18 Şubat 2013 Pazartesi

BAL KABAKLI RAVİOLİ


Yine yeni bir haftadan herkese merhabalar.
  Haftaya yine nefis bir tarifle başlayalım dedim.Ne kadar alengirli görünse de aslında çok da zor değil.Sadece aşamaları fazla ama zaten o da bir çok yemek için geçerli bir kuraldır.tek aşamayla yaptığımız yemek sayısı iki elin parmaklarını geçer mi bilmem ?

   Yine Usla workshop'undan kalma bir tarif ama ravioli ile bu workshop'un tariflerini de bitirmiş oluyorum (sonunda :).
    Daha evvel ravioli yaptınız mı bilmiyorum ama yapmadıysanız denemeye değer bir lezzet onu biliyorum.Biz mevsimine uygun olsun diye şefimizin isteğiyle, bal kabağıyla yaptık siz başka bir malzeme de kullanabilirsiniz,içine hangi harcı koysanız yakışır bence.Bal kabaklı hali nasıldı diye fikrimi sorarsanız ben çok sevdim ama çok değil.Tabi bunda damak tadının etkisi çok büyük,mesela bir çok arkadaşım oldukça beğendi.Dilerseniz bal kabaklı yapın dilerseniz başka bir malzemeyle tercih sizin diyorum ve tarife geçiyorum.
 
5-6 kişilik
MALZEMELER
Hamuru için:
200 gr. un
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
iç harcı için:
1 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
1/2 su bardağı ceviz kırığı
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
sos için:
1 su bardağı krema
1 adet küçük kuru soğan
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı parmesan
1 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

  Öncelikle derin bir kaba unu alıp havuz gibi açalım.İçine yumurta ,tuz ve zeytinyağını katıp yoğurmaya başlayalım.Hamur ilk başta dağılan bir hamur olacak ama yoğurdukça kendine gelecektir.Yaklaşık 7-8 dakika kadar yoğuralım.Oldukça sert bir hamur olacak,hazırladığımız hamuru streç filme sarıp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.


bal kabaklı harç için:
  Diğer taraftan bal kabaklı harç için,tereyağını tavaya alıp eritelim ve rendelenmiş bal kabaklarını soteleyelim.Ardından kabaca doğradığımız cevizleri,baharatları,tuzu ve parmesanı ekleyip lezzetlendirelim ve soğumaya bırakalım.




Kremalı sos için :
Sos için, tereyağını tavaya alıp eritelim,yemeklik doğranmış soğanı ekleyip şeffaflaşana kadar kavuralım.Ardından tüm malzemeleri ilave edip kısık ateşte 2 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.



  Dinlenmiş olan hamurumuzu eğer varsa makarna makinesinde yoksa merdaneyle unlayarak börek yufkası kalınlığında açalım.



  İçine fotoğrafta görüldüğü gibi, açtığımız yufkanın yarısına kadar (kalan yarısını üzerine kapatacağız) aralıklarla bal kabaklı harçtan tepeleme 1 çay kaşığı koyalım.Harçların etrafını suyla hafif ıslatalım (bu ravioli'leri kestiğimizde açılmamaları için).



Kalan yufkayı da harçların üzerine kapatıp ıslattığımız yerlerden elimizi gezdirip yapışmasını sağlayalım.


   Ve dilediğimiz kalıpla harçların etrafından keselim.Kalan hamurları birleştirip tekrar yoğurup,bitene kadar aynı işlemleri uygulayalım.


Hazır olan ravioli'leri kaynattığımız bol tuzlu suda yaklaşık 4 dakika kadar haşlayalım.


  Haşlanan ravioli'leri süzgeç kepçeyle alıp hemen sosun içine atıp karıştıralım ve sıcak olarak servis edelim.

AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

40 yorum:

  1. Çok zahmetli gözüküyor ama denemeye değer görüntüler var ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım benim...
    bu çok güzel birşeye benziyor :)

    YanıtlaSil
  3. Reyhancığım canımmm ellerine sağlık ravioliyi çok severim de hep hazırını alıp pişirdim Bal kabaklı ben de pek seveceğimi sanmıyorum da aslında bir kere denemeli belli de olmaz canımm ellerine sağlık kremalı sosuna da ayrıca bayıldım sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer bal kabağını seviyorsan neden olmasın ,sağol canım benim,öpüyorum..

      Sil
  4. Ellerine sağlık epey uğraşmışsınız...Tadını biran hayal edemedim eminim güzeldir.Bence içine kıymalı soğanlı harç konulsa daha mı güzel olurdu...veya benim damak tadım bunu mu isterdi acaba diye düşündüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kıymalı da çok güzel olur en azından ben severim :)teşekkür ederim canım..

      Sil
  5. Ellerinize saglik. Ben patates tercih ederim. AMA Buda degisik olmus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. patatesli de çok güzel olur :)teşekkür ederim..

