Bu Blogda Ara

30 Aralık 2015 Çarşamba

Düğün Çorbası


Soğuk bir İstanbul sabahından herkese selamlar.
Hava o kadar soğuk ki,bugün hangi tarifi versem diye taslakta gezinirken gözüm hep çorba fotoğraflarına takıldı.İçim üşümüş demek ki:)
Bu arada bayağı bir çorba tarifi biriktirmişim önümüzde ki günlerde bir birinden nefis yöresel ve yeni tariflerle sizlerle olacağım inşAllah.

28 Aralık 2015 Pazartesi

Antep Fıstıklı,Tarçınlı Kurabiye


Günaydın,
Fotoğraflara bakılırsa bu haftaya da tatlı başlıyoruz anlaşılan:)
Kendi kendime bunu artık bir gelenek haline mi getirsem ,haftanın ilk tarifi hep tatlı mı olsa diyorum ama sonra sıkıntıya gelemediğimi bildiğimden vazgeçiyorum :)
Neyse ben blogumu istikrarlı bir şekilde yazayım da gelenekler de varsın eksik olsun.
Bugün yapmasını da yemesini de en sevdiğim,daha evvel başka malzemelerle de yapıp paylaştığım bir kurabiye tarifi vereceğim sizlere.

Le Cordon Blue ve Opera Pasta

Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
Daha evvel ara verdiğim için katıldığım etkinlikleri paylaşamadığımdan bahsetmiştim,zamanında yazamamak beni oldukça üzmüştü.Ama neyse ki hepsini tek tek paylaştım bu da zamanı geçen son etkinlik ve yazmayı en çok istediğim etkinliklerden biriydi.

26 Aralık 2015 Cumartesi

Baharatlı Yelpaze Patates


Günaydın,keyifli bir hafta sonu diliyorum hepimize.
Bugün bir dönem rüzgar gibi esen ama benim yapıp bir türlü yayına alamadığım bir tarif var.Hem lezzeti hem de şık görüntüsü ile eğer hala denemediyseniz mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.

25 Aralık 2015 Cuma

Haydari


Günaydın,Hayırlı Cumalar.
Sık sık yaptığım ama tarifini vermediğim ne çok tarif varmış dedim yine bugün kendi kendime.Ya fotoğrafını çekemiyorum ya da yeni tarifler yüzünden geride kalıyor,bazende unutuyorum.
Haydari de onlardan sadece biri.Hem pratik hem de oldukça leziz bir mezedir.

Siemens Ankastre Blogger Buluşması


Siemens Ankastre’denBlogger’lara Özel Davet

Ankastre ürünlerde Türkiye’nin öncü markası Siemens Ev Aletleri, yeni, şık ve fonksiyonel ankastre ürünlerini tanıtmak amacıyla, Vadi İstanbul’da blogger’lara özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

24 Aralık 2015 Perşembe

Tutmaç Çorbası


Yeni bir günden herkese günaydın.
Yöresel yemeklere olan merakım her geçen gün biraz daha artıyor.Bir yandan haklarında bilgi toplarken diğer yandan reçeteleri tarıyorum.

22 Aralık 2015 Salı

Helva-yı Hakani (Ballı Helva)

Hayırlı sabahlar,Mevlit kandilimiz mübarek olsun,Gönlümüzden geçen tüm güzel dualar bu gece kabul görsün inşAllah.(Amin)
Kandil günlerinde helva kavurmak geçmişten bugüne belki de en önemli geleneklerimizden biridir.

20 Aralık 2015 Pazar

Neşe Erberk ile Buluştuk

Neşe Erberk ile Buluştuk, Tursil Power Jel ve Temizlik Hakkında Konuştuk…   
Geliştirdiği yeni formüller ve inovatif ürünlerle hanımların ev işlerindeki en büyük yardımcısı konumundaki Henkel, yeni nesil çamaşır deterjanı Tursil Power Jel’i blogger’lara tanıtmak üzere, marka yüzü Neşe Erberk ile birlikte keyifli bir organizasyona imza attı.

18 Aralık 2015 Cuma

Sirkencübin Şerbeti


Günaydın,Hayırlı Cumalar.
Bugün sizlere bir önce ki yazımda bahsettiğim Anavarza bal etkinliğinde yaptığımız şifa kaynağı Sirkencübin şerbetinin tarifini vereceğim.
Ama öncelikle biraz şerbetin geçmişinden ve faydalarından bahsetmek istiyorum.

Sır, Sabır, Armağan !


