Et ve tavuk yemeklerine patates püresi kadar yakışan bir yan yemek daha yoktur sanırım.Özellikle servis tabağında değil de pişme esnasında birleştiklerinde en güzel lezzetler çıkıyor ortaya.Daha evvel Patates püresi ile pek çok et ya da tavuk yemeğini birleştirmişliğim vardır,çoğu doğaçlamadır ve sonuç genelde beni mahcup etmemiştir.Bu yemek de onlardan biri,bu defa kaşar peyniri bol tuttum,sadece üzerine rendelemek ile kalmadım,arasında da bolca kullandım.
Sonuç,ortaya damak çatlatan bir lezzet çıktı.Ben tavuk eti olarak kalça yani but kullandım bu nedenle sotelerken yağını az tuttum,sağlık sorununuz yok ise sizlere de but kullanmanızı tavsiye ederim,daha lezzetli oluyor.Ama her hangi bir nedenden göğüs kullanırsanız sotelerken yağ miktarını biraz daha artırabilirsiniz,aksi taktirde biraz kuru olur ve aynı lezzeti alamazsınız.
Diğer Ana yemek tariflerime Buradan,püreli et yemeklerime Buradan ulaşabilirsiniz.
6-8 kişilik
MALZEMELER
Püre için:
10 adet orta boy haşlanmış patates
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
Tavuk sote için:
1 kilo kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk (tercihen kalça eti)
1 büyük kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
tuz
karabiber
pul biber
kekik
acı toz kırmızı biber
Arasına:
ince dilimlenmiş kaşar peyniri (patatesin üzerini örtecek kadar)
Üzerine:
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle püre için haşlanmış patatesi ezin,üzerine sıcakken tereyağ,tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.Yağladığınız dikdörtgen bir fırın tepsisine püreyi yerleştirin.Üzerine püreyi kapatacak kadar kaşar peyniri dilimlerini tek sıra halinde dizin.
Diğer taraftan bir tencereye yağı alıp,ısıtın,yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.Domates salçasını da ekleyip biraz daha kavurun.Doğranmış tavukları da ekleyip önce harlı ateşte 5 dakika kadar kavurun,tuzunu,baharatlarını da ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.Yeteri kadar pişip suyunu çeken tavuk soteyi ocaktan alın,kaşar peyniri dilimlerinin üzerine yayın.180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.Yemeği fırından çıkarın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin,eriyene kadar biraz daha pişirin ve fırından alın.İlk sıcağı çıkınca dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilCafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak Malzemeleri
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
Patatesli Börek Tarifi
Mercimek Köftesi Tarifi
Biber Dolması Tarifi