Bu Blogda Ara

22 Temmuz 2019 Pazartesi

Saray Şerbeti (Çilek Şerbeti)


Herkese mutlu haftalar.
Bugün sizlere enfes bir şerbet tarifim var.Mis gibi çilek,tarçın ve karanfil kokusu ile ferah bir lezzet.Bu tarif çok eskiye,ta Osmanlı zamanına dayanıyor,yani tam bir saray lezzeti.
Üstelik yapımı da çok kolay.Çilekler tamamen bitmeden mutlaka deneyin derim,eminim sizlerde çok seveceksiniz.



Diğer içecek tariflerime  göz atmayı unutmayın.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

400 gr çilek
1 adet limonun suyu
1/2 su bardağı şeker
1 tane çubuk tarçın
3 adet karanfil
1,5 lt su


Hazırlanışı

Öncelikle saplarını ayıklayıp,yıkadığınız çilekleri bir tencereye alın.Blendırla ya da bir ezici yardımı ile çilekleri ezin,Üzerine toz şekeri ve limon suyunu ekleyip 30 dakika kadar bekletin.Şeker miktarını damak tadınıza göre çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz.
Bekleyen karışımın üzerine çubuk tarçını,karanfilleri ve suyu ekleyip ocağa alın.Orta ateşte kaynatın,kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 20 dakika kadar pişirin.Yeteri kadar kaynayan şerbeti ocaktan alın,ince bir süzgeç ya da bir tülbentten geçirin( tülbentten geçirmenizi tavsiye ederim,çünkü çileğin tohumları en ince süzgeçten bile geçiyor).
Süzdüğünüz şerbeti bir sürahiye alıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..