
4 tatlı kaşığı nar ekşisi
tane karabiber
tuz
pul biber
zeytinyağı


HAZIRLANIŞI

    Öncelikle buğdaylarımızı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlıyoruz.yada düdüklüde de pişirebilirsiniz.
Ardından patlıcan ve biberlerimizi közleyip,soyup küp küp doğrayalım.dereotu,maydanoz,taze nane ve taze soğanı incecik kıyalım,kornişonları küp küp doğrayalım ve tüm bu malzemeyi buğdaylara ekleyelim.ardından mısır eğer konserve ise yıkayıp ekleyelim,dondurulmuşsa onuda haşlayıp ekleyelim.ardından zeytinyağını,limonunu,nar ekşisini,tuzu ve baharatları da ekleyip iyice harmanlayalım.yağını ve limonunu damak zevkinize göre ayalayabilirsiniz.Salatamız servise hazırdır..

BUĞDAY SALATASI
AFİYET OLSUN...
                                                  Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

8 Şubat 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BEYAZ LAHANA SARMASI

ZEYTİNYAĞLI BEYAZ LAHANA SARMASI

Herkese güzel bir gün diliyorum..
  Şuan dışarda çok güzel bir yağmur yağıyor, fonda burcu güneşten oflaya oflaya şarkısı,oğlum okulda ,eşim iş'te bende yalnızlığıma eşlik eden postumu yazıyorum,sizde postu okurken dinleyin diye şarkıyıda ekledim ,dinlemenizi tavsiye ederim şu aralar favorim oldu bu şarkı..



    Sırada beni bile postu hazırlarken monitörün içine düşüren bir tarif var,monitörün içine düştüm çünkü çok severim ve çünkü bu tarif taslakta beni yayınla diye bekleyen daha evvel yaptığım sarmalarıma ait:)
  gerçekten çok zor oluyor çok sevdiğim bir yemeğin postunu hazırlarken o anda olmaması,çoktan yenmiş bitmiş olması yada sizin bloglarınızı ziyaret ettiğimde gördüğüm nefis lezzetleri o anda yapamayacak olmam işkence gibi valla:/

  Bu benim içimde kanayan kocaman bir yaradır ondan paylaşayım dedim sizlerle ve eminimki aynı yara sizdede kanıyordur,helede karnınız açsa:/
    Neyse bırakayım sızlanmayıda asıl konuya geçeyim bari:/
beyaz lahanın kokusunu herkes sevmez ama benim umruma bile gelmez çünkü çok leziz bir sarma çıkacaktır ortaya,çoğunuzun elinin altında bir tarif vardır yada kendi usulünüzce yapıyorsunuzdur ama benim tarifimde aklınızın bir köşesinde bulunsun bence çünkü çok leziz oluyor.

  not:     lahanayı seçerken gevşek olanından seçmeyi unutmayın çünkü sarmada gevşek olanı makbuldür,eğer çok sıkıysa sarma için almayın derim çok zaiyat verebilirsiniz..

  Buyrun tarifime..

MALZEMELER

orta boy sarmalık beyaz lahana
1,5 2 bardak kadar pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı (orta boy çay bardağı)
2-3 orta boy domatesin rendesi (ben kışlık hazırladığımız domateslerden kullandım)
4 adet orta boy kuru soğan
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze nane (yoksa kurusuda olur ama taze daha çok yakışıyor)
2 adet kesme şeker
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
pulbiber
tuzot
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
sosu için:
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı(dilerseniz biraz azaltabilirsiniz de)
1/2 limonun suyu
tuz
yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle lahanalarımızı haşlamak için büyükçe bir tencereye su koyalım ve ocağa alalım,diğer taraftan dikkatli bir şekilde yırtmadan lahananın yapraklarını ayıralım ve yıkayıp kaynayan suya parti parti sığacak şekilde atalım,alt üst çevirip sert kalmayacak ve çok yumuşamayacak şekilde orta derecede haşlayalım,süzülmeye bırakalım.

  Diğer taraftan harcı hazırlamak için,yağımızı tencereye alıp ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ilave edip şeffaflaşana kadar kavuralım,ardından domates rendesini ekleyip suyunu salıp çekene kadar onuda kavurup pirinci,şekeri ve tuzunu ekleyelim kavurmaya devam edelim.1 çay bardağı kadar ılık su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.en son ocaktan aldıktan sonra ince kıydığımız maydanoz,nane,dereotu ve baharatlarınıda ekleyip iyice karıştıralım ve ılımaya bırakalım..

