15 Eylül 2012 Cumartesi

KÖFTELİ İSLİM KEBABI

KÖFTELİ İSLİM KEBABI
Merhabalar,hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum.
  Şuan saat sabah 03.50 ve ben tüm yorgunluğuma rağmen yazıyorum.Bu enerjinin nedeni aşağıdaki fotoğraftaki sıcak ,nefis sofra olsa gerek.O sofranın ve geçirdiğim güzel günün gazıyla yazıyorum şuan :)
  Canım anneannem bizim için hazırlamış bu leziz yemekleri,fotoğraf azıcık aceleye geldi, tam kurulmamış bir sofraydı,zaten kurulur kurulmaz başına üşüşeceğimiz için hemen çekmeliydim :)
  O an burada yayınlamak aklıma gelmemişti ama madem sosyal medyada paylaştım burada da yeri olsun,anı olarak kalsın istedim.
  Yer sofrasında otantik doğal bir sofra,yemekler her zamanki gibi dillere destan.Birde üşenmemiş bize peynirli kabak ve kırmızı biber yapmış,asortik mi asortik :)
   Diğerleri zaten geleneksel lezzetler,keşkek,biber kızartması,ıspanaklı el açması börek,salata ve sofraya sığmayan daha neler neler...

anneannemin nefis yemekleri
 Canım anneanneme birde buradan eline sağlık diyorum ve geçiyorum diğer konumuz olan islim kebabına,daha evvel yayınladığım iftar sofrasından kalma nefis bir kebap,harika bir ana yemek,mutlaka deneyin derim.

MALZEMELER

6 adet patlıcan
tuz
kızartmak için sıvıyağ
köfte için:
500-600 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 adet yumurta
tuz
pulbiber
değirmende çekilmiş karabiber
tuzot
kimyon
kekik
nane
sosu için:
1,5 yemek kaşığı domates salçası
su
tuz
Üzeri için:
çeri domates
çarliston biber
kürdan

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle köfte malzemelerinin tamamını derin bir kaba alıp iyice özdeşleşene kadar yoğuralım,cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yassılaştıralım,hazırlanan köfteleri dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım,mümkünse birkaç saat dinlendirelim.
  Diğer tarafta patlıcanlarımızı yarım cm kalınlığında uzun uzun keselim 30 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.Yeteri kadar bekleyen patlıcan dilimlerini elimizle sıkıp acı suyunu çıkaralım ve kağıt havlu yardımıyla kurulayıp kızartmaya başlayalım.
Kızaran patlıcanları bir kenara alıp,ayrı bir tavada az yağda köfteleri de kızartalım.
   Patlıcanların boyları uyumlu olan iki tanesini üst üste koyup artı şekli verelim, arasına bir köfte yerleştirip bohça şeklinde kapatalım ve kürdanla tutturalım.Tüm patlıcanlar ve köfteler bitene kadar aynı işlemleri uygulayıp hazırladığımız kebapları fırın tepsisine dizelim.Üstündeki kürdana halka şeklinde kesilmiş bir biber parçası ve yarım bir çeri domatesi saplayıp süsleyelim.
  Sos malzemelerini iyice çırpıp onu da tepsiye dökelim,su miktarı kebabın yarısına kadar gelse yeterlidir.
 Önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında patlıcanlar ve üzerindeki domatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Üzerine salçalı sostan gezdirip,sıcak olarak servis edelim..

KÖFTELİ İSLİM KEBABI
AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

53 yorum:

  1. mımmm nefis bir masa..anneannenizin eline sağlık..iyiki varlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyiki varlar hep olsunlar,çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. Reyhan'cım çok severim ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim yemeklerden biridir.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bende sık sık yaparım güzel görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin de ellerinize sağlık,teşekkür ederim ...

      Sil
  5. Çok severim şık sunumuyla özel davetlerde vazgeçilmezimdir. Pek de güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinikle çok şık oluyor,lezzeti de cabası,teşekkür ederim...

      Sil
  6. işte tam da aradığım tarif buydu, islim kebabı olsun ama köfteli olsun. çok güzeller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel,o zaman en kısa zamanda mutfağa doğru marş marş :)teşekkür ederim...

      Sil
  7. Ne zevklidir büyüklerin ellerinden çıkan o lezzetli sofralar...
    İslim kebabı annemin en sevdiğim yemeklerindendir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah sorma bizim şaşalı sofralarımız gibi değil ama çok sıcak çok leziz,anneciğine selamlar canım...

