Ramazanın 14. gününden herkese selamlar.
Bugün sizlere rengiyle,kokusuyla,adıyla enfes bir şerbet tarifim var.Üstelik o kadar pratik ki şipşak hazırlayabilirsiniz.Yaz aylarının ve iftar sofralarının olmazsa olmazıdır içecekler.
Benim gibi sizlerde hazır içecekler tüketmektense evde yapmayı tercih ediyorsanız bu şerbeti mutlaka denemelisiniz,eminim ki görüntüsüne,tadına,kokusuna sizlerde hayran kalacaksınız.
Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.
Diğer İçecek Tariflerime göz atmayı unutmayın.
Malzemeler
1 demet reyhan
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2-3 adet karanfil
1 çubuk tarçın
8 su bardağı kaynar su (200 ml'lik bardak)
8 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Öncelikle toz şekeri ve limon tuzunu derin bir kaba ya da bir sürahiye alın.Üzerine kaynar suyu ekleyin şeker ve limon tuzu eriyene kadar karıştırın.Üzerine yıkanıp süzülmüş reyhanı,çubuk tarçını ve karanfilleri de ekleyip karıştırın ve üzerini bir kapakla kapatın.Oda sıcaklığına gelince süzüp buzdolabına kaldırın.
Ben şeker miktarını kendi damak tadımıza göre ayarladım.Her su bardağı için bir tepeleme yemek kaşığı kullandım,siz dilerseniz tepeleme yerine silme yemek kaşığı kullanabilirsiniz.
Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.
Reyhan şerbetşni çok severim:) olsa da içsek)) elinize sağlık
YanıtlaSil