   Lahanalarımızın iri damarlarını mümkün olduğunca temizleyelim,ince olanlarıda bıçağın arkasıyla ezebiliriz.rahat sarabilmek için bu damarlardan bir şekilde kurtumalıyız:/
ben ne çok kalın nede yaprak sarma gibi kalem sarıyorum zaten olmazda,lahanaları yeteri büyüklükte parçalara ayırıp içine yeteri kadar iç koyup güzelce saralım.tüm sarma işlemi bitince sarmalarımızı dibini lahanayla kapladığımız tenecereye dizelim.bu işlem için yırtık kullanılmayan lahanaları kullanabilirsiniz,değerlenmişte olurlar.
ardından üzerine tuz ekip zeytinyağını gezdirelim en son limon suyunu ve hizasını azıcık geçecek  kadar ılık suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.kaynayınca altını iyice kısıp pişirmeye bırakalım.

    Piştikten sonra ılık yada soğuk olarak servis edelim herkes afiyetle bir güzel yesin:/


   

ZEYTİNYAĞLI BEYAZ LAHANA SARMASI
AFİYET OLSUN...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

7 Şubat 2012 Salı

KREMALI PATATES ÇORBASI

KREMALI PATATES ÇORBASI
Herkese merhabalar.
   Sıradaki tarifimiz en sevdiğim sebzelerden olan patatesle yaptığım kremayla şenlendirdiğim harika bir çorba:/
o kadar leziz bir çorba oluyor ki biz yemeye doyamıyoruz,sizinde beğeneceğinizi düşünüyorum,üstelik az malzemeyle yapılıyor ve uğraştırmıyor.denerseniz şimdiden kolay gelsin ve afiyet,şeker olsun..

  Diğer çorba tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER

4 su bardağı su (su miktarını biraz eksik yazdım ihtiyaç duydukça ekleyebilirsiniz)
4 su bardağı tavuk suyu(eğer varsa,yoksa 10 bardak su)
5 orta boy patates
1 paket krema (200 gr.)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
tuz,karabiber pul biber,tuzot
üzerine:
kuru nane ve pul biber (dilerseniz yağda pul biber yakıp üzerine dökebilirsiniz,o da çok yakışıyor)
KREMALI PATATES ÇORBASI
HAZIRLANIŞI

   Öncelikle suyumuzu ve tavuk suyumuzu tencereye alıp kaynatalım.diğer taraftan,patatesleri soyup doğrayalım.kaynayan suya ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.yumuşayan patatesleri blendırdan geçirelim.kremayı bir kasede iyice çırpıp kaşık kaşık kaynayan çorbadan ekleyip karıştıralım,krema kesilmesin.
   Ilıyan kremayı karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edip tel çırpıcıyla çırpalım,diğer taraftan tereyağıyla sıvı yağı karıştırıp kızdıralım ve çorbaya ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatmadan tekrar kaynayıp,pişmeye bırakalım.pişmeye yakın tuz ve baharatları da ilave edip ocaktan alalım.
   Dilerseniz üzerine kızdırdığınız yağda pul biberi yakıp o şekilde de ilave edebilirsiniz..
AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

6 Şubat 2012 Pazartesi

SUCUKLU PAÇANGA BÖREĞİ ve NEŞELİ AYAKLAR-2

SUCUKLU PAÇANGA BÖREĞİ


Herkese merhabalar.
   Haftaya şöyle nefis mi nefis,pratik mi pratik bir tarifle başlamak istedim ve an itibariyle de öyle yapıyorum://
Sıradaki tarifimiz paçanga böreği yapmak istediğinde yufkayla pastırmayı benim gibi bir araya getiremeyenler için gelsin.pastırmayı alıyorum ,yufkayı alana kadar bir bakıyorum ki( bu sadece bir günlük bir süreçtir)pastırmayı bizimkiler hüpletmiş.yufka var pastırma yok ,benimde canıma çok tak ederse bu böreği yapıyorum.sucuk her daim vardır bizim evde,tabi yağız'dan saklayabilirsem çünkü çiğ çiğ yeme alışkanlığımız var ki bu hiç hoş değil:/
   Neyse efendim eğer sizde benim gibi malzemeleri bir araya getirmekte güçlük çekiyorsanız yada birde bunu deneyeyim derseniz buyrun tarifime..
  Tarifimi ''çay kahve bahane etkinliğine'' emine arkadaşıma gönderiyorum

