ZEYTİNYAĞLI, GARNİTÜRLÜ ENGİNAR |
Yine,yeni,yeniden merhabalar :)
Madem haftaya tarifle başlayamadım,hafta bitmeden ucundan yakalayayım dedim.Bir tarif boş geçmiş bir haftadan evladır ne de olsa :)
Yazamıyorum muhabbetine hiç girmeyeceğim,kendimi yinelemek istemiyorum daha evvel bir iki kez yazmıştım zaten.Durum hala aynı bir süre daha böyle gideceğini de kanıksadım artık.
Konumuzun özüne gelecek olursak,mevsimin en sağlıklı en leziz sebzesine sonunda kavuştuk.Ben konserve enginarı hiç denemedim,zorda kalmazsam denemek niyetinde de değilim.Tabi ki sizlere de tavsiye etmem,tazesi varken bol bol yiyelim depolayalım :)
Geçen enginar mevsiminde etli enginar dolması ve garnitürlü salatasının tarifini vermiştim,onlarda çok nefisti,mutlaka göz atın derim.Bu sene de zeytinyağlısıyla açalım sezonu ,nasılsa arkası gelir.Çoğunuz enginarı zaten bu şekilde pişiriyorsunuz biliyorum ama bir de benim tarifimi okuyun istedim,bakalım nasıl yapıyormuşum?
ZEYTİNYAĞLI, GARNİTÜRLÜ ENGİNAR |
MALZEMELER
enginarları pişirmek için:
4 adet büyük boy enginar
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
tuz
2 adet kesme şeker
üzerini geçecek kadar su
Garnitürü için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
tuz
üzerine:
dereotu
1/2 limonun suyu
ZEYTİNYAĞLI, GARNİTÜRLÜ ENGİNAR |
Öncelikle enginarları pişirmek için ;tencereye enginarları dizelim.Ayrı bir kapta;un,şeker,tuz,zeytinyağı,limon suyu ve suyu karıştırıp enginarların üzerine dökelim.Önce orta ateşte kaynamaya sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.Enginarlar yumuşayana kadar kaynatalım.
Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım.Kavrulan soğan ve sarımsağa tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patates,havuç,bezelyeyi ve tuzunu ekleyelim.Tencerenin kapağını kapatıp ,sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Yeteri kadar pişen enginarların üzerine hazırladığımız garnitürü ekleyelim.enginarın suyundan suyundan hepsinin üzerine bir kaç kaşık gezdirelim.Enginarın suyu enginarların atında kalmalı,eğer fazlaysa birazını dökelim.Yarım limonun suyunu enginarların üzerine paylaştıralım ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alalım.Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakalım.
Servisten önce üzerine kıyılmış dere otu serpip soğuk olarak servis edelim.
NOTLAR
Not: Enginarları işleme tabi tutana kadar kararmaması için mutlaka limonlu suda bekletmelisiniz.
Not: Bazı enginarlar çok kılçıklı oluyor ,enginarı alırken buna da mutlaka dikkat etmelisiniz.
Not: Zeytinyağlı enginarı servisten en az 4-5 saat önce yapıp dinlendirirseniz daha leziz olacaktır.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Canım bayılırım enginara ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilsağol canım..
SilCanım hayırlı günler nasılsın:)))
YanıtlaSilEline sağlık şifa kaynağı enginarlar çıktı bende çok severim eline sağlık:)))
iyiyim canım çok şükür,teşekkür ederim..
SilEllerine sağlık görüntü çok güzel..Sevgiler:)
YanıtlaSilÇok lezzetli olduğuna eminim görüntüsü bile yetiyor iştah açmaya. ellerinize sağlık. Bana da beklerim. sevgiler kucak dolusu..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..
Silselam Reyhannn çok severim çok severim bende yapıcammm...sevgiler
YanıtlaSilyap tabi tam zamanı :) sağol canım..
SilEnginarın en sevdiğim hali nefis görünüyor ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilBaharla beraber pazar tezgahlarındaki ürünler de değişiyor. Meyveler, sebzeler...ömrü olan görüyor :) Çok şükür, enginara da kavuştuk,
YanıtlaSilyemeğiniz mükemmel görünüyor.
Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
çok şükür :)teşekkür ederim..
SilEnginarı çok severim ama daha önce hiç kendim pişirmedim :) Bu tarif süper oldu benim için ;)
YanıtlaSilBu arada görüntü çok hoş, eminim tadı da öyledir.. Ellerine sağlık canım..
Görüntü harika ,ellerine sağlık. Reyhan'cım eşin bizim buralı demek kesin kayınvaliden tarifi biliyordur,selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilevet canım eşim sizin oralı,doğal olarak artık bende sizin oralıyım :) sağol canım..
SilSenin enginarla güzel gözüküyor. Pazardan yeniden enginar aldım. Bu seferde senin tekniğin ile yapacağım...Sonucunu blofdan duyarsın artık...
YanıtlaSilumarım beğenirsin canım,teşekkürler..
Silresim gibi güzel,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
Silsunum çok güzel:)enginar hiç yemedim biliyormusunuz
YanıtlaSilsevgiler
bir kaç sene öncesine kadar bende bilmiyordum,ama artık çok severek tüketiyorum,size de tavsiye ederim.teşekkürler..
SilEnginarı severim.Ama çıktı çıkalı almadım henüz.Ellerine sağlık.sevgiyle kal
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilEnginara bayılıyorum, bir de pahalı olmasalar!
YanıtlaSile artık o kadar olacak,birer tane yesek yeter :)
SilBende aynı dertten sıkıntıdayım bir yazıyorum bir yazamıyorum:( ya foto çekemiyorum ya çektiğimi beğenmiyorum kısmet artık diyelim:)
YanıtlaSilenginarı severim oh yaz gibisi yok ellerine sağlık canım.
arada olur böyle şeyler diyelim bence :) sağol canım..
SilHarika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silelleine sağlık bende çok sever vede enginar buldukça yaparım
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilBugün pazarda enginarlarla çok bakıştık sık sık karşılaştık alacaktım bak unuttum:))ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilolsun bir daha ki sefer alırsın,sağlık olsun :) sağol arkadaşım...
SilBayılırım bidaha gelip baktım. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok tatlısın ama sen ya,canımsın :)teşekkür ederim...
SilCanım Reyhanım güzel ellerine sağlık olsun nefis görünüyor bizde de çok sevilir sık sık yapılır sevgiler tatlım:))
YanıtlaSilcanım benim çok teşekkür ederim :)
SilAhh zeytinyağlıların kraliçesidir benim için,her türlüsünü bayıla bayıla yerim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
kesinlikle öyle,sağol canım..
SilELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİMDE ÇOK SEVMEME RAĞMEN BLOGUMDA HİÇ YAYINLAMADIĞIM BİR YEMEK TÜRÜ ŞİMDİ TAM MEVSİMİ VE İNŞAALLAH BENİMDE AÇILIŞIMIZI YAPIP PAYLAŞMA ŞANSIM OLUR TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER CANIM SEVGİLER
YanıtlaSilbenim sürekli yapıp da yayınlamadığım o kadar çok tarif var ki,ben bile kendime inanamıyorum nasıl atladım diye :) teşekkür ederim canım..
SilBu tarif cok güzel Enginari ilk böyle yaptim ve hala bu tariften yapiyorum 😊Teşekkürler simdi ocakta pisiyorlar 😊😋
YanıtlaSil