KIRMIZI ERİK MARMELADI |
Herkese yeniden merhabalar.
Tatilin ardından bir kaç gün sürmeden bir tarif yayına alınca rehavet beni teğet geçti sanmıştım ama hiç de düşündüğüm gibi olmadı.Hatta blog yazmaya başladığımdan beri yaşadığım en ağır rehavet oldu sanırım.Tabi can sıkıcı durumlarında bu rehavette etkisi oldukça büyük bir türlü yazamadım,elim gitmedi.Neyse ki özlemim ağır bastı da yine buradayım :)
Bu uzun aranın ardından mis gibi bir marmelat tarifi iyi gider diyorum,şöyle mayhoş ,pespembe ve tabi organik.Aslında tüm marmelatlar da yapım aşaması çok fazla değişmez,hatta belkide hiç değişmez ama maksat hem sofrada hem de blogda çeşit olsun :)
Diğer reçel ve marmelat tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1 kg kırmızı erik
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı
KIRMIZI ERİK MARMELADI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle erikleri yıkayıp ikiye bölün,çekirdeklerini de ayıklayıp tencereye alın.Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirin.Yumuşayan erikleri önce blendırdan geçirip ezin,ardından kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirip tekrar tencereye alın.Üzerine şekeri ve tereyağını da ilave edip kaynatmaya başlayın.Köpüklerini toplamayı ihmal etmeden arada kıvamını kontrol ederek pişirmeye devam edin.
Daha evvel ki reçel tariflerim de anlattığım yöntemi yineliyorum,en iyi yol,reçeli kaynatmaya başladığınızda küçük bir tabağı buzluğa atın ve kıvamını onun üzerine bir çay kaşığı döküp,1 dakika kadar bekletip kontrol edin.Aslında kıvam biraz da damak tadına göre değişir,kimi daha akışkan severken,kimi çok koyu sever.Siz koyu sevenlerdenseniz eğer, biraz daha fazla kaynatmanız gerekir ama tadını ve rengini değiştirmemeye dikkat edin.Ve unutmayın ki sıcakken akışkan olan bir marmelat yada reçel soğuduğunda neredeyse iki katına yakın koyulaşır.Bu nedenle soğuk tabak çok işe yarar,marmelatı soğuk tabağa döküp 1 dakika kadar bekletin, kıvamı istediğimiz gibi olmuşsa limon tuzunu ekleyip,son kez köpüklerini toplayıp ocağın altını kapatın.
Sıcakken kavanoza doldurup ağzını bir peçeteyle kapatın ve ılınmaya bırakın.Ilındıktan sonra kapağını kapatıp güneş almayan,rutubetsiz bir ortamda muhafaza edin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Reyhan'cım ellerine sağlık misler gibi kokusu buralara kadar geldi, sevgiler...
YanıtlaSilrengi şahane olmuş reyhancığım
YanıtlaSilrehavet hali hepimizde var malesef
okullar açılıp hızlı tempolar başlamadan yine de şöyle bir toparlanmak lazım
marmelatı ağız tadıyla mutlu günlerde yeyin emi :9
kal sağlıcakla...
Balim hos geldin sefa getirdin.
YanıtlaSilMmmm nefis eline saglik .
Canim Rabbim ferahlik versin. O can sıkıntısı ve rehavet bende de var ama blogla onu tedavi etmeye calisiyorum.
YanıtlaSilNe kadar yapabiliyorum bilmiyorum.. İnsallah gecsin tez bir zamanda bu sıkıntı..
Eline saglik olsun Boyle guzel bir marmelat insallah kisin guzel tartlari susler..
Rengi muhteşem,lezzetide öyledir bence..ellerinize sağlık.Afiyetle yiyin..sevgiler.
YanıtlaSilvallahi bu rehavet konusunda al benden de o kadar diyorum reyhancım:( ellerine saglık canım ..:)
YanıtlaSilEnfes. En sevdiklerimden...Ama yapmaktan çok yemesini seviyorum...Annemim yaptıklarını özellikle...
YanıtlaSilEllerine saglik renk harika, tadida eminim nefis..afiyetler olsun..herkeste var bir rehavet ya gececek yakinda soguk havalarla:) sevgiler..
YanıtlaSilHarika görünüyor yine.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım pazardan erikleri aldım senin tarifi deniycem
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSilÇoook severim :) Sen yapınca daha çooook severim :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilReyhancım ellerine sağlık,harika görünüyor rengi :)
YanıtlaSilBurnu kızıl erğindende yapabilirmiyim acaba tadı güzel olurmu
YanıtlaSil