MALZEMELER

2 adet yufka
2 adet orta boy domates
2 adet çarliston biber
sucuk (ne kadar dilerseniz ölçü vermiyorum)
rendelenmiş kaşar peyniri (onuda dilediğiniz kadar katın ama bence bol katın)
kızatmak için:
ayçiçek yağı
SUCUKLU PAÇANGA BÖREĞİ

HAZIRLANIŞI

öncelikle domatesi,biberi ve sucuğu doğrayalım,kaşar peynirini rendeleyelim,dilerseniz hepsini harmanlayabilirsiniz yada benim gibi ayrı ayrı da koyabilirsiniz.her bir yufkayı dört parçaya bölelim ve malzemeleri 8 parça yufkaya bölüştürüp biraz tuz ekelim ve sigara böreğinden biraz daha büyük ne gevşek nede sıkı olmayacak şekilde saralım,kızgın yağda altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra ılık olarak servis edelim.

AFİYET,ŞEKER OLSUN....
............................................................
NEŞELİ AYAKLAR -2 

    Dün benim kuzuyla ilk kez sinemaya gittik hemde 3D'liydi.film tatliş penguenlerin zorlu ve güzel hikayesini anlatıyor,ilgilenirseniz ayrıntılar için BURAYA alayım sizleri:)


3D gözlükler o kadar büyük ki çocuğum gözünden çıkardı durdu film boyunca  ^:^


DEVAMI İÇİN >>
SAĞLICAKLA KALIN....

4 Şubat 2012 Cumartesi

ISPANAK BORANİ

ISPANAK BORANİ
Herkese merhabalar.
  Hepinize dün ki güzel yorumlarınız ve kandil tebrikleriniz çok için teşekkür ediyorum,iyi ki varsınız..
ıspanak borani bildiğim kadarıyla Hatay,mersin dolaylarına ait yöresel bir lezzet,
birçok şekilde yapılıyor borani,kimisi kıymalı yapıyor kimisi zeytinyağlı,ben her ikisini de yapıyorum,ilerleyen günlerde kıymalı borani tarifini de yayınlayacağım.
   Pratik mi pratik,lezzetli mi lezzetli ,e birde sağlıklı daha ne olsun dedirten cinsten,tabi yoğurdun ıspanaktaki demiri azalttığı gerçeğini saymazsak,bu benim yoğurtla yediğim tek ıspanak yemeğidir,asla yoğurt katmıyorum vitamini azalmasın diye,arada da kaçamak yapmak lazım:/
  O kadar çok fotoğrafını çekmişim ki ışık sorunu yüzünden seçerken bir hayli zorlandım ama bu dördünün arasından da seçim yapamayınca bol fotoğraflı bir post oldu.
    Neyse efendim yeter bu kadar gevezelik ,geçelim tarifimize..
ISPANAK BORANİ

MALZEMELER

500 gr kadar ıspanak
1 orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
tuzot
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
üzerine:
büyük bir kase yoğurt
2-3  diş sarımsak
tuz
sos için:
sıvı yağ
pul biber

HAZIRLANIŞI

Öncelikle ıspanakları doğrayıp sirkeli suyla iyice yıkayıp kurutalım,diğer taraftan yağımızı tencereye alıp ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım,salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim ,bir iki kaşık su ekleyip salçayı açtıktan sonra ıspanakları ekleyip hararetli ateşte su salmasına izin vermeden pişirelim.
  En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip,karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Yoğurdunu sarımsağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım,ıspanakların üzerine dökelim.
Onun üzerine de yağda yaktığımız pul biberini dökelim.

     Sıcak,ılık,soğuk nasıl istersek öyle servis edebiliriz..
AFİYET OLSUN...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

3 Şubat 2012 Cuma

ÜZÜMLÜ GÜL KEK VE MEVLİT KANDİLİ -2012

ÜZÜMLÜ GÜL KEK 
"Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın âyetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine Kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler."
(Âl-i İmrân, 164)


    Herkese hayırlı günler ve hayırlı,bereketli cumalar ve kandiller diliyorum..
Bugün sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa sav.'in dünyaya teşrif edip bizleri nurlandırdığı gün,onu dualarla,güzelliklerle anmak nasip olsun inşallah,kandilimiz mübarek ,dualarımız kabul ve makbul olsun..