Günaydın,Hayırlı Cumalar.
Arılar hakkında daha evvel çok araştırma yapmışlığım vardır,neden bilmem her zaman ilgimi çekmişlerdir.Sanırım Kuran'ı Kerimde ve birçok hadiste arılar ve baldan bahsedilmesinin bunda etkisi büyüktü. İşte bu etkinliğe davet edildiğimde belki de bu nedenle bir başka mutlu oldum.
Bilgilerime yenilerini eklemek hiç de fena olmayacaktı ve umduğumdan daha çok şey öğrendim desem yalan olmaz.

16 Aralık 2015 Çarşamba

Fırında Yoğurt Soslu,Biberiyeli Baget



 Herkese merhabalar.
Bugün sizlere hem çok pratik hem de enfes bir tavuk tarifi vereceğim.Tavuğun her halini yemeyi severim ama en çok fırında yapmayı seviyorum,hem daha kolay oluyor hem de ortalık batmıyor.Bu nedenle kızartmak yerine ya haşlıyorum ya da fırında yapmaya çalışıyorum.Tabi bu durumda sağlıksız olmasının da etkisi yok değil.

11 Aralık 2015 Cuma

Ali Paşa Pilavı


Günaydın,hayırlı Cumalar.
 Bugün Anne eli gibi'de,leziz,doyurucu bir o kadar da şık bir yemek var.Adına yakışır paşalara layık bir lezzet,bizim evin de en sevilen yemeklerinden biridir.
Sanırım köfte ve pilav ikilisi olması bu durumda oldukça etkili.Her gün yapsam yemem diyen çıkar mı bilmem :)

Dakota Ay Çekirdeği





Herkese merhabalar. 
Bugün sizlere Dakota ay çekirdeğinin faydalarından ve yine çok keyifli bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.
Geçtiğimiz aylarda blogger arkadaşlarımla,Sevgili Hatice Hanımın daveti ile Radisson Blu Hotel'de gerçekleşen çok keyifli bir etkinlikte buluştuk.

9 Aralık 2015 Çarşamba

Erişteli Buğday Çorbası


Erişteli Buğday Çorbası

Herkese merhabalar.
Kış geldiyse çorba zamanı da gelmiş demektir.Aslında bizim evde yaz,kış çorba eksik olmaz ama kışın çorba içmek ayrı bir keyif doğrusu.Dolayısı ile çorbayı bu kadar çok seven biri olarak, yöresel,geleneksel ve mutfakta ne varsa karıştırıp değişik çorbalar yapmayı pek severim.

California Walnuts ile Cevizli Günler


Herkese merhabalar.
Geçtiğimiz aylarda blogger arkadaşlarla ünlü yemek yazarı Elif Korkmazel moderatörlüğünde gerçekleşen çok keyifli bir kahvaltı organizasyonunda bir araya geldik. Backhaus'da gerçekleşen etkinlikte oldukça samimi bir karşılamanın ardından,

7 Aralık 2015 Pazartesi

İncir Uyutması (İncir Uyuşturması)


İncir Uyutması

Herkese merhabalar.
 Haftaya tatlı başlayalım tatlı devam etsin diye düşündüğümden midir nedir bilmiyorum genelde haftaya hep tatlı tariflerle başlıyorum.
Bugün sizlere hem pratik hemde enfes bir tatlı tarifi vereceğim.Biz ailecek tadına doyamadık artık sık sık bizim mutfakta pişecek ondan eminim.Sizde mutlaka denemelisiniz,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz incir uyutmasını.

Cookplus Harikalar Mutfağı Kış Lansmanı



Herkese merhabalar. Bugün yine aylar önce katıldığım çok keyifli bir etkinlikten bahsetmek istiyorum sizlere.
Ayşenur Hanım'ın daveti ile katıldığım çoğunluğu cookplus Harikalar mutfağı yarışması kazananlarından oluşan,

3 Aralık 2015 Perşembe

Fındıklı,Çikolatalı Kurabiye ve Pakmaya Çikolata Partisi

Fındıklı,parça çikolatalı kurabiye

Herkese merhabalar.
Bir önce ki yazımda bahsettiğim üzere bir sürü etkinlik ve tarif yazılmak için sıra bekliyor. Pakmaya'nın Çikolata partisi ve bu nefis kurabiye de onlardan yalnızca biri.
 Bundan bir kaç ay önce katılmıştım bu keyifli partiye,Pakmaya uygulama merkezinde (PUM)gerçekleşen etkinlikte blogger arkadaşlarımla sohbet eşliğinde yaptığımız kahvaltının ardından herkes kendi tarifini yapmak için kolları sıvadı.