      Sil
  6. ooooo o ne zahmetli şey öyle!!! çok duydum mantıya benziyor gibi gelmişti resimlerine bakınca ama balkabak tadını böyle bir şeyde sanki beğenmem gibime geldi..zaten sen de çok hoşlanmamışsın...benim damak zevkim çok şeydir -nasıl desem?- gelenekseldir yani annemin, anneannemin yaptığı lezzetin dışında, çok farklı şeyleri sevemiyorum..yani mantı Kayseri mantısı gibi olacak tuzlu, sumaklı, naneli, sarımsaklı yoğurtlu...(içinde kıyma var ama olsun mantı olunca yiyorum valla herkes duysun:))) bir ara bir AVM' de İtalyan makarnası yedim güya - yiyemedim- sosu çok değişik geldi hiç beğenmedim parama yazık oldu:(((
    ama çok emek vermişsin canım, eline sağlık:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen eşim gibisin onun damak tadı da çok gelenekseldir,çoğu yemeği orjinal halinde ister :)sağol ablacım öpüyorum..

      Sil
  7. Vallahi bravo....Süper olmuş.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım:)
    baya alengirli sahiden :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Hiç denemedim, yedim tv'de yapılışınıda izledim ama bana aşamaları hep zor gelmiştir.
    Senin tarifindede olduğu gibi baya emek istiyor dimi Reyhanım? ama sonuca baktığımızda ve lezzetini düşündüğümüzde değiyor sanırım.
    Ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaani :)biraz aşamalı bir yemek ama mantıdan daha kolay onu söyleyebilirim :) sağol canım..

      Sil
  10. Canım çokkk yoğunum bu aralar oğlum yanımda iş sonrası mutfaktan çıkamıyorum:)))Sağlık olsun ,bugün yorum bırakan dostlarıma ve kardeşlerime uğramak istedim,sevgiler..Ravioli nefis ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim sen oğlunla güzel vakit geçir bloglar kaçmaz buradalar :)sağol canım..

      Sil
  11. Reyhancığım ellerine sağlık canım. Baya emek isteyen bir tatlı.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlı değil canım,bir çeşit makarna ya da mantı gibi bir şey,sağol canım benim..

      Sil
  12. Ellerine sağlık muhteşem olmuş ,mutlaka deniycem :)

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık gene döktürmüşsünüz

    YanıtlaSil
  14. Reyhancım ellerine sağlık ama benimkinin içine ıspanak, peynir yada kıyma koyarmısın:)) Ravyoliyi seviyorum..Tekrar ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam canım seninki öyle olsun hatta benimki de öyle olsun :)sağol canım benim..

      Sil
  15. Balkabağı ile hiç denemedim ama aklımızda olsun,değişik tatları denemek lazım.Ellerine sağlık canım,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bal kabağını seviyorsan beğenirsin diye düşünüyorum.sağol canım..

      Sil
  16. balkabağı ile hiç denemedim ama sanırım benim de damak tadıma uygun değil fakat görüntü çok hoş, balkabağıyla sevenler için eminim lezzet de öyle çok emek vermişsiniz, emeğinize sağlık canım. sizi takibe alıcam umarım siz de ziyaretçim olursunuz. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bal kabaklı benimde damak tadıma çok uymadı zaten yukarıda yazdım ama başka içlerle nefis olacağı kesin,çok teşekkür ederim..

      Sil
  17. Uzun süredir bende evde ravioli yapmadım,balkabaklısını dışarda yedim.Elini,ze Oğlanlar gelsin,ilk işim evde yapmak olacak,şu anda karı-koca 2 kişiyiz ve diyet hallerindeyiz.Eline sağlık,Reyhan'cım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zmaan şimdiden afiyet olsun size dilek'cim :)sağol canım..

      Sil
  18. gerçekten çok lezzetli görünüyor
    ellinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Çook özel bir tarif ellerine sağlık canım...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar Reyhancım,
    Etkinlikte sizlerin de olduğunu bilseydim,sırf tanışmak için ertesi gün yine gelmeye çalışırdım:)Tanışmaktan büyük bir memnuniyet duyardım:)
    İnşallah bir gün başka bir etkinlikte buluşup tanışmak birlikte yemek pişirmek nasip olur:)
    Ravyoliye gelince biraz zahmetli olsa da nefis bir lezzet.Makarna kursunda ıspanaklısını yapmıştık,harika olmuştu.Bal kabaklısını severmiydim bilemedim:)Tembel ben hala daha bloğa yazamadım:( Onun için bu etkinliğin lezzetlerini sıcağıyla yazmaya çalışıyorum:)
    Ravyoli için senin ve hazırlayan herkesin ellerine emeklerine sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah keşke bilseydin,ne güzel olurdu seninle tanışmak,inşallah bir daha ki sefere.çok teşekkür ederim canım..

      Sil
  21. acilen şu makarna keme makinesinden almam lazım :)
    tarif için çoook tşkler arkdşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde almam lazım :)ben teşekkür ederim canım..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..