Bu Blogda Ara

28 Nisan 2014 Pazartesi

NOHUTLU YAYLA ÇORBASI


  Havalar buralarda bir gün sıcak bir gün soğuk olunca haliyle hastalıklarda kol geziyor.Durum böyle olunca tavuk ve suyu ile pişmiş çorbalar da bizim sofradan eksik olmuyor.Bu nefis çorbada onlardan yalnızca biri.Bildiğimiz yayla çorbası ama nohutlu,yani hem daha doyurucu hem de daha leziz.Ben derim ki yayla çorbasını bir de böyle deneyin,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.

27 Nisan 2014 Pazar

ERPİLİÇ KÖR TADIM ETKİNLİĞİ



  Son yıllarda hepimizin ortak bir sorunu var ki hiç de hafif alınacak bir sorun değil.Sağlıksız ve çok katkılı gıda maddeleri ile başımız her geçen gün biraz daha ağrıyor.Her gün yeni bir şeyler duyuyor,gıdaların içine katılan hiç aklımıza gelmeyecek maddelerden haberdar oluyoruz.

24 Nisan 2014 Perşembe

DALYAN KÖFTE


  Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan :)
Evet bugün 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı ,siz bu yazıyı okurken biz Yağız'la kuvvetle muhtemel okulda törende olacağız.Bende Yağız'la birlikte bir günlüğüne çocuk olmak ,içimde ki çocuğu mutlu etmek istiyorum.

21 Nisan 2014 Pazartesi

TEREYAĞLI ,ŞEKERLİ KURABİYE ( İSKOÇ KURABİYESİ )

TEREYAĞLI ,ŞEKERLİ KURABİYE ( İSKOÇ KURABİYESİ )
  Bazı tarifler vardır çoğumuz biliriz,çok aşaması yoktur,püf noktası yok denecek kadar azdır,göz kararıdır falan vs.Bu tür tarifleri yazarken çok zorlanmıyorum,çünkü ben küçük de olsa bir hata yapsam dahi bilirim ki okuyucularım bunu fark eder,zaten çok da hayati bir hataya sebep olmaz.

18 Nisan 2014 Cuma

TAVUKLU PİRİNÇ SALATASI



  Çoğumuzun en büyük sıkıntısıdır akşama ne yapsam sorunu.Bu dert en çok da yaz aylarında bunaltır bizleri,öyle her yemek yenmez,serin olmalı ,ferah olmalı ki  ağır gelmesin.Tabi hafif yemekler yemek gerek derken bir taraftan da neredeyse her gün kızarma yapıp yiyor olmamız da ayrı bir muamma  :)

16 Nisan 2014 Çarşamba

NAR EKŞİLİ ,BULGURLU PAZI SARMASI



  Bugüne kadar her yaprağın hemen hemen her sebzenin dolmasını,sarmasını yapmışlığım vardır ama hep pirinçle yapardım.Nedense bulgurla yapmak konusunda pek bir isteksizdim.Diyorum ya bu blog beni çok değiştirdi diye işte bu tarifte benim için bir ilk oldu.

14 Nisan 2014 Pazartesi

BAHARATLI,TUZLU MİNİ TOPLAR



   Bazılarımız tatlı sever ,görünce dayanamaz,yedikçe bıkmaz.Bazılarımız için ise bu durum tuzlu ve baharatlı lezzetler için geçerlidir.İşte bende ikinci kategoriye uygun olarak tuzlu ve baharatlı lezzetlere dayanamayan gruptanım.Tatlıyı hiç mi sevmem ? aslında severim ama pek hakkını verdiğim söylenemez ama tuzlu ve baharatlı yemeklerin hakkını çok iyi veririm :)

11 Nisan 2014 Cuma

KİMYONLU MERCİMEK ÇORBASI


   Blog yazmaya başladığımdan beri hayatımda bir çok şeyin değiştiğini defalarca yazmışımdır.Evet çok şey değişti,blog yazmak bana bir çok yeni özellik kazandırdı.Mesela eskiden mutfağıma bile sokmadığım bir çok yiyecek,baharat ve sebzeyle barıştırdı beni.

9 Nisan 2014 Çarşamba

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BONİBONLU KURABİYE


  Bazen diyorum ki biz Anneler acaba bazı şeyleri gözümüzde çok mu büyütüyoruz,çok mu pay çıkarıyoruz kendimize.Hani çocuğunuzun en küçük bir başarısı ile bile gurur duyarız,dünyalar bizim olur ya işte ondan bahsediyorum.Sonra biraz düşününce yok diyorum hiç de abartmıyoruz.

7 Nisan 2014 Pazartesi

KADAYIF MANTI

KADAYIF MANTI

  Son yazımda sizlere Sevgili Refika Birgül ile katıldığımız Mucize lezzetler workshop'undan bahsetmiştim.Artık hepimizin bildiği üzere bloglara yazmadan önce bir çok şeyi sosyal medya aracılığı ile an be an paylaşıyoruz,en son bloga yazıyoruz ki bu süre bazen çok uzuyor.

4 Nisan 2014 Cuma

REFİKA BİRGÜL ile MUCİZE LEZZETLER ve TÜRK SUŞİLERİ


  Çarşamba günü Doors Akademi'de gerçekleşen, Arçelik ile Mucize Lezzetler Atölyesine katıldım.Çok çok keyifli bir Workshop olduğunu söylememe gerek var mı bilemiyorum.Zaten katılmadan evvel Refika Birgül ile birlikte olacağımızı öğrenince o etkinliğin nasıl geçeceğini az çok tahmin etmiştim.

1 Nisan 2014 Salı

FIRINDA PATATESLİ TAVUK PİRZOLA


  Hemen hemen her evde pişen ve sevilen bir yemektir Fırında sebzeli tavuk. En pratik en lezzetli ana yemeklerden de biridir. Bu pratik yemeğe bir ön aşama ekleyerek lezzetine lezzet katmak mümkün.