Bu Blogda Ara

6 Ekim 2018 Cumartesi

Furkan 1 Yaşında


Herkese merhabalar.
Kış hazırlıkları yap,bloga yaz,yayınla derken bebeğimin 1 yaş doğum günü yazısı uzun zamandır taslaklarda bekleyip duruyor.Bir türlü yazımı tamamlayıp yayına alamadım.Canım Furkan'cım 15 aylık oldu ben doğum günü postunu ancak yazabildim.
olsun,geç olsun güç olmasın,ne yapalım,çocuğum blogda pasif olduğum zamanlara denk geldi,eskiden olsa ertesi gün blogdaydı .:)



Neyse efendim gelelim asıl konumuza.Sosyal medya hesaplarımda fotoğrafları paylaştığımda da yazmıştım,hani hep derler ya;1 yıl nasıl geçti hiç anlamadım,ben öyle demeyeceğim çünkü yalan olur:)
Zor muydu ? evet zordu ama bir o kadar da güzeldi.Bizim zorluğumuz her annenin ilk yıl yaşadığı zorluklardan biraz farklıydı,gerçekten çok zordu ama o başka bir postun konusu şimdi bahsetmeyeceğim.
Üstte ki fotoğrafın bir benzerini on yıl evvel 1 yaş doğum gününde Yağızhan'da yapmıştı,genler mi yoksa çocukluk mu bilmiyorum :)



Doğum günü için günler öncesinden hazırlıklara başlamıştım,siparişleri verdim,tek tek ellerimle süsleri hazırladım,davetlileri çağırdım ama hiç hesapta olmayan bir şey oldu ve Furkan'cım o gün hastalandı.Neredeyse ateşi 40 dereceleri bulmuştu,iptal mi etsem yoksa yapsam mı diye ikilemde kalsam da gelecek olanlar yabancı olmayınca ve son an iptal etmek olmaz diye her şeyi akışa bırakmaya karar verdim.Tabi durum böyle olunca son gün yapacağım pastayı da iptal edip hazır almak zorunda kaldım,bir sürü telaşın içine hasta bebeğimle ilgilenmek de eklenince en azından pasta telaşım olmasın dedim.Biraz halsizdi fotoğraf çekinirken bile mızmızlandı ama öyle ya da böyle bir şekilde yaptık ve o günü fotoğraflarla tarihe not düşmüş olduk.



Bu yazıyı hem anı kalsın diye, hem de doğum günü detayları ile sizlere fikir vermek amaçlı yazıyorum.Bu defa eskilerin aksine,konsept bir doğum günü yaptım,hem yardım aldım hem de her şeye elim değdi kendim yaptım diyebilirim.Nasıl diyenlere aşağıda anlatacağım.



Öncelikle yukarıda da dediğim gibi hem profesyonel yardım aldım hem de hemen hemen birçok şeyi kendim yaptım kısmını açayım. Fotomagnet.net 'den fotoğraflı sticker, yine fotoğraflı hediyelik magnetler ve popcorn kutuları sipariş ettim.(Bu arada siteden çok memnun kaldım,siparişlerimi hem çok hızlı hem de tam istediğim gibi gönderdiler.Kesinlikle reklam değil memnun kaldığım için önermek istedim).

 Fotoğraflarda da gördüğünüz üzere kullandığım sunum bardaklarına ve kaplara stickerlar yapıştırdım ve kurdelelerle süsledim. Sonra altta ki fotoğraflarda da göreceğiniz flamaları hazırladım.Kartondan üçgen bir kalıp kesip,el işi kağıtlarından flamalar kestim,arka beyaz kısımları gelecek şekilde hepsini ipe dizdim ve üzerilerine sticker yapıştırdım.Uğraşmayıp hazırda alabilirdim ama ben hem kendi elim değsin hem de ekonomik olsun istediğim için böyle tercih ettim.


Bunlarda hediyeliklerimiz,o günden fotoğraflar dışında bir anı kalsın istediğim için hazırladım.Üzerinde Yağızhan ve Furkan'ın fotoğrafı olan magnetler yaptırdım ve tülle süsleyip kurdele taktım.Bunlar büyükler içindi birde çocuklara hazırlamak gerek diye düşündüm ama son anda aklıma geldiği için ne yapsam karar veremedim.Sonra Bim markette satılan yumurta şeklinde kutularda oyuncakları gördüm,çikolata yok içinde yalnızca oyuncak var.Hiç yoktan iyidir deyip onlardan aldım ve onları da tülle süsledim,çocuklar çok beğendiler,iyi ki hazırlamışım.