      Bu tarifi taslakta hazır tutuyordum zaten ve bugünün yayını olarak ona karar vermiştim,sonra aklıma kandil olduğu gelince dedim ki acaba ona uygun bir şey mi yayınlasam,sonra tekrar bir şeyler yazmak zor gelince yine bu tarif olsun ne olacak ki dedim,dedim ama aslında hiç alakasız görünen bu kek tamda bugüne uygun gül modelinde idi,güzel bir tesadüftü,herkes bilir ki gül  peygamber efendimizin kokusudur ve artık onunla özdeşleşmiştir bizler için,yani benim için kandil simidi yada bir helva tarifinden daha çok uygundu bugüne,bu sebeple değiştirme gereği duymadım.

  Üzümlü keki hepimiz bilir ve çoğumuzda yaparız ama tabi tariften tarifede fark var.şimdi size vereceğim üzümlü kek tarifim gerçekten harika bir tarif,yumuşacık mis gibi bir kek çıkıyor ortaya,kardeşime Tekirdağ'a giderken yolluk olarak yapmıştım,hiç kek sevmeyen kardeşim bile arkadaşlarıyla birlikte bir sürü yemeğin içinde ilk bunu hüpletmişler,o kadar güzel yani:)
kendi yaptığınız bir tarifiniz mutlaka vardır ama birde bunu deneyin derim..

  Ayrıca hamur harcı hemen hemen aynı olan ''meyve şekerlemeli muffinlerime'' de BURADAN bir göz atmanızı öneririm,o da ayrı bir güzel oluyor..
buyrun tarifime...
ÜZÜMLÜ GÜL KEK 
MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5-3 su bardağı un
2 çay bardağı kuru üzüm

HAZIRLANIŞI

öncelikle biz kek hamurumuzu hazırlayana kadar yumuşaması için kuru üzümleri ılık suya atıyoruz ve bekletiyoruz.
ardından yumurtaları ve şekeri köpürene kadar iyice çırpalım,yağını,yoğurdunuda ekleyip biraz daha çırpalım.
elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip karıştıralım.kuru üzümlerin suyunu iyice sıkıp,biraz un koyduğumuz poşette sallayalım ki dibe çökmesinler,onlarıda ekleyip,yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza döktükten sonra önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında biraz pişirip ayarını 170 dereceye düşürelim (tabi bu derece sizin fırınınıza göre değişebilir bunu göz önünde bulunduralım).bu arada kapağını en az 20-25 dakika asla açmıyoruz,hatta mümkünse daha uzun süre açmayalım.
kekimiz kürdan testinden geçene kadar pişiriyoruz..
ÜZÜMLÜ GÜL KEK 
AFİYET OLSUN...
MEVLİT KANDİLİYLE İLGİLİ YAZIMI OKUMAK İÇİN DİĞER BLOĞUMADA BEKLERİM,YAZIMA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ..
                                   ''TEKRAR HAYIRLI BEREKETLİ KANDİLLER''

2 Şubat 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ ve BİZDEN KAR MANZARALARI

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

Herkese güzel ve sıcacık bir gün diliyorum..
 Bugünde bir mevsim sebzesiyle devam etmek istiyorum,zamanı geçmeden tarifini yayın yapmam gereken o kadar çok sebze var ki,bir gün hamur işi bir gün sebzeyle devam edelim o halde:/
   Sıradaki yemeğimiz son yıllarda pek bir popüler oldu,hali hazırda vardı ama özellikle portakallı oluşuyla revaçta;zeytinyağlı portakallı kerevizden bahsediyorum:/
   Tabi kerevizi herkes yemez ,yiyemez ama eğer seviyorsanız ve bu haliyle denemediyseniz birde böyle deneyin derim ben.portakal farklı bir aroma katıyor limonla birlikte.
  bugün lafı hiçççç uzatmıyorum çünkü çok acelem var yazıp kaçıyorum:/
buyrun tarifime..

