Bu Blogda Ara

14 Mart 2012 Çarşamba

SADE KEK



SADE KEK

Herkese güzel bir gün diliyorum...
  Bizde durumlar yine hastalıktan ibaret ne yazık ki,benim kuzu yine hastalandı,bazen kreşten alsam mı acaba diye düşünmeye başladım artık.
   Bu yaşına kadar toplasan bu seneki kadar hasta olmamıştır.Ama sosyalleşmesi gereğini de düşününce kreşten alma şansım yok maalesef,öyle böyle bu seneyi bitirmemiz lazım,bu seneden sonrası zaten mecburi eğitime giriyor,yıkılmadan devam etmek lazım:/
  Neyse efendim bugün sizlere sade mi sade bir kek tarifim var,aslında bu benim temel kek tariflerimden biridir,içine ne istersem katarım ama eşim artık nasıl özlediyse sade kek lezzetini ,reyhan bana sarı kek yapar mısın dedi geçenlerde:)
   Neyse efendim bende dedim eşime hay hay,benim için  en kolayı ve hemen yapıverdim çokta güzel oldu ,bende sade kek yapmayı özlemişim valla,çırp,pişir oh ne rahat:)
  Nasıl bir rahatlıksa artık hamuru kocaman tepsiye dökmüşüm,sonrada üşenip değiştirmedim,siz hamura göre bir tepsiyle pişirin:)

  Aslında bu kek hepimizin çocukluğundan kalmadır biraz,o zamanlar böyle alengirli tarifler yoktu,hemen annemiz çırpar atıverirdi fırına,mis gibide kokardı. o günleride hatırlatmış oldu bana.

  Neyse efendim,çenem daha çok düşmesin,post uzamasın, buyrun tarifimize...


MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı elenmiş un

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar iyice çırpalım,yağını,yoğurdunuda ekleyip biraz daha çırpalım.
  Elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip güzelce karıştıralım ve yağlanmış,unlanmış kalıbımıza döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında biraz pişirip ayarını 150-160 dereceye düşürelim (tabi bu derece sizin fırınınıza göre değişebilir bunu göz önünde bulunduralım).bu arada kapağını en az 20-25 dakika asla açmıyoruz,hatta mümkünse daha uzun süre açmayalım.
Kekimiz kürdan testinden geçince fırından alıp soğumaya bırakalım.Soğuyunca kalıbından çıkarıp ,dilimleyip servis edebiliriz..


SADE KEK
AFİYET,ŞEKER OLSUN...

37 yorum:

  1. ayy çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
    annemde biz küçükken ani bir misafir gelidğinde, çay demlenene kadar karıştırıverir, pişirirdi kokusu geldi burnuma gece gece

    ellerinize sağlık...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Okul & kreş dönemleri ilk zamanlar hep zor çevremde gördüğüm. Ne kadar bağışıklık kazansın diye ışarı çıkarsak da olmuyor. Mikroplar hep çocukları hasta ediyor. Geçmiş olsun tatlım. Miniklerin hasta olması üzücü oluyor.

    Kek tarifin, benim de uzun zamandır yapmadığımı hatırlattı. Ellerine sağlık ne iyi yapmışsın bizlere de hatırlatmışsın. :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle çok geçmiş olsun Reyhancım. Çocuklar kreşe başladığı zaman maalesef hastalıklar da başlıyor ve hiç de arkası gelmiyor. Umarım en kısa zamanda iyileşir. Kek enfes olmuş. Her ne kadar çeşit çeşit kek varsa da bu eskiden kalma kekin yeri bir başka... İnsanı alıp taa çocukluğuna götürüyor... Ellerine emeğine o güzel gönlüne sağlık. Afiyet olsun sizlere...

    YanıtlaSil
  4. Tamda anne eli degmis gibi olmus. Annemi hatirladim bize kucukken yapardi.

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun,biz de aynı sorunu sürekli yaşıyoruz ama almak da çözüm olmuyor sonuçta zorunlu eğitim başlayacak.
    Kurtarıcı ve lezzetli bir kek,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Reyhancım nescafemin yanına bir dilim alıp kaçıyorum eline sağlık
    sevgiler
    http://yasemininmutfagindan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. yaaaaaaaaa hergun nasıl oluyo ama:((

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım güzel görünüyor. Gerçekten eskileri hatırlattı bana da annemin kekleri muhteşemdi.
    Yavrun için de fazla üzülme canım. Bu süreci atlatmak zorunda okuldan almak çözüm değil. Mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemi gelişiyor. Bütün çocukların geçirdiği bir dönem. 1. sınıfa başladığı zaman çok daha az hasta olduğunu göreceksin. Rabbim şifa versin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. senelerdir yemedim,ozledim ben de artik hersey o kadar abartili oldu ki eskiden misafirlikte pogaca,patates salatasi ve bir de boyle bir kek olurdu,o gunlere dondum

    YanıtlaSil
  10. İşte bu...Ellerine sağlık.Kuzucuğa geçmiş olsun bende de üç torun var.Sabahları bir kaşık bala çekilmiş çörek oyu karıştırıp verince bağışıklık sistemi güçleniyor,işe yarıyor bence denemeye değer,sevgiler

    YanıtlaSil
  11. oğluşuna geçmiş olsun oluyor böyle hele kreşte
    bizde aynı şeyleri yaşadık
    zor ama alışmalarıda lazım
    kekin çok güzel
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Yanına bir de çay tamamdır.Kek olsunda sudan olsun:)Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Reyhan hanımcığım bana geçmiş yılları hatırlattınız,annemin sıkça yaptığı bazen de içine ceviz koyduğu benimde arada yaptığım bir tarif.ellerinize sağlık.Allah yavrunuza acil şifa versin..sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun tekrar, bu hastalıklar geldimi gitmiyor bir türlü.

