MERMER KEK |
Herkese mutlu güzel bir hafta diliyorum.
Aslında bugün başka bir postu yayınlamak üzere hazırlamıştım fakat birden aklıma,
20 mayıs kek ve pasta günü gelince ( siz bakmayın bugün 21 mayıs olduğuna ben bu postu hazırlarken 20 mayıs'tu :) aylar önceden yaptığım ve taslakta bekleyen bu nefis kekin tarifini verip,bir gün gecikmeli de olsa bu tatlı günü kutlamak istedim ^:^
Bu vesileyle beklemekten bir hal olan fotoğrafları da düzenlemiş oldum.
Bu tarif aslında martha steward'a ait ancak ben ilk yemekşenliğinde görmüştüm,o nedenle onun linkini veriyorum,emeğe saygı diyerek küçük de bir mesaj vermiş olayım.
İlk kez denediğim için tarife ve ölçülere sadık kaldım,nefis yumuşacık bir kek,mutlaka denemelisiniz.
Yağız bey fazla karıştırdığı için,şekli mermer kekten azıcık uzak görünebilir,siz daha dikkatli ve az karıştırırsanız mermer kek formundan çokta uzaklaşmış olmazsınız^:^
Kek,pasta yapan,yiyen herkesin günü kutlu olsun diyor,sevgili yemekşenliği'ne teşekkür ediyorum ve geçiyorum tarife.
MERMER KEK |
MALZEMELER
100 gr tuzsuz tereyağ
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1/4 limonun suyu
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ılık su
2 su bardağı elenmiş un
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.kek kalıbını tereyağ yada margarinle yağlayıp bir kenara alalım.
Unu,tuzu ve kabartma tozunu eleyip,karıştıralım.sütün içine limonu sıkıp Buttermilk yapalım.
Derince bir kaba parçalara böldüğümüz oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpalım.yumurtaları ve vanilini de ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ardından limonlu sütü (buttermilk)ekleyip biraz daha çırpıp elenmiş un,tuz ve kabartma tozu karışımını da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpalım.
Hamuru iki parçaya ayıralım ve ayırdığımız hamurun birine kakaoyu ve 2 kaşık suyu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpalım.
Kek hamuruna üstteki fotoğraftaki gibi sırasıyla bir vanilyalı hamur bir kakaolu hamurdan koyalım.Dilerseniz iki kat olarak da yapabilirsiniz.ikinci katta kakaolunun üzerine vanilyalı,vanilyalının üzerine de kakaolu hamur koyabilirsiniz.
Ardından,bir bıçağın ucuyla s harfi çizer gibi yada dilediğimiz şekilde hafif karıştıralım ve fırına sürelim.Üzeri kızarıp kürdan testinden geçinceye kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
MIMMM..nefis bir kek ..ellerinize sağlık..hemen çayımın yanına bir dilimini alıyorum..emeğe saygıyı malesf bazı siteler ve sayfalar bilmiyor..Bugün ne pişirelim diye bir facebook sayfası var,ona dikkat..sevgiler..
YanıtlaSilHIMMMMMMM ÇAY BOŞ GITMEZ CANIM BENIM BIR DILIM ALDIM ELINE SAĞLIK
Silellerinize sağlık çok güzel görünüyor ama bu buttermilk noktasının hangi işe yaradığını çözemedim.Vardır bir detayı...
YanıtlaSildunya kek pasta gunuuumu oooolamazzzz :)) bayıldım yıne
YanıtlaSilAnne eli değince kekler böyle güzel olur işte. Ellerine sağlık canım. Tarifin ilk sahibinede sanada; bakıp bakıp bir dilim yesem diyen banada afiyet olsun:))..
YanıtlaSil20 Mayıs ın Kek ve Pasta Günü olduğunu bilmiyordum :) Yoksa ben de o güne özel birşeyler yapardım :) Tarif çok lezzetli gözüküyor. Bir kek ve pasta canavarı olarak bunu bir denemek gerek... Bunları yapıp yerken nasıl yaza form tutacağız o kısım ayrı tabi :)
YanıtlaSilMerhaba kekin görüntüsü muhteşem eminim tadıda öyledir paylaşım için teşekkürler..Sevgiler..
YanıtlaSileline sağlık reyhancığım kekin yine nefis olmuş. Yumuşaklığı her halinden belli. Afiyet şeker olsun senin de dünya pasta günün kutlu olsun sevgiler selamlar...
YanıtlaSilHarika bir kek olmuş deneyeceğim inşallah yazlıkda böyle tariflere ihtiyacım oluyor kek canavarları geliyor çünkü.
YanıtlaSilYağızın ellerine sağlık annesi çok güzel.
Sevgiler..
Canım ,ellerine sağlık ,tabi Yağız'ında:)Nefis görünüyor,denenmeli diyorum..Kek ve pasta günü diye bir gün olduğunu bilmiyordum.Kültürel bir etkinliğin haberine de yer verdiğin için blogunda tebrik ediyorum seni:)Selam ve sevgilerimle:))
YanıtlaSilİkinizin de emeği var,ellerinize sağlık,gayet güzel görünüyor,sevgiler:)
YanıtlaSilhımmm harika görünüyor!
YanıtlaSilÇok güzel bir kek olmuş enfes görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilNe güzel bir günmüş öyle. Helede benim gibi tatlı sevenler için
YanıtlaSilKek çok güzel görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgiler
Dünya kek ve pasta günü yani benim günüm ...
YanıtlaSilKek nefis görünüyor , ellerine sağlık canım , tarifi yazdım , ben de deneyeceğim .
Sevgiler.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok nefis görünüyor. Uzanıp almak geldi içimden.
Sevgiyle kal.
kek canavarı olarak çok severim ellerine sağlık.
YanıtlaSilDünya pasta-kek gününü ilk kez duyuyorum:) o zaman bu gün senin günün,kutluyorum..bu harika kek için ellerine emeğine sağlıkla teşekkürler..Sevgiler
YanıtlaSilYaa ama muhteşem gözüküyor:)Yapıyım bir ara ben bunu:) ÇOOOk sevgilerimelE :)
YanıtlaSilpasta ve kek günü, ne güzelmiş, çok sevdim, kek nefis duruyor, yazdım bir kenara, denenecekler arasına...ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu sene bu gün yeni mi çıktı bilmiyorum ama ben sevdim.Tatlı şeyleri paylaşmak ,tatlılık getirsin.Kekin görüntüsü muhteşem,tadı da eminim nefis. Sevgilerle
YanıtlaSilsenden duydum canım böyle bir gün olması ne güzel ne güzel ama:)
YanıtlaSilkekte şahne görünüyor karışım kısmı benimde hoşuma gitti bende onun kadar karıştırırdım kesin:)ellerinize sağlık:)
bu ne güzel bir kek böyle :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
dünya kek pasta gününü de bilmiyordum..
eee o zaman kutlu mutlu olsun :))
kocaman sevgiler...
çok lezzetlidir geçenlerde arkadaşım yapmıştı afiyetle yedik...
YanıtlaSil