      Sil
  8. ÇOK SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  9. sizler için ,ne güzel hazırlıklar yapmış anneneciğin reyhancığım :) ayrıca islim kebabı harika, bence köfteli daha pratik oluyor :) ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde nasıl şehrinazcım,döktürmüş :)aynen öyle hem pratik hem leziz,sağol canım...

      Sil
  10. Offff offf offf bayılırım islim kebabına :))
    ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  11. o anneannenizin elleri öpülsün, elleri dert görmesin sizin de elinize sağlık hayırlı geceler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öptüm zaten hem de kaç kere:)çok teşekkür ederim...

      Sil
  12. Anneanne sevgisiyle hazırlanmış nefis lezzetler.Üzerine de nefis islim kebabı insanı acıktırıyor:)
    Anneannenin ve senin ellerinize sağlık canım.
    Böylesi marifetli hanımlara sevgilerimi yolluyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım,bizde sana kocaman sevgilerimizi gönderiyoruz :)

      Sil
  13. bir aralar cok yapardim severek de yerdik. yine yapmak aklima dusdu sayenizde tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o halde şimdiden afiyet olsun:)ben teşekkür ederim...

      Sil
  14. İslim kebabını çok severimm
    Anneannenin ellerine sağlık tabi seninde :))
    keşke gece gece yemek bloğuna bakmasaydım karnım acıktııı:))
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki ya ben ne yapayım hep başındayım canım bir ondan çekiyor bir bundan :)sonrada sabah mide yanmasıyla uyanıyorum:)sağol canım...

      Sil
  15. Harika bir menü, her ikinizin de ellerine sağlık.
    Böyle bir sofra kurulursa fotoğrafı çektin çektin yoksa bir daha fırsatınız olmaz tabii ki...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle de oldu,o nedenle tam hazırlanamadım çekmek zorunda kaldım,durun yemeyin diyemiyoruz ki :)çok teşekkür ederim..

      Sil
  16. Öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim gibi bekar bir erkek için oldukça faydalı bir site. Takipçinizim. Saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokbeğenmenize sevindim,ben teşekkür ederim,saygılar...

      Sil
  17. Cok severim ,nefis görünüyor Anneannenin ellerine saglik

    YanıtlaSil
  18. anneannenin ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  19. Öf öf yemede seyret bütün gece..Yapan eller çok yaşasın..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  20. Henüz kötü yemek yapan bir anneanneye rastlamadim :)sizlerin de ellerine saglik. Sofrada kebapta enfes.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende görmedim,var onların elinde bir sihir :)teşekkür ederim...

      Sil
  21. Sunumuyla, lezzetiyle harika bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık olsun:)

    YanıtlaSil
  22. ben bu yemekte patlıcanları düzgün kesemiyorum. dengesiz ve kalın oluyor. püf noktası ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu işin tek püf noktası keskin bir bıçakla çok dikkatlice kesmektir,özellikle kabuklarının kaldığı kısımlarda kayma olabiliyor ama dediğim gibi keskin bir bıçakla dikkatli kesersen sorun olacağını sanmıyorum,en azından ben öyle yapıyorum..

      Sil
  23. Hımm harika çok iştah açıcı görünüyor..Hemen yapmalıyım özlemişim:)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanın bende çok özledim,olsa da yesek diyorum şuan :)çok teşekkür ederim,şimdiden kolay gelsin :)

      Sil
  24. Baka baka yapılıyor şu an mutfakta hummalı bir şekilde islim köftecisi var. Müdahele etmiyorum ancak tarifine bakıp bilgi sahibi olmam gerekiyordu. Ellerinize sağlık patlıcana bayılırım.

    YanıtlaSil
  25. İlk önce belirtmeliyim ki anneannenin sofrası müthiş, bu marifetliliğin nerden geldiği belli, birden olmuyor, Genlerden bulaşıyor bir kere :)Anneannenin ve senin ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  26. Harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  27. Harika görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  28. Güzel görünüyordu islim kebabı tarifini denedim. Çok lezzetli oldu eşim ve çocuklarda çok beğendi. Tarifiniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  29. Yarın iftara misafirlerim var. Onlar için hazırlamayı planlıyorum. Sizin de ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..