Bu Blogda Ara

12 Şubat 2016 Cuma

Browni Kurabiye (Islak Kurabiye)


Kurabiyeler Çay saatlerimizin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.Her ne kadar benim ilk tercihim tuzlular olsa da bazı tatlı kurabiyeler de favorim olmuyor değil.Mesela Browni kurabiye,ıslak dokusu ile beni bile kendine hayran bırakan lezzetlerden biridir.Şerbetli tatlı ile kurabiye arası nefis bir lezzet.Yapımı da oldukça kolay dikkat edilmesi gereken en önemli
nokta çok çabuk pişiyor pişirme süresini iyi ayarlamak gerek.Birde şerbetin içinde çok bekletmemek gerekiyor yoksa şerbetten çıkardığınızda elinizde dağılabilir,5-6 saniye soğuk şerbette bekletmeniz yeterli olacaktır.
Eğer hala bu lezzet bombasını denemediyseniz mutlaka deneyin derim.
Diğer Kurabiye tariflerime Buradan  ,Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


24-28 adet
MALZEMELER

125 gr. yumuşak tereyağ
1 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
bir kaç damla limon suyu



HAZIRLANIŞI

Öncelikle şerbet için suyu ve şekeri küçük bir tencerede orta ateşte kaynamaya bırakın,kaynayınca ocağın altını kısıp 5 dakika kadar daha kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Diğer yandan derin bir yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp karıştırın.Karışıma yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince artık un eklemeyin.Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tesisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü çatlayana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.Dikkat edin fazla pişmesin,içi nemli bir kurabiye olması gerekli.Yeteri kadar pişen kurabiyeleri fırından alın,ilk sıcaklığı çıkınca (yaklaşık 1-2 dakika kadar sonra) sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırın,yaklaşık 5-6 saniye kadar içinde tutun ve şerbetten çıkarın. Şerbetlediğiniz kurabiyeleri servis tabağına ya da tepsiye alıp dinlenmeye bırakın.Üzerin toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi serperek servis edin.



Not 1:Kurabiyelerin nemli olması gerekiyor,üstte de yazdığım gibi 5-6 saniye kadar şerbette bekletmeniz yeterli,ancak siz daha ıslak olsun istiyorsanız şerbetten çıkardıktan sonra tepsiye yerleştirin,1 çay kaşığı kadar her kurabiyenin üzerine şerbet gezdirin.Fakat şerbetin tamamını dökmeyin derim yoksa kurabiye değil bildiğiniz şerbetli tatlı olur.
Not 2:Pişme süresi çok önemli,bu kurabiyenin en önemli özelliği içinin nemli olması çok kurursa özelliğini kaybeder.Pişme süresi fırından fırına değiştiğinde siz 10 dakikadan sonra kontrol edin,üstleri çatlayınca 4-5 dakika kadar daha pişirip fırından alın.
Not 3: şerbeti orta boy bir kaseye alırsanız kurabiyelerin tamamını tek seferde rahatlıkla ıslata bilirsiniz.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..