10 Ekim 2016 Pazartesi

Kakaolu,Fındıklı Kurabiye



Uzun bir aradan sonra herkese selamlar.Lafı hiç uzatmadan direkt tariften bahsetmek istiyorum sizlere.Tereyağlı,fındıklı,kakaolu bir de tarçının aroması ile birleşince bomba gibi enfes bir kurabiye,üstelik de oldukça pratik.Tüm malzemeleri karıştır,yoğur,yuvarla at fırına

İtalyan Mutfağı


Dünyanın en ünlü lezzetlerinden çoğunun bir araya geldiği İtalyan mutfağı; pizza, makarna, risotto, tiramisu, ravioli gibi bilinen lezzetleriyle damak zevkine düşkün olanları özellikle cezbeder.
Avrupa'nın en eski mutfaklarından olan İtalyan mutfağının kökenleri, Antik Roma'ya kadar uzanır. İtalyanlar için yemek yemek, sadece doymak için değil; kalabalık aile üyeleriyle ve dostlarla biraraya gelmek için de önemlidir. İtalyanların uzun süren neşeli yemekleri genellikle eğlenceli ve şölen havasında geçer.

İtalyan Mutfağı Temel Malzemeleri

Coğrafi konumuna göre bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de bir Akdeniz ülkesi olan İtalya'da elbette Akdeniz mutfağı özellikleri görülür. Dolayısıyla deniz ürünleri ve balık çeşitleri; yemeklerin baş tatlandırıcısı sarımsak; zeytinyağı ve peynir çeşitleri; başta domates, patlıcan, fesleğen ve enginar olmak üzere çeşitli sebzeler ve et ürünlerinin yanı sıra unla hazırlanan yemekler de bu mutfağın ana unsurları arasında yer alır. Aslında bu mutfağı deniz ürünleri, sebze yemekleri, makarna ve pizza gibi hamur işleri ve et yemekleri olarak dörde ayırmak hiç de yanlış olmaz. Bu sınıflandırmaya mutlaka kahve çeşitlerini de eklemek gerekir. Zira İtalyanlar için kahve, mutfaklarının vazgeçilmezleri arasında yer alır.

İtalyan Mutfağı Öğünleri

İtalyan mutfağı özellikleri içinde kahvaltı çok fazla yer kaplamaz. Kahvaltıları pasta, kurabiye gibi tatlılardan oluşur. "Cappucino" ve "cornetto", en yaygın kahvaltıdır. "Cornetto" bir çeşit kruvasandır. Bunun dışında “biscottini tagliati” adını verdikleri bademli bisküvileri ve çeşitli marmelatları da kahve eşliğinde kahvaltıda tüketirler. Her türlü kahve çeşidi kahvaltıda yer alır ama sütlü kahve, en yaygın tercih edilen türdür.
Öğle yemeklerinde "risotto", "ravioli", makarna gibi doyurucu yemekleri tercih ederler. Yanında sebze ya da salata ve mutlaka ardından kahve ile tatlı ya da meyve yiyerek öğle yemeklerini bitirirler. Akşam yemeğinde ise daha hafif yemekler tercih ederler.

İtalyan Mutfağından Seçmeler

Bolonya'nın domatesli kıymalı makarnası, Roma'nın dondurması, Napoli'nin özel soslu pizzası gibi dünya gastronomi literatürüne geçmiş birçok tarifi vardır İtalyan mutfağının. "Parmesan", "mozarella", "mascarpone" gibi peynir çeşitleri de aynı şekilde dünyaya İtalya'nın tanıttığı lezzetler arasında yer alır. Mantıya benzeyen "ravioli", "penne makarna", tiramisu gibi lezzetlerin yanı sıra, kızarmış ekmekle servis edilen nefis çorbaları ile de İtalya'da yemek saatleri adeta bir şölene dönüşür.
Farklı mutfakların farklı lezzetlerini tanımak ve İtalyan mutfağı hakkında bilgi almak isterseniz, Knorr'un damak tadına önem verenler için özenle hazırladığı www.herkessofraya.com adresinden çok keyifli bilgilere ulaşabilirsiniz.
www.herkessofraya.com