MALZEMELER

1 orta boy kereviz (500 gr kadar)
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 adet kesme şeker
1 adet portakalın suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1/2 limonun suyu
tuz
değirmende çekilmiş karabiber (tercihe bağlı)
hizasında sıcak su
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

HAZIRLANIŞI

öncelikle kerevizleri soyup serçe parmak boyunda ve biraz daha kalın doğrayıp limonlu suya atalım.havuçları da aynı şekilde doğrayalım onuda limonlu suya atalım.
diğer taraftan zeytinyağımızı tencereye alıp ısıtalım ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyip şeffaflaşana kadar kavuralım.
ardından kereviz ve havuçları da ekleyip biraz çevirelim,tuzunu,kesme şekerini ve dilerseniz azıcık karabiber ekleyip hizasında su ilave edip kaynamaya bırakalım,kaynayınca altını iyice kısalım ve portakal suyunu da ilave edip pişmeye bırakalım.su miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz ben az sulu sevdiğim için suyunu az kattım ,ayrıca su kerevizleri pişirmeye yetmezse biraz daha kaynar su ilavesi yapabilirsiniz,bazı kerevizler çok sert olabiliyor.
havuçlar ve kerevizler yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir,çokta pişirmeyelim dağılmasın,limon suyunu ve dilerseniz karabiberini ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.

  Ilık yada soğuk olarak servis edelim..
AFİYET OLSUN...

..............................................................................................................
    Bunlarda bizden kar manzaraları,herkes yayınladı ben kusur kalır mıyım?yok kalmam,daha fazla fotoğraf ve detaylar için diğer bloğuma beklerim.BURADAN ulaşabilirsiniz..










fotoğrafların daha fazlası için ve detaylar için sizleri diğer bloğuma beklerim.BURADANulaşabilirsiniz..
   SAĞLICAKLA KALIN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

1 Şubat 2012 Çarşamba

SUSAMLI TATLI KURABİYE

SUSAMLI TATLI KURABİYE
   Herkese günaydın.
Bugün sizlere en susamlısından talı mı tatlı bir kurabiyeyle geldim,yanında bir bardak çay yada kahveyle bu soğuk ve karlı havalara iyi bir eşlikçi olur diyorum.
kurabiyem pek lezizdir ayıptır söylemesi, yalnız tek kusuru içindeki susam miktarı biraz fazla ,aslında bu onun kusuru değil özelliği ama evde o kadar susam kalmamışsa kusur olarak da görebilirsiniz :)
  Şaka bir yana ;
 dergide ilk gördüğümde farklı bir tarif olduğunu anlayıp yapılacaklar listesine almıştım ve birkaç gün sonra yapmak için hazırlanırken 280 gr susamın 80 gr'lık paketlerden hesaplarsak 3,5 paket yaptığını fark edince gözüme birden çok görünmüştü o kadarda susam yoktu evde bende olduğu kadar 150 gr kullanmak zorunda kalmıştım,olmadı mı? tabi ki oldu hemde çok güzel oldu.ama siz dilerseniz yine 280 gr kullanıp orjinal tarifini yapın,aşağıdaki tarif orjinal tariftir.

MALZEMELER

280 gr susam
12 türk kahvesi fincanı elenmiş un
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr margarin yada tuzsuz tereyağ(iyice yumuşamış olacak)
2 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 yemek kaşığı su  (ben biraz daha fazla ekledim,çok sert olduğu için.6-7 kaşık kadar sizde yavaş yavaş biraz daha ekleyebilirsiniz)
1 adet vanilya yada çok az vanilya esansı
üzerine;
1 adet yumurta sarısı
bolca susam

HAZIRLANIŞI

margarin (yada tereyağ),kabartma tozu,su ve vanilya (yada vanilya esansı),elenmiş un,toz şeker ve susamı derin bir kapta iyice karıştırıp,yoğuralım.
Eğer hamur toplamazsa azıcık daha su ilave edebiliriz,yalnız azar azar ekleyelim çünkü ilk başta toparlanmamış gibi görünen hamur yoğurdukça cıvıklaşabilir,kontrollü katalım suyu.
   Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verelim ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim ardından yumurta sarısını sürüp üstlerini susama bulayalım ve önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.

   Ilık olarak çay ,kahve eşliğinde servis edelim.
AFİYET OLSUN...