Bu Blogda Ara

12 Ekim 2018 Cuma

Çikolatalı Islak Kek ve 15. Yıl




Günaydın,Hayırlı cumalar.
Kısa bir aradan sonra pasta tadında ve görüntüsünde bir kek ile yeniden sizlerleyim.
Normalde ben bu keki dikdörtgen ya da yuvarlak borcamda yapıyorum,çok da sık yaptığım bir kektir. Ama geçtiğimiz günlerde
eşimle 15. evlilik yıl dönümümüz için yapınca biraz pasta şekli vermek istedim.Önce acaba kafamda ki gibi olur mu diye düşünmedim değil ama gayet başarılı oldu.
Böylece hem leziz hem de çok şık bir pastamız oldu.Siz de dilerseniz benim gibi pasta şeklinde yapabilirsiniz.Yok ben uğraşamam derseniz de borcamda yapabilirsiniz.
Her şekilde nefis bir kekiniz olacak emin olun.
Bu arada en son sanırım burada evliliğimizin 10. yıl dönümü masamızı ve tariflerini paylaşmıştım.Zaman nasılda zalim,daha dün gibi ama aradan 5 yıl geçmiş,yani hem evliliğimiz hem de bizler 5 yaş almışız :)
Olsun,önemli olan yaş almak değil,o yaşı kimlerle ve nasıl aldığın.Ben çok şükür en sevdiklerimle,huzurla alıyorum,yani 5 değil 10 yaş alsam da fark etmez :)
Mesela şuan sabahın 06.00 'sı ve hiç uyumadım.
Furkan sağ olsun hala uyumadı,beni de uyutmadı ,şuan bana boncuk boncuk bakıyor.
Uykusuzum ama o bana öyle baktığı sürece mutluyum :)
Herkese huzurlu bir gün ve ömür diliyorum.


24 cm kelepçeli kalıp
Malzemeler

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (ben kullanmıyorum tercihe kalmış)
2 su bardağı kadar un
şerbeti için;
1 su bardağı süt
1 tepeleme tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz şeker
çikolata sosu için;
2 paket 80 gr'lık sütlü çikolata (dilerseniz bitter de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
Süslemek için;
Toz Antep fıstığı
Fındık kırıkları
Vişne


Hazırlanışı

Öncelikle derin bir kaba toz şekeri ve yumurtaları alın,toz şeker eriyene kadar mikserle çırpın.Sıvı yağı ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.Diğer taraftan,un,kabartma tozu,kakao ve vanilyayı eleyip onları da ekleyin ve tüm malzemeler özdeşleşene kadar çırpmaya devam edin.Hazır olan kek karışımını dilerseniz benim gibi yağladığınız kek kalıbına,dilerseniz dikdörtgen borcama döküp,önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Diğer taraftan kek pişerken şerbeti için süt,kakao ve şekeri karıştırıp ocaktan alın,şekeri eriyince bir dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Çikolata sosu için;sütü ve parçaladığınız çikolataları küçük bir sos tenceresinde kısık ateşte karıştırarak çikolatalar eriyene kadar pişirin.Çikolata eriyince ve kıvam alınca ocaktan alın.Kabuk bağlamaması için arada karıştırın.
Pişen keki fırından aldıktan sonra ılınmaya bırakın.Yeteri kadar ılıyan keke ılık şerbeti her yerine eşit gelecek şekilde dökün.Ardından da çikolata sosunu yine her yerine eşit gelecek şekilde yayın.Eğer kek kalıbında yapacaksanız çikolata sosunu dökmeden bir bıçak yada kürdan yardımı ile delikler açın.Kalıpta değilde borcamda yapacaksanız sosu dökmeden önce dilimleyin.
Sosunu ve şerbetini döktüğünüz keki birkaç saat dinlenmeye bırakın.Yeteri kadar dinlenen kekinizi fındık,fıstık parçaları ve dilerseniz vişne ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  


1 yorum:

  1. Guzel bir site http://yesiminyemekleriresimleri.blogspot.com/?m=1 siteme de beklerim

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..