Bu Blogda Ara

18 Ocak 2016 Pazartesi

Kolay Krem Karamel


Tatlı deyince aklına ilk olarak sütlü tatlı gelen bir ben miyim bilmiyorum.Hem daha hafif hem de daha leziz olduğu kesin en azından benim için durum böyle.Hele de karamel aroması yok mu beni benden alıyor.Bu nedenle de krem karamel benim en favori tatlılarımdan biridir.Gerçek krem karamel de yumurta sayısı çok fazla olduğu için genel olarak bu tarifi yapmayı tercih ediyorum.
Ama diğeri de içinde ki yumurta oranı fazla olmasına rağmen mutlaka denenmesi gereken nefis bir tat.Önümüzde ki günlerde onunda tarifini vereceğim,o zamana kadar siz bu halini mutlaka deneyin derim,malzemeler farklı ama onun lezzetini aratmayacak kadar enfes.
Diğer sütlü tatlı tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


7 kişilik
MALZEMELER

1 lt. süt
2 adet yumurta
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 silme su bardağı un
1 paket vanilya
Karamel için:
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
Üzerine:
Öğütülmüş fındık (tercihe kalmış)


HAZIRLANIŞI

Öncelikle karamel için şekeri bir çelik bir tavaya alın,tavayı arada sallayarak (kaşıkla karıştırmayın,çünkü kaşık değdiği anda sertleşmeye başlıyor) kısık ateşte yakmadan eritin.Şeker eriyip rengi değişince bekletmeden ocaktan alın ve eşit olarak kaselere paylaştırın.
Ayrı bir kasede 1 su bardağı sütün içinde nişastayı eritin.Orta boy bir tencereye kalan sütü,yumurtaları,toz şekeri ve unu koyup çırpın,sütte erittiğiniz nişastayı da ekleyip ocağa alın.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kaynayıp,muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın,vanilyayı ekleyip karıştırın ve hiç bekletmeden karamelli kaselerin üzerine paylaştırın.Oda sıcaklığına gelince buz dolabına kaldırın,en az bir gece dinlendirin.Üstlerinin sertleşmemesi için streç filmle kapatmanızı tavsiye ederim.Yeterince dinlenen tatlıyı tabaklara ters çevirip,dilerseniz üzerine öğütülmüş fındık serpip soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
   

3 yorum:

  1. Sütlü tatlıları çok tercih etsem de bugüne kadar hiç denemediğim bir tarif krem karamel... fotoğrafları da görünce neden denemediğim konusunda kendimi sorguluyorum ;)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Cafe Malzemeleri
    Endüstriyel Mutfak
    Etsiz Çiğ Köfte
    Patatesli Börek
    Biber Dolması

    YanıtlaSil
  3. Ben de Sütlü tatlılardan bir bunu bilir ve Yaparım gerçekten de hem kolay hem de habalı görünüyor. Sizin de ellerinize sahlık

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..