Bu Blogda Ara

15 Nisan 2020 Çarşamba

Tavuklu Düğün Çorbası


Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar.
Bugün sizlere nefis bir çorba tarifi vereceğim.Düğün çorbasını bilirsiniz,daha evvel tarifini de vermiştim
(tarifime buradan ulaşabilirsiniz). 
Normalde et ile yapılır ama
ben et yemeyenler ya da alternatif tarif arayanlar için bu defa tavuk ile hazırladım.Bu hali de en az etlisi kadar nefis oldu,hazır Ramazan'da geliyor iftar sofralarınıza çok yakışacak bir çorba desem başım ağrımaz :)
Mutlaka deneyin derim,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.

Diğer Çorba Tariflerime de göz atmayı unutmayın.
Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.


Malzemeler

2 adet kalça but
1 küçük kuru soğan
Haşlamak için yeteri kadar su

1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş rendelenmiş sarımsak
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 lt tavuk suyu
1/2 lt su
tuz
karabiber
Terbiyesi için:
1 diş sarımsak
1 yumurta sarısı
1/2 limonun suyu
6-7 yemek kaşığı yoğurt
sos için:
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ



Hazırlanışı

Öncelikle tavuğu,suyu ve kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı bir tencereye alın,tuzunu,karabiberini de ekleyip tavuklar iyice pişene kadar haşlayın. Haşlanan Tavuğu ve soğanı süzgeç kepçe yardımıyla suyun içinden çıkarın.tavuğu küçük küçük didikleyin bir kenarda bekletin.
Ayrı bir tencerede tereyağı eritip,ısıtın.Sarımsağı ekleyip bir iki çevirip çevirin.Unu ekleyin kokusu çıkana kadar unu da kavurun.Yeteri kadar kavrulan una tavuk suyunu ekleyip çırpıcıyla karıştırın ve kaynamaya bırakın.Kaynayan suya didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Terbiyesi için,yoğurt,sarımsak,limon suyu ve yumurta sarısını pütür kalmayacak şekilde çırpın.Çorbadan kaşık kaşık ve yavaş yavaş terbiyeye ekleyerek ılıtın.Ilınan terbiyeyi çorbayı karıştırarak yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.10 dakika kadar daha pişirip tuzunu,karabiberini ekleyin,kıvamı koyu ise biraz daha kaynar su ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Sosu için,küçük bir cezvede sıvı yağı ısıtın,pul biber ya da kırmızı toz biberi ekleyip yakmadan kızdırın ve ocaktan alın. Sosu,servis esnasında kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine gezdirerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.


Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..