Bugün süslü mü süslü,lezzetli mi lezzetli bir tatlı tarifim var sizlere.
O kadar leziz ki asla bir tane yetmeyecek
benden söylemesi :)
benden söylemesi :)
O kadar süslü bir sunum oldu ki
adını gelin tatlısı koydum,yani adı da,tarifi de tamamen doğaçlama oldu bu tatlının.Mutlaka deneyin derim,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.
adını gelin tatlısı koydum,yani adı da,tarifi de tamamen doğaçlama oldu bu tatlının.Mutlaka deneyin derim,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.
8 kişilik
Malzemeler
(200 ml’lik klasik su bardağı)
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
80 gr tereyağı (2 yemek kaşığı kadar)
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine ve arasına;
Toz Antep fıstığı
hindistan cevizi
Nar taneleri
Hazırlanışı
Bir tencereye süt,un ve şekeri alın,pütür kalmayacak şekilde çırpın ve ocağa alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamı alıp kaynayana kadar pişirin. Kaynayıp kıvam alınca altını kısıp yine sürekli karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan aldıktan hemen sonra tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyip tereyağını eriyene kadar hızlıca karıştırın ve ılımaya bırakın.ılıyan muhallebiden bardakların yarısına gelecek şekilde doldurun. Üzerini Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile döşeyin. Bardağın kalan kısmını da muhallebiyle doldurduktan sonra üzerini yine Hindistan cevizi ile kaplayın. Toz Antep fıstığı ve nar taneleri(siz dilediğiniz başka bir malzeme de kullanabilirsiniz) ile süsledikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
değerli yorumlarınız için teşekkürler...
blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..