KÖFTELİ İSLİM KEBABI |
Şuan saat sabah 03.50 ve ben tüm yorgunluğuma rağmen yazıyorum.Bu enerjinin nedeni aşağıdaki fotoğraftaki sıcak ,nefis sofra olsa gerek.O sofranın ve geçirdiğim güzel günün gazıyla yazıyorum şuan :)
Canım anneannem bizim için hazırlamış bu leziz yemekleri,fotoğraf azıcık aceleye geldi, tam kurulmamış bir sofraydı,zaten kurulur kurulmaz başına üşüşeceğimiz için hemen çekmeliydim :)
O an burada yayınlamak aklıma gelmemişti ama madem sosyal medyada paylaştım burada da yeri olsun,anı olarak kalsın istedim.
Yer sofrasında otantik doğal bir sofra,yemekler her zamanki gibi dillere destan.Birde üşenmemiş bize peynirli kabak ve kırmızı biber yapmış,asortik mi asortik :)
Diğerleri zaten geleneksel lezzetler,keşkek,biber kızartması,ıspanaklı el açması börek,salata ve sofraya sığmayan daha neler neler...
anneannemin nefis yemekleri |
MALZEMELER
6 adet patlıcan
tuz
kızartmak için sıvıyağ
köfte için:
500-600 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 adet yumurta
tuz
pulbiber
değirmende çekilmiş karabiber
tuzot
kimyon
kekik
nane
sosu için:
1,5 yemek kaşığı domates salçası
su
tuz
Üzeri için:
çeri domates
çarliston biber
kürdan
HAZIRLANIŞI
Öncelikle köfte malzemelerinin tamamını derin bir kaba alıp iyice özdeşleşene kadar yoğuralım,cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yassılaştıralım,hazırlanan köfteleri dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım,mümkünse birkaç saat dinlendirelim.
Diğer tarafta patlıcanlarımızı yarım cm kalınlığında uzun uzun keselim 30 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.Yeteri kadar bekleyen patlıcan dilimlerini elimizle sıkıp acı suyunu çıkaralım ve kağıt havlu yardımıyla kurulayıp kızartmaya başlayalım.
Kızaran patlıcanları bir kenara alıp,ayrı bir tavada az yağda köfteleri de kızartalım.
Patlıcanların boyları uyumlu olan iki tanesini üst üste koyup artı şekli verelim, arasına bir köfte yerleştirip bohça şeklinde kapatalım ve kürdanla tutturalım.Tüm patlıcanlar ve köfteler bitene kadar aynı işlemleri uygulayıp hazırladığımız kebapları fırın tepsisine dizelim.Üstündeki kürdana halka şeklinde kesilmiş bir biber parçası ve yarım bir çeri domatesi saplayıp süsleyelim.
Sos malzemelerini iyice çırpıp onu da tepsiye dökelim,su miktarı kebabın yarısına kadar gelse yeterlidir.
Önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında patlıcanlar ve üzerindeki domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Üzerine salçalı sostan gezdirip,sıcak olarak servis edelim..
KÖFTELİ İSLİM KEBABI |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
mımmm nefis bir masa..anneannenizin eline sağlık..iyiki varlar..
YanıtlaSiliyiki varlar hep olsunlar,çok teşekkür ederim...
Silellerine sağlık annanene selamlar.
YanıtlaSilsağol canım,aleykümselam...
SilReyhan'cım çok severim ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilsağolasın derya'cım,sevgiler...
SilEn sevdiğim yemeklerden biridir.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilbteşekkür ederim..
SilBende sık sık yaparım güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilsizin de ellerinize sağlık,teşekkür ederim ...
SilÇok severim şık sunumuyla özel davetlerde vazgeçilmezimdir. Pek de güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkesinikle çok şık oluyor,lezzeti de cabası,teşekkür ederim...
Silişte tam da aradığım tarif buydu, islim kebabı olsun ama köfteli olsun. çok güzeller...
YanıtlaSilne güzel,o zaman en kısa zamanda mutfağa doğru marş marş :)teşekkür ederim...
SilNe zevklidir büyüklerin ellerinden çıkan o lezzetli sofralar...
YanıtlaSilİslim kebabı annemin en sevdiğim yemeklerindendir...
ah sorma bizim şaşalı sofralarımız gibi değil ama çok sıcak çok leziz,anneciğine selamlar canım...
SilÇOK SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK:)
YanıtlaSilsağolasın canım...
