ETLİ ENGİNAR |
Herkese güzel,bol güneşli bir gün diliyorum..
Sırada nefis bir sebze var,sağlık açısından tam bir mucize,karaciğer üzerindeki etkisi açısından düşünürsek hiçte abartmış olmayız,genelde zeytinyağlısını yaparız ama etlisi de mutlaka denenesi bir lezzetmiş demiştim ilk denediğimde.
Üstelikte tam zamanı her yerde enginar bolluğu var,çok da uzun sürmez bu bolluk,yapabildiğimiz kadar yapıp yemeliyiz.Tabi enginar seviyorsanız,malum herkes sevmez enginarı tıpkı kereviz gibi ama sevende tam sever,beni sorarsanız tam ortadayım delisi değilim ama yerim.Önümüzdeki günlerde bir aksilik olmazsa zeytinyağlısının ve salatasının tarifini de paylaşacağım ama önce etlisini tavsiye ediyorum,eğer enginar seviyorsanız bu lezzete bayılacaksınız.
ETLİ ENGİNAR |
5 adet enginar
haşlamak için yeteri kadar su
1/2 limonun suyu
bir miktar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
etli harç için:
350 gr kuşbaşı doğranmış et
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (etinizin yağ miktarına göre azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz,tercih sizin)
1 adet iri kuru soğan
2 adet domates
1 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1-2 diş sarımsak
tuz
pul biber
taze çekilmiş karabiber
sosu için:
1-2 bardak su
1/2 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
ETLİ ENGİNAR |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım ki enginarlar haşlanınca hemen hazır olsun ve kararmadan pişirelim.Bu arada enginarları limonlu suda bekletmeyi ihmal etmeyelim ki kararmasınlar yada aldığımız suyun içinde bekletelim.
Etli harcımız için önce tencereye yağımız alıp ısıtalım ve etlerimizi ekleyip kavurmaya başlayalım.Etler suyunu salıp çekince ve pişince,yemeklik doğranmış kuru soğan,yeşil soğan ve rendelenmiş sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edelim.Ardından küp küp doğranmış domatesleri ve salçaları da ekleyelim domatesler pişene kadar biraz daha çevirip tuzunu,baharatlarını ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Ardından tencereye yeteri kadar suyu alalım,içine tuz,limon suyu,zeytinyağı ve şekeri de ekleyip kaynamaya bırakalım.Kaynayınca enginarları da ekleyip haşlayalım.Arada çatalla fazla incitmeden kontrol edelim yumuşayınca ocaktan alıp süzelim.
Enginarları tencereye dizip etli harcı eşit bir şekilde içine dolduralım.Bir bardak suyun içinde 1/2 yemek kaşığı salçayı ezelim,bir iki kaşık kadarda zeytinyağı ekleyip tencereye dökelim ve enginarları ocağa alalım.Önce orta ateşte kaynamaya bırakıp ardından altını kısalım ve ağır ateşte pişmeye bırakalım.Eğer suyu azalıp da pişmezse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
Dilerseniz suyuna biraz da tuz ilave edebilirsiniz.tercih size kalmış.
Not: Enginar çok çabuk kararan bir sebzedir mutlaka limonlu suda bekletip en son enginarları işleme tabi tutalım.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Merhaba enginarı çok severim ama etli hiç yapmamıştım paylaşım için teşekkürler.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmutlaka denemelisin mehtap,enginar seviyorsan beğeneceksin,sağol canım..
Silenginar.
YanıtlaSilen sevdiğim bikaç yemekten biri.
birinci kereviz ama.
:)
ama etli sevmiyom.
:)
bişi dicem.
enginarlı bakla tarifi yazar mısın benim için.
:)
bi de bende ödülüüüün vaaar.
:)
baklalı enginar demek istedin sanırım,ama hali hazırda kendime ait bir taririfim yok ama en kısa zamanda senin için dener yayınlarım,ödül içinde sağol canım en kısa zamanda yayınlarım.,
SilEllerine sağlık etlisini çok duydum ama bir türlü cesaret edemedim. Zeytinyağlısına bayılıyoruz. Bir de bunu denemek lazım. Resimlerin de harika görünüyor. eminim etli enginar da çok lezzetlidir. İnşallah bir gün denerim. Sevgiler...
YanıtlaSildenemelisin bence madem enginar seviyorsunuz.sağol canım...
Silenginarı çekici bir hale getirmişsin...
YanıtlaSilenginarı sevmeyen biri olarak gel de şimdi
yeme :))))
süper görünüyor...
ellerine sağlık canım....
kocaman sevgiler...
bak buna çok sevindim,sevmeyen birini bile cezbedebilmek çok zordur:)
Silsağol canım..
Et ile enginar daha iştah açıcı olmuş,et seven biri olarak bana öyle geldi:))Ellerine sağlık,sunum harika:)Sevgiler:))
YanıtlaSilbizde etlisini daha çok sev,yoruz ama tercih meselesi tabi,beğenmene çok sevindim sağol canım...
Silsen de etli,ben de etsiz.kardeş olmuşuz bugün:)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık canım..
evet geldim gördüm sahiden kardeş olmuşuz biz:)
Silsağol canım seninde ellerine sağlık..
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...:)
YanıtlaSilÖDÜLÜN VAR BENDE
:)
tamam canım çok sağol,ilk fırsatta yayınlayacağım..
SilReyhancım, bende senin gibi yaparım.Ev halkı bayılır, eline sağlık.Yarın pazardan alayım da yapayım.
YanıtlaSilsen zaten izmrlisin bol bol yaparsın hemde en güzel enginarlarla,sağol canım..
Silcanım benim,bende de enginar var bugün:))ellerine sağlık sevgiler,selamlar...
YanıtlaSilseninde ellerine sağlık canım,sağol...
Silçok severim canım her türlüsüne varım seninki de harika görünüyor afiyetler olsun:)
YanıtlaSilsağol arzu'cum...
Silenginarı çok severiz ama etlisi olunca tam benlik olmuş:)bayıldım,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsağol canım beğenmene çok sevindim...
SilEtli severim ama böyle yapmamıştım,çok şık,ellerine sağlık,sevgiler canım:)
YanıtlaSilBen tam bir enginar delisiyim her gün yesem bıkmam ve her türlüsüne bayılırım. Nefis olmuş görüntü, sunum harika ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsağol canım benim..
Silmevsimi olmasından dolayı bugün bol enginar tarifi gördüm ama iyi oldu bende yeni deneyeceğim sizinki de bir harika gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilHiç etlisini yapmamıştım..Ama süper görünüyor..Ellerinize sağlık..Hemen deneyeceğim..Bende ödülünüz var ,almaya beklerim..sevgiler..
YanıtlaSilcanım bende bir ödülün var gelip alır mısın? sevgiler...
YanıtlaSiltamam canım en kısa zamanda yayınlayacağım..
SilBen hiç enginar yemedim biliyormusun nedense bi garip geliyor görüntüsü:)Ama seninkisi çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilbende birkaç sene öncesine kadar yememiştim,değişik bir aroması var denemen lazım,sağol canım..
SilCanım ellerine sağlık enfes olmuş enginarın her halini çok severim sevgiler.
YanıtlaSilHarika görünüyor canım. En kısa sürede deneyeceğim. Ellerine Sağlık.
YanıtlaSilSevgiler,
tavsiye ederim canım,çok sağol..
SilBir Egeli olarak enginara bayılırım, zeytinyağlısını da etlisini de yaparım.Çok güzel görünüyor, tadı gibi sunumu da çok hoş olmuş.Eline koluna sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilegeliysen elin mahkum zaten sevmelisin:)
Silsağol canım...