Herkese selamlar.
Bugün sizlere ağızda dağılan,kıyır kıyır ve az malzeme ile yapacağınız harika bir kurabiye tarifim var.Üstelik oldukça da pratik bir tarif.Bu nefis kurabiyeleri cevizle yapabileceğiniz gibi
,fındıkla yada bademle de yapabilirsiniz.Ama önce cevizli halini mutlaka deneyin derim,inanılmaz yakışıyor ceviz bu tür kurabiyelere.
Diğer Kurabiye tariflerime ve Çay saati tariflerime göz atmayı unutmayın.
(200 ml'lik bardak ölçüsü)
Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı ceviz kırığı
1,5 su bardağı un
Üzerine:
pudra şekeri
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kaba alın yoğurmaya başlayın. Hamuru elinizle ufalayarak unu yağa yedirerek yoğurun.Kurabiyenin un kurabiyesi kıvamında bir hamuru olduğu için dağılan bir hamur ama elinizle sıkıp şekil verince toparlanıyor merak etmeyin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce elinizle sıkıp sonra yuvarlak şekil verin.Hazırladığınız topları yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı hafif pembeleşene kadar 20 kadar pişirin.
Ilındıktan sonra bolca pudra şekerine bulayın ve servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
değerli yorumlarınız için teşekkürler...
blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..