Bugün sizlere yazmak da oldukça geciktiğim keyifli bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.Aslında üzerinden uzun zaman geçince yazmak çok zor oluyor,bir türlü toparlayamıyor insan