Ev yapımı şerbetimi musluklu sürahiye koydum ve sunum bardaklarını yine sticker ve tülle süsledim.Organizasyon şirketleri bunların hepsini yapıyor aslında,doğum günü öncesi biraz araştırma yapmıştım.Aynı malzemeler bende de varken neden kendim yapmayayım dedim,tek eksiğim o güne özel olmasıydı,onu da fotoğraflı stickerlar ile halletmiş oldum :)


Bunlarda üstte yapımından bahsettiğim flamalalarım,bence gayet güzel oldu peki ya sizce ?
Üstte bahsettiğim gibi hazırlayıp masa örtüsüne iğne ile tutturdum. Aslında duvara asacaktım ama duvarı balonlarla süsleyince flamaları da böyle kullanmak istedim.



Balonları da aslında zincir modelinden yapmak istedim,eşimle yaptık da ama duvarda çok kaba durunca tek tek açıp söndürmek zorunda kaldım.O model evler için pek uygun değilmiş,anlamış oldum :)
ya da eşimi en başından dinleyip balonları daha küçük şişirseydik olabilirmiş ama ben çok küçük olursa olmaz dedim ve sonuç eşime mahcup oldum :)
Tabi durum böyle olunca iş başa düştü ona tek pasladığım iş de bana kalmış oldu.Malum akılsız başın derdini ayaklar çekermiş,bende sıvadım kolları.
Nasıl yaptın derseniz yazarak ne kadar anlatılabilirse o kadar anlatayım.
İki balonu şişirdim,ağızlarını birbirine bağlayarak düğümledim. Sonra iki balon daha şişirip ayı işlemi tekrarladım ve o ikili balonları düğümlediğim yerlerden birbirine doladım.Sonrada düzleyip duvara bantladım.En sonra orta kısımlarına küçük birer balon şişirip ayrıca yapıştırdım.
Umarım anlatabilmişimdir :)


Bu arada üstte görünen cuplara da pipet ve beze koydum.Onlarında üzerine sticker ve alt kısımlarına kurdele bağlayıp bütünlük sağlamaya çalıştım.Popcorn kutularını patlamış mısırlarla doldurdum.Masaya sadece görsel olarak bunları koydum,asıl yemekler fotoğraf çekimlerinden sonra geldi.Yani bu sadece sunum ve fotoğraf için hazırlanmış bir masaydı. İşte kendi ellerimle hazırladığım doğum günü detayları bunlar,bebeğim hastayken bunlarla tek tek uğraşmak biraz yorucuydu ama içime sindi. Düşük bütçeyle ve ilk kez hazırlıyor olmama rağmen gayet güzel oldu diye düşünüyorum.En azından biz beğendik,fotoğraflarda da gayet fotojenik çıktı :)
Belki sizlere de bir fikir olur diye tüm detaylarını elimden geldiğince yazdım,sormak istediğiniz bir şey olursa yorum ya da mail yolu ile sorabilirsiniz,dilim döndüğünce seve seve yanıtlarım.




Bunlarda benim canlarım,soldaki ikisini eski postlarımdan tanıyanlar vardır,sağdaki minik de ailemizin ve blogumun yeni üyesi :)
O gün için biraz keyifsizdi ama yine de çok tatlı,hatta benim için en tatlısı :)
Bir anıyı daha buraya bıraktım,sonuna kadar okuyanlara selam olsun:)
Günün birinde,Furkan'ın da Yağızhan'ın  da 20. hatta 30. yaş günlerini de yazmak nasip olur inşallah.



Bu arada bahsetmeden geçemeyeceğim,ikinci kez anne olduğum gibi son iki senede iki kez daha teyze oldum.Yani son iki sene de ailemize üç minik daha katılmış oldu. Hümeyra,Furkan'dan önce Sümeyye de Furkan'dan sonra katıldı aramıza.Artık üç prens,iki de prensesimiz var :)
Sözün özü bu son iki yılda bebek kokusunu doya doya çektik içimize,Allah eksikliklerini göstermesin.Dünyanın en güzel kokusu bebek kokusu sanırım.

Sevgiyle kalın...


Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..