Silsizler için ,ne güzel hazırlıklar yapmış anneneciğin reyhancığım :) ayrıca islim kebabı harika, bence köfteli daha pratik oluyor :) ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilhemde nasıl şehrinazcım,döktürmüş :)aynen öyle hem pratik hem leziz,sağol canım...
SilOffff offf offf bayılırım islim kebabına :))
YanıtlaSilellerine sağlık ...
o anneannenizin elleri öpülsün, elleri dert görmesin sizin de elinize sağlık hayırlı geceler:))
YanıtlaSilöptüm zaten hem de kaç kere:)çok teşekkür ederim...
SilAnneanne sevgisiyle hazırlanmış nefis lezzetler.Üzerine de nefis islim kebabı insanı acıktırıyor:)
YanıtlaSilAnneannenin ve senin ellerinize sağlık canım.
Böylesi marifetli hanımlara sevgilerimi yolluyorum:)
çok teşekkür ederim canım,bizde sana kocaman sevgilerimizi gönderiyoruz :)
Silbir aralar cok yapardim severek de yerdik. yine yapmak aklima dusdu sayenizde tesekkurler.
YanıtlaSilo halde şimdiden afiyet olsun:)ben teşekkür ederim...
Silİslim kebabını çok severimm
YanıtlaSilAnneannenin ellerine sağlık tabi seninde :))
keşke gece gece yemek bloğuna bakmasaydım karnım acıktııı:))
sevgiler canım.
peki ya ben ne yapayım hep başındayım canım bir ondan çekiyor bir bundan :)sonrada sabah mide yanmasıyla uyanıyorum:)sağol canım...
SilHarika bir menü, her ikinizin de ellerine sağlık.
YanıtlaSilBöyle bir sofra kurulursa fotoğrafı çektin çektin yoksa bir daha fırsatınız olmaz tabii ki...
Sevgiler.
aynen öyle de oldu,o nedenle tam hazırlanamadım çekmek zorunda kaldım,durun yemeyin diyemiyoruz ki :)çok teşekkür ederim..
SilÖncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim gibi bekar bir erkek için oldukça faydalı bir site. Takipçinizim. Saygılar..
YanıtlaSilçokbeğenmenize sevindim,ben teşekkür ederim,saygılar...
SilCok severim ,nefis görünüyor Anneannenin ellerine saglik
YanıtlaSilçok teşekkür ederiz bahacım...
Silanneannenin ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSililetirim :) teşekkürler...
SilÖf öf yemede seyret bütün gece..Yapan eller çok yaşasın..Sevgilerimle..
YanıtlaSilHenüz kötü yemek yapan bir anneanneye rastlamadim :)sizlerin de ellerine saglik. Sofrada kebapta enfes.
YanıtlaSilbende görmedim,var onların elinde bir sihir :)teşekkür ederim...
SilSunumuyla, lezzetiyle harika bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık olsun:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
Silben bu yemekte patlıcanları düzgün kesemiyorum. dengesiz ve kalın oluyor. püf noktası ne olabilir?
YanıtlaSilbu işin tek püf noktası keskin bir bıçakla çok dikkatlice kesmektir,özellikle kabuklarının kaldığı kısımlarda kayma olabiliyor ama dediğim gibi keskin bir bıçakla dikkatli kesersen sorun olacağını sanmıyorum,en azından ben öyle yapıyorum..
SilHımm harika çok iştah açıcı görünüyor..Hemen yapmalıyım özlemişim:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
inanın bende çok özledim,olsa da yesek diyorum şuan :)çok teşekkür ederim,şimdiden kolay gelsin :)
SilBaka baka yapılıyor şu an mutfakta hummalı bir şekilde islim köftecisi var. Müdahele etmiyorum ancak tarifine bakıp bilgi sahibi olmam gerekiyordu. Ellerinize sağlık patlıcana bayılırım.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
Silİlk önce belirtmeliyim ki anneannenin sofrası müthiş, bu marifetliliğin nerden geldiği belli, birden olmuyor, Genlerden bulaşıyor bir kere :)Anneannenin ve senin ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim:)
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGüzel görünüyordu islim kebabı tarifini denedim. Çok lezzetli oldu eşim ve çocuklarda çok beğendi. Tarifiniz için teşekkürler...
YanıtlaSilYarın iftara misafirlerim var. Onlar için hazırlamayı planlıyorum. Sizin de ellerinize sağlık
YanıtlaSil