    Eşin iyiki istemiş kek, bende böyle sade tarifleri seviyorum. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Çok leziz görünüyor uzun zamandır yapmıyorum, hamur işlerinden uzak durmaya çalışıyorum ama çok özlemişim tarifinize göre yapacağım umarım böyle güzel olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. canım kekin çok güzel olmuş bende en çok kekin sade olanını beğenirim benim çocukluk lezzetimdir paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  17. Daha içeriğini okumadan resmi görünce revani mi acaba dedim:)
    Hemen hemen her evde bulunabilen malzeler bu yönüyle çok gzl.keza tarifi de kolay sonuç itibariyle bize de hemen bu harika kek'i yapmak kalıyor.Çok teşekkürler emeğine ellerine sağlık...Mutlu günler

    YanıtlaSil
  18. Canım sünger gibi olmuş puf puf ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. annemin de var böyle bir tarifi, hiç şaşmaz, sonuç hep garanti:))ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. Reyhancığım döktürmüşsün yine ;) ellerine sağlık.. Kuzucuğa da çok geçmiş olsun.. büyükler koruyamıyor ki kendini bu hastalıktan o yavrunun işi zor bir de kalabalık ortam hasta da olsa arada kreş onu zihnen ve bedenen daha dinç kılar.. inşallah çabucak iyileşir .. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  21. Sade kekin tadı ve kokusu başka oluyor , tam anne keki . Eline sağlık canım .
    Kuzucuğuna geçmiş olsun , yuvada sık hasta oluyorlar ama sonrasında bağışıklık kazanmış oluyorlar , sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Geçmiş olsun bu arada.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. hem yumuşak hem leziz hem de o bildiğimiz çocukluğumuzdan kalan lezzet. ellerine sağlık reyhancığım sevgiler selamlar olsun...

    YanıtlaSil
  24. rabbim acil şifalar versin kuzucuğuna canım.
    kekte muhteşemm....
    ellerine sağlıkk reyhan,cımm:)
    bayılırımm kii..
    aldım bi dilimcik..
    muhabbetle canımm..

    YanıtlaSil
  25. geçmiş olsun dileklerimi iletiğim önce benim ufaklıkta anasınıfına başlayana kadar hastalık nedir bilmezdik bu sene birinci sınıf hep öksürük ateş sanırım bağışıklıklarıyla alakalı
    kek'e gelince benim çocukluğumun en popüler ikramı birde misafirlikler bugün gibi günler öncesinden haberli diğil çatkapı olur çoğuzaman, bi kek sürersin fırına en sadesinden :)yanınada bi çay en demlisinden ohh mis bak bi kekin yaptığına aldı nerelere götürdü ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  26. napıcaz bu kuzuları bilmiyorum kış başlayalı hep hastayız .eşim okuldan alsak mı diye öneride bulundu bile.inşallah çabuk toparlanırlar...çok geçmiş olsun canım ayrıca ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  27. ben kreste bagisiklik kazanacagini dusunuyorum ileriki yaslarinda goreceksin hastaliklara daha dayanikli olacak.benim cocuklarim 4 aylikken basladi krese gitmeye hasta olmuyorlarmi oluyor.ama daha direncli oluyorlar.neyse kekin sade ama guzel gorunuyor.ellerine saglik,sevglerle.

    YanıtlaSil
  28. Geçmiş olsun canım.Toplu yerlerde rahatsızlıklar kaçınılmaz oluyor.
    Kek nefiss görünüyor.Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Çok geçmiş olsun, kreş yılları böyle.Allah kolaylık versin, bizim evde oğlanlar sade ya da kakaolu çok severler.Mesela cevizli fındıklı çok yemezler, yani bu bize çok uygun.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  30. Geçmiş olsun canım, oğlum küçükken biz de çok yaşardık bu kreş+hastalık durumlarını. Büyüdükçe geçiyor ama zor tabi. Allah şifa versin miniğe..

    O kadar alengirli tatlı yaparım ama en çok bu sade keki severim ben de. Bunun tadı hiçbirşeyde yok, hele portakallı olursa mis gibi kokar evde.

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  31. hakikatende anne tarifleri bir başkaydı demi:))bende severim sade keki ellerine sağlık güzelim afiyetler olsun sevgiler didem.
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  32. Geçmiş olsun kuzucuğa..Benim çocuklarda o dönemlerde sıklıkla hastalanırlardı..Sonra azalıyor.Bu hastalıklar mikrobik zamanla bağışıklık sistemi güçleniyor..İyi olur sizinki de merak etmeyin.Kek beni çocukluğuma götürdü.Annem çok yapardı..Bazen gidince yine isteriz yapar:)Tadı ayrı güzel olur..ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLERİMLE:)

    YanıtlaSil
  33. 1 gün önce komumuz yapıp bize ikram eddi ve ondan sonraki gün yani 1 gün sonra pikniğimizde arkadaşım getirdi yumuşacıktadına doyulmaz bişey nefis bunları yazaken bile canım çekiyo nedense birkaç dakika önca iki dilim yedim ama yine canım çekti napim insan yemekten doyamıyo yarın arkadaşımdan tarifini istiyecektim ama araştırdım buldum sıra yapmakta HA bide unutmadan TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  34. kek borcamda pişermi acaba?

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..