Bu Blogda Ara

19 Ağustos 2018 Pazar

Hira Tatlısı





Herkese merhabalar.

Uzunca bir aradan sonra tarif veriyor olmanın verdiği haklı gururla buradayım.Nasıl özlemişim anlatamam.Gerçi buralar artık eskisi gibi değil,bloglara eskisi gibi uğrayan pek yok.Ve her ne kadar bende eskisi kadar yazamasam da benim için blogumun yeri bambaşka.Ne kadar çok ''eskisi'' demişim,gerçekten bloglar ve biz blogger'lar eskidik sanırım.


Artık herkes instagram da blogger oldu, evet bende buradan çok oralardayım instagramı da seviyorum ama oralarda da çok aktif sayılmam ve birçok blogger'ın aksine hala blogumdan başka yerde tariflerimi yazmıyorum. İnatla hala bloguma yönlendiriyorum takipçilerimi. İnstagram da ya da diğer sosyal medya hesaplarında tarif yayınlamayan,bloguna yönlendiren son birkaç blogger'dan biriyim sanırım.O yüzden de hala çok fazla takipçim yok,e tabi linke tıkla bloga git kim uğraşacak direkt fotoğrafın altından tarif okumak ya da videosunu izlemek dururken :)
Peki blogunu bu kadar seversin de neden hiç yazmazsın derseniz bende bahane çok,say say bitmez :)
Hamilelik,doğum,çocuk büyütme e birde araya soğukluk girince bir aha dönememe v.s v.s saymakla bitmez.Ama o kadar çok özlemişim ki şu yazıyı yazmak bile beni inanılmaz mutlu etti.Bir sonra ki yazım ne zaman olur bilinmez ama yeniden tek yazı bile olsa yazmış olmak benim için büyük başarı sanırım.Umarım arayı bu defa çok açmam deyip biraz tariften bahsedeyim sizlere.
Hira tatlısı irmikli,az ve her evde bulunan malzemelerle yapılan,şerbetini çabuk çeken,leziz mi leziz,oldukça da pratik bir tatlı,e daha ne olsun :)
Bayram için de çok uygun bir tatlı.Bu ölçülerden yaklaşık 20 tane tatlı çıkıyor ama eğer sizin geleniniz çok oluyorsa iki ölçü de yapabilirsiniz.Bayram için pratik ve leziz bir tatlı tarifi arıyorsanız bu tarif tam sizlik diyebilirim.Mutlaka yapın,hem misafirlerinize ikram edin hem de siz afiyetle yiyin.
Şimdiden herkese Hayırlı bayramlar.

Diğer şerbetli tatlı tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.




Malzemeler
18-20 adet

1 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
çeyrek limonun suyu

Bulamak için;

2 yemek kaşığı kadar irmik



Hazırlanışı


Öncelikle suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra içine çeyrek limonun suyunu sıkıp 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın.
Ardından yumurta,sıvı yağ ve yoğurdu bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırın.İrmiği de ekleyip karıştırmaya devam edin.Kabartma tozunu ve 1,5 su bardağı unu ilave edip yoğurmaya başlayın.Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.Yoğurduğunuz hamurdan iri bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,önce elinizle sıkarak özdeşleştirip yuvarlayın ve her yerine gelecek şekilde irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp 180 dereceli fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
Pişen tatlıyı fırından aldıktan birkaç dakika sonra soğuk şerbeti üzerine dökün ve başka bir tepsiyle üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.Şerbetini çok kısa sürede çeken bir tatlı ama siz daha çabuk çeksin isterseniz bir süre sonra tatlıların tersini çevirip üst kısımlarının da şerbeti çekmesini sağlayabilirsiniz.
Şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

                                                  Twitter :    Reyhan Ksc
                                   instagram :  reyhanksc
      
                                   facebook:   anne eli gibi
  


4 yorum:

  1. elinize sağlık reyhan hanım. Çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  2. ELİNİZE SAĞLIK. BLOGLARI BEN DE ÇOK SEVİYORUM VE ISRARLA YAZMAYA VE TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUM.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Uzun bir aradan sonra ,Merhaba.Ben de aynen bloguma halen tarif girmeyi tercih edenlerdenim. Ve blogumu güncel tutmaya çalışıyorum. Daha önceki yıllarda ne kadar güzel birbirimizi ziyaret ederdik, tarifleri dener ve paylaşırdık. İnstagram dünyası farklı ama blog yazmanın tadı bence hiçbirşey de yok. Tarifin çok pratik, denemeli. Eline sağlık, Reyhan'cım.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..