Bu Blogda Ara

4 Eylül 2013 Çarşamba

KENWOOD İLE RENKLİ PROFİTEROLLER


Herkese merhabalar.
  Bugün sizlere Ramazan'dan önce Eks mutfak'ta katıldığım çok keyifli bir etkinlikten bahsedeceğim.Tabi yanında da nefis bir profiterol tarifim var.





  Bir birinden leziz yemekler hazırlarken bir taraftan da kenwood'un yeni,bıcır bıcır,rengarenk ürünlerini tanıma fırsatı bulduk.Hepsine bayıldım,renkleri o kadar cezbediciydi ki beğenmemek mümkün değildi zaten.


Kenwood'un mutfak aletlerinin kalitesinin üzerine şıklık da eklenince çok daha cazip hale gelmişler.Ben çok beğendim doğrusu.




   Etkinlikte gruplar halinde herkes bir çeşit yemek yaptı ve hep birlikte bir  Ramazan menüsü hazırladık.Gerçi bana Ramazan'a çok uygun bir menü gibi gelmedi ama yine de her şey nefisti :) Biz ,ortağım papatya ile profiterolün iç kremasını ve sosunu hazırladık.Renkli çikolatalar kullanarak üç renkli profiteroller yaptık.Lezzeti zaten malum ama görsel olarak da çok güzel oldular.
  Menüdeki diğer yemeklerin şimdilik sadece fotoğraflarını yayına ekledim,tariflerini de en kısa zaman da eklemeye çalışacağım.Onları da denemenizi isterim,özellikle iki üç tanesini mutlaka deneyin diye de not düşeceğim,çünkü çok lezizlerdi :)
  Profiterolün tarifi de aşağıda, denemek isteyenlere tavsiyemdir hem mideye hem göze kategorisine çok uygun bir tarif.


Acılı ezme...


Çikolatalı kek topları...


Cup cheesecake...


Ayran (salatalık suyu ile)...


Şeftali mousse...

 Ev yapımı taze erişte (Ceviz ve ekşi peynir ile)



 RENKLİ PROFİTEROLLER



6–8 kişilik
Malzemeler

Hamuru için
100 gr su
50 gr tereyağı
70 gr un
2 adet yumurta
1 gr tuz
5 gr vanillin


İç kreması için

250 ml süt
60 gr toz şeker
35 gr un
25 gr tereyağı
5 gr vanillin
2 adet yumurta sarısı

Sosu için

150 gr krema
100 gr bitter çikolata/fildişi çikolata/portakallı çikolata


Yapılışı
Hamuru
Bir tencerenin içerisinde su, tereyağı ve tuzu ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve tahta bir kaşık yardımı ile 1 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın. Hafif ılık hamurunuzun üzerine yumurtaları kırın ve kenwood chef karıştırma kasesinde hamur hancası ya da normal bir mikser yardımı ile hamurunuzu koyu mayonez bir kıvam alana kadar yaklaşık 3–4 dakika çırpın. Hamurunuzu bir sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serili bir tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. 15 dakika sonra fırınınızın ısısını 150 dereceye getirin ve 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız profiterole toplarının içerisine hazırladığınız kremayı yine bir sıkma torbası yardımı ile sıkın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ve soğuttuğunuz sosu dökün.

İç kreması için

Sütün 3/2 sini, vanilin ve toz şekeri bir tencerenin içine koyun ve ocakta kaynama noktasına getirin. Başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını, ayırdığınız sütü ve unu chef karıştırma kasesinde çırpıcı aparat yada normal bir mikserle ile karıştırın. Isıttığınız sütün bir kısmını yumurtalı karışıma dökün ve chef çırpıcı aparat yada normal bir mikserle   ile karıştırarak iki karışımı birbirine yedirin. Tüm karışımı tencereye boşaltın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyin ve karıştırın. Tereyağı eridikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kremanızı profiterol içerisine bir sıkma torbası yardımı ile sıkın.

Sosu için

Kremayı bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta ısıtın. Çikolatayı chef doğrayıcı aparat ya da bir bıçak yardımı ile doğrayın ve bir kabın içerisine koyun. Isıttığınız kremayı çikolatanın üzerine dökün ve karıştırın. Sosunuzu arada karıştırarak soğutun. Soğuyan sosunuzu profiterolün üzerine dökün.



Afiyet olsun...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

22 yorum:

  1. Nefis bir tarif canım ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ilk fotoyu.
    kek toplarını.
    bi de erişteyi yiyim ben
    :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor, bir tutturamıyorum profiterolü,
    ellerinizze sağlık

    YanıtlaSil
  5. harika renkler kullanmışlar hepside çok güzel hele yapılanlar daha da güzel olmuş ellere sağlık

    YanıtlaSil
  6. hmmm güzel yemekler, güzel ürünler...

    YanıtlaSil
  7. hepsi çok leziz görünüyorr :)

    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Mutfak aletlerinin renkli olması çok hoş,profiterol ise harika ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. eLlerine sağlık nefis görünüyor hepsi

    YanıtlaSil
  10. Yakinda profesyonel olarak kulvarda olacagiz galiba:)) nefis hazirlanmis hepsi..acili ezmede gozum kaldi..profiterol ise muthis..ayrica bu yeni cikan renkli mutfak esyalarina bayiliyorum..birde buzdolaplari ve camasir makinalarida cikti:)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. hepsi birbirinden leziz gözüküyor.herkesin ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  12. Rengarenk ne güzel,çok severdim şimdi dahada çok sevdim :)emeklerinize sağlık sevgilerimle bnde beklerim...

    YanıtlaSil
  13. Herşe birbirinden harika renklerde cabası ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Bayılırım profiterole. Hem de renkli. Harika görünüyor. Tarifleri merakla bekliyorum. Ellerinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. ben de haftaya cevizli profiterol yapma niyetindeyim inşallah:)

    YanıtlaSil
  16. Nefis bir tarif Ellerinize sağlık. Çok hoş görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  17. hepsi harika görünüyor çok güzel.ama benim en büyük sıkıntım tariflerde şu gram mesela 70 gr unu nasıl ayarlayacağım ki:(

    YanıtlaSil
  18. merhabalar funda hanım,
    ben genelde mümkün olduğunca bardak yada kaşıkla ölçü veririm ,ancak bazı tarifler var ki ölçülerin tam olması gerekiyor,yoksa sonuç hüsran alabiliyor.Bardak boyları değişik olabiliyor bu nedenle bu tür tariflerde orjinalini yazıyorum.Küçük bir mutfak terazisi almanızı öneririm,inanın çok işe yarıyor.Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  19. bu tarifi bir catering firmasından istesem yapabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  20. harika görünüyor ellerine sağlık :))))

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..