Herkese merhabalar.
Bugün sizlere Ramazan'dan önce Eks mutfak'ta katıldığım çok keyifli bir etkinlikten bahsedeceğim.Tabi yanında da nefis bir profiterol tarifim var.
Bir birinden leziz yemekler hazırlarken bir taraftan da kenwood'un yeni,bıcır bıcır,rengarenk ürünlerini tanıma fırsatı bulduk.Hepsine bayıldım,renkleri o kadar cezbediciydi ki beğenmemek mümkün değildi zaten.
Kenwood'un mutfak aletlerinin kalitesinin üzerine şıklık da eklenince çok daha cazip hale gelmişler.Ben çok beğendim doğrusu.
Etkinlikte gruplar halinde herkes bir çeşit yemek yaptı ve hep birlikte bir Ramazan menüsü hazırladık.Gerçi bana Ramazan'a çok uygun bir menü gibi gelmedi ama yine de her şey nefisti :) Biz ,ortağım papatya ile profiterolün iç kremasını ve sosunu hazırladık.Renkli çikolatalar kullanarak üç renkli profiteroller yaptık.Lezzeti zaten malum ama görsel olarak da çok güzel oldular.
Menüdeki diğer yemeklerin şimdilik sadece fotoğraflarını yayına ekledim,tariflerini de en kısa zaman da eklemeye çalışacağım.Onları da denemenizi isterim,özellikle iki üç tanesini mutlaka deneyin diye de not düşeceğim,çünkü çok lezizlerdi :)
Profiterolün tarifi de aşağıda, denemek isteyenlere tavsiyemdir hem mideye hem göze kategorisine çok uygun bir tarif.
Acılı ezme...
Çikolatalı kek topları...
Cup cheesecake...
Ayran (salatalık suyu ile)...
Şeftali mousse...
Ev yapımı taze erişte (Ceviz ve ekşi peynir ile)
RENKLİ PROFİTEROLLER
Bugün sizlere Ramazan'dan önce Eks mutfak'ta katıldığım çok keyifli bir etkinlikten bahsedeceğim.Tabi yanında da nefis bir profiterol tarifim var.
Bir birinden leziz yemekler hazırlarken bir taraftan da kenwood'un yeni,bıcır bıcır,rengarenk ürünlerini tanıma fırsatı bulduk.Hepsine bayıldım,renkleri o kadar cezbediciydi ki beğenmemek mümkün değildi zaten.
Kenwood'un mutfak aletlerinin kalitesinin üzerine şıklık da eklenince çok daha cazip hale gelmişler.Ben çok beğendim doğrusu.
Etkinlikte gruplar halinde herkes bir çeşit yemek yaptı ve hep birlikte bir Ramazan menüsü hazırladık.Gerçi bana Ramazan'a çok uygun bir menü gibi gelmedi ama yine de her şey nefisti :) Biz ,ortağım papatya ile profiterolün iç kremasını ve sosunu hazırladık.Renkli çikolatalar kullanarak üç renkli profiteroller yaptık.Lezzeti zaten malum ama görsel olarak da çok güzel oldular.
Profiterolün tarifi de aşağıda, denemek isteyenlere tavsiyemdir hem mideye hem göze kategorisine çok uygun bir tarif.
Çikolatalı kek topları...
Cup cheesecake...
Ayran (salatalık suyu ile)...
Şeftali mousse...
Ev yapımı taze erişte (Ceviz ve ekşi peynir ile)
RENKLİ PROFİTEROLLER
6–8 kişilik
Malzemeler
Hamuru için
100 gr su
50 gr tereyağı
70 gr un
2 adet yumurta
1 gr tuz
5 gr vanillin
İç kreması için
250 ml süt
60 gr toz şeker
35 gr un
25 gr tereyağı
5 gr vanillin
2 adet yumurta sarısı
Sosu için
150 gr krema
100 gr bitter çikolata/fildişi
çikolata/portakallı çikolata
Yapılışı
Hamuru
Bir tencerenin
içerisinde su, tereyağı ve tuzu ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca unu ilave
edin ve tahta bir kaşık yardımı ile 1 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın ve 5
dakika soğumaya bırakın. Hafif ılık hamurunuzun üzerine yumurtaları kırın ve kenwood chef karıştırma kasesinde hamur hancası ya da normal bir mikser yardımı ile hamurunuzu koyu mayonez bir kıvam alana kadar yaklaşık 3–4
dakika çırpın. Hamurunuzu bir sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serili bir
tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında
15 dakika pişirin. 15 dakika sonra fırınınızın ısısını 150 dereceye getirin ve
20 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız profiterole toplarının içerisine
hazırladığınız kremayı yine bir sıkma torbası yardımı ile sıkın ve servis
tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ve soğuttuğunuz sosu dökün.
