Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2019 Cuma

Alaçatı


Herkese mutlu günler.
Bugün sizlere rengarenk çiçekleri,tarihi cumbalı taş evleri ile gözünüzü,gönlünüzü şenlendirecek küçük ama gezmeye doyulamayan Alaçatı'dan bahsetmek istiyorum.




Alaçatı İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı küçük bir belde.Biz Alaçatı'ya İzmir tatilimizde günü birlik gitmiştik.Yani konaklamadık,zaten öyle bir niyetimiz olsaydı da bayram olduğu için otellerde yer bulabileceğimizi pek sanmıyorum.Sokakları bile o kadar kalabalıktı ki,bazı dar sokaklardan geçmekte zorlandık doğrusu.



Tabii ki bunun tek nedeni bayram olması değil,Alaçatı son yıllarda o kadar adından söz ettirir oldu ki sadece yerli değil yabancı turistlerinde akınına uğruyor.Özellikle sörf tutkunlarının uğrak yeri olmuş.
Malum Alaçatı'nın en önemli özelliklerinden biri de rüzgarı,bu nedenle rüzgar sörfüne dünyanın en elverişli yerlerinden biriymiş.
Denize kıyısı yok ama çok da uzak değil,ama yürüme mesafesinde değil eğer denize gidecekseniz mutlaka bir arabaya ihtiyacınız olacak.


Alaçatı'da rüzgar sörfü ve denize girmek dışında neler yapılır derseniz.İlk olarak Arnavut kaldırımlarıyla,cumbalı taş evleriyle ve mis kokulu çiçeklerinin,ağaçlarının donattığı bahçeleriyle Alaçatı sokaklarını gezebilir,muhteşem fotoğraflar çektirebilirsiniz.





Sonra dilerseniz mavi pencereli,rengarenk işlemeli masa örtüleriyle bezenmiş cafe'lerinde,restorant'larında yemek yiyebilir yada çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
Yalnız bu noktada önemli bir konuya değinmek istiyorum,Alaçatı biraz pahalı bir belde.Hatta bana göre turistik yerler içinde en pahalı yerlerin başında geliyor,bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun.




Yine aynı şekilde bizim gibi günübirlik değilde konaklamak için gitmek isterseniz otellerde çok ucuz sayılmaz.Üstelik oteller butik olduğu için konaklamak için yer bulmakta biraz zor.




Son olarak hediyelik dükkanlarına uğrayıp,alışveriş yapmadan dönmeyin derim.Bir şey almasanız bile o rengarenk hediyelik eşyalara mutlaka göz atın.Zaten alamaya kalksanız hepsini almak isteyeceksiniz,aman kendinizi tutun :)



Umarım bu yazıdan işinize yarayacak bilgilere ulaşabilirsiniz ve umarım ki tatil planınızda az da olsa bir katkı sağlamıştır.Bir başka gezi yazısında görüşmek dileği ile.

Diğer gezi yazılarıma göz atmayı unutmayın.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.


Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..