Bu Blogda Ara

29 Ocak 2014 Çarşamba

Fırında Patates Püreli Köfte

FIRINDA PÜRELİ KÖFTE
Biz Türk'lerin köfte patates aşkı bambaşkadır.Hele ki tüm çocukların neredeyse vazgeçilmezidir.Ben bugüne dek ben köfte patates sevmem diyen bir çocuk daha görmedim.Hoş yetişkin de görmedim ama çocukların bu ikiliye karşı sevgisi bir başka nedense.

25 Ocak 2014 Cumartesi

GABRİELE SPONZA İLE GAGGANEU MUTFAĞI


  Hani meşhur bir söz vardır ya ''İstanbul ayaklarımın altında '' diye,işte bu mekandan İstanbul'a bakınca ilk bu söz geliyor aklınıza.Nereden mi bahsediyorum, tabi ki İstanbul Sapphire'den,manzarası yeter dedikleri bu olsa gerek .İşte geçtiğimiz ay bu harika manzaraya karşı çok keyifli bir etkinliğe katıldım.


20 Ocak 2014 Pazartesi

KIYMALI,SODALI TEPSİ BÖREĞİ


KIYMALI,SODALI TEPSİ BÖREK 
  Yeni haftadan herkese selamlar.
Hepimizin yaptığı en az bir çeşit kıymalı börek tarifimiz vardır,toplum olarak böreğin her türlüsünü severiz de kıymalı bir başkadır.İşte bugün bundan sonra favoriniz olacak çok leziz,tadına doyamayacağınız bir kıymalı börek tarifim var ki yapmayan,yemeyen pişman olur,o kadar iddialıyım yani :)

17 Ocak 2014 Cuma

PATATES OGRATEN

PATATES OGRATEN
  Bu tarifi yeniden yazınca gözümde anılarım canlandı.Patates ograten blogumu açtığımda yayınladığım ilk tariflerden biriydi.Blog adresimi değiştirdiğim dönemde güncellemek için taslağa almıştım.Neredeyse 3 yıl olmuş ama bir türlü tekrar fotoğraflayıp yayına alamadım.

14 Ocak 2014 Salı

COOK WORKSHOPU ve ÇİLEKLİ KURABİYE ÇEMBERİ


  Yine keyifli bir etkinlik ve yine bir tarif haftaya bir gün gecikme ile başlamış olayım.Üstelik çilekli,pratik bir o kadar da leziz bir kurabiye tarifi.
  Eks mutfak akademisi'nde gerçekleşen Cook mutfağı etkinliğinde Şef muhittin Fidan'la birlikte hem yeni Cook doğada çözünür streç film ürününü yakından tanıma fırsatı bulduk,hem de dört değişik yemek yaptık.


10 Ocak 2014 Cuma

RENKLİ İRMİK TOPLARI


  Az emek,damakta kalan nefis bir tat ve insanın gözünü doyuran lezzetler vardır.Fazla vakit harcamazsınız ama ortaya harika şeyler çıkar,işte benim en sevdiğim yemek türüdür o.Malum iş,güç,çocuk derken mutfakta geçen zamandan da biraz kısmak gerekebiliyor bazen.