İç kreması
için
Sütün 3/2 sini,
vanilin ve toz şekeri bir tencerenin içine koyun ve ocakta kaynama noktasına
getirin. Başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını, ayırdığınız sütü ve unu chef karıştırma kasesinde çırpıcı aparat yada normal bir mikserle ile karıştırın. Isıttığınız sütün bir kısmını yumurtalı karışıma dökün ve chef çırpıcı aparat yada normal bir mikserle ile karıştırarak
iki karışımı birbirine yedirin. Tüm karışımı tencereye boşaltın ve muhallebi
kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyin ve
karıştırın. Tereyağı eridikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kremanızı
profiterol içerisine bir sıkma torbası yardımı ile sıkın.
Sosu için
Kremayı bir
tencerenin içerisine koyun ve ocakta ısıtın. Çikolatayı chef doğrayıcı aparat ya da bir bıçak yardımı ile doğrayın ve bir kabın içerisine koyun.
Isıttığınız kremayı çikolatanın üzerine dökün ve karıştırın. Sosunuzu arada
karıştırarak soğutun. Soğuyan sosunuzu profiterolün üzerine dökün.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Nefis bir tarif canım ellerinize sağlık.
YanıtlaSililk fotoyu.
YanıtlaSilkek toplarını.
bi de erişteyi yiyim ben
:)
Ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilharika görünüyor, bir tutturamıyorum profiterolü,
YanıtlaSilellerinizze sağlık
harika renkler kullanmışlar hepside çok güzel hele yapılanlar daha da güzel olmuş ellere sağlık
YanıtlaSilhmmm güzel yemekler, güzel ürünler...
YanıtlaSilhepsi çok leziz görünüyorr :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Mutfak aletlerinin renkli olması çok hoş,profiterol ise harika ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..
YanıtlaSileLlerine sağlık nefis görünüyor hepsi
YanıtlaSilYakinda profesyonel olarak kulvarda olacagiz galiba:)) nefis hazirlanmis hepsi..acili ezmede gozum kaldi..profiterol ise muthis..ayrica bu yeni cikan renkli mutfak esyalarina bayiliyorum..birde buzdolaplari ve camasir makinalarida cikti:)) sevgiler..
YanıtlaSilhepsi birbirinden leziz gözüküyor.herkesin ellerine saglık.
YanıtlaSilRengarenk ne güzel,çok severdim şimdi dahada çok sevdim :)emeklerinize sağlık sevgilerimle bnde beklerim...
YanıtlaSilHerşe birbirinden harika renklerde cabası ellerinize sağlık
YanıtlaSilBayılırım profiterole. Hem de renkli. Harika görünüyor. Tarifleri merakla bekliyorum. Ellerinize sağlık canım.
YanıtlaSilben de haftaya cevizli profiterol yapma niyetindeyim inşallah:)
YanıtlaSilNefis bir tarif Ellerinize sağlık. Çok hoş görünüyorlar.
YanıtlaSilhepsi harika görünüyor çok güzel.ama benim en büyük sıkıntım tariflerde şu gram mesela 70 gr unu nasıl ayarlayacağım ki:(
YanıtlaSilmerhabalar funda hanım,
YanıtlaSilben genelde mümkün olduğunca bardak yada kaşıkla ölçü veririm ,ancak bazı tarifler var ki ölçülerin tam olması gerekiyor,yoksa sonuç hüsran alabiliyor.Bardak boyları değişik olabiliyor bu nedenle bu tür tariflerde orjinalini yazıyorum.Küçük bir mutfak terazisi almanızı öneririm,inanın çok işe yarıyor.Çok teşekkür ederim...
bu tarifi bir catering firmasından istesem yapabilir mi acaba?
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık :))))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
SilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSil