Bu Blogda Ara

16 Şubat 2016 Salı

Kıbrıs Tatlısı



Son bir kaç yıldır popülaritesi artan nefis bir tatlı Kıbrıs tatlısı.Aslında ben de yapalı çok uzun zaman oldu ama fotoğrafını beğenmediğim ve tarifte bir kaç küçük değişiklik yapmak istediğimden yayına almamıştım.Tekrar denemek için rafa kaldırdım,ama rafta bayağı uzun bir süre kaldı :)
Kekin tarifi Sevgili arkadaşım Suzan'a ait,uzun yıllar Kıbrıs'da yaşadığını bildiğim için en güvenilir tarif onun ki geldi bana.Muhallebisi bize biraz yoğun geldiği için ben ölçülerini kendi damak tadımıza göre biraz değiştirdim ama kek ölçülerini bire bir uyguladım.Sonuç muhteşem oldu.Hani bomba gibi deriz ya
işte tam da o cinsten bir tatlı.Mutlaka deneyin,tadın bu güzelliği.
Diğer Şerbetli tatlı tariflerime Buradan,Sütlü tatlı tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


8-10 kişilik
MALZEMELER
Hamuru için:
3 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz kırığı
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
bir kaç damla limon suyu
1 paket vanilya
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik nişasta
1 küçük çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Üzerine:
Bolca Hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI


Öncelikle şerbet için küçük bir tencereye suyu ve toz şekeri alın,orta ateşte kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın 15 dakika daha kaynatın.En son limon suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Soğuması için bir kenarda bekletin.Diğer taraftan tatlının hamuru için,yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olup şeker eriyene kadar çırpın.Sıvı yağı ekleyin biraz daha çırpın.kalan malzemeleri ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırın.Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına döküp yine spatula yardımı ile eşit bir şekilde yayın.Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirin.Süre fırından fırına değişebilir,siz arada kontrol edin,kürdan temiz çıkınca ve üstü hafif kızarınca pişmiş demektir.Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün,üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.

Muhallebi için;krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeyi küçük bir tencerede çırpıcı ile çırpıp ocağa alın.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Üzeri göz göz olup muhallebi kıvamını alınca ocaktan alın.Vanilyayı ve krem şantiyi ekleyip mikserle 4-5 dakika kadar çırpın.Soğuyan tatlının üzerine muhallebiyi eşit bir şekilde döküp oda sıcaklığına gelene kadar bir kenarda bekletin.Yeteri kadar soğuyan tatlıyı buzdolabına kaldırıp 3-4 saat kadar dinlendirin.Soğuyan tatlıyı üzerine bolca Hindistan cevizi serpip dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
   

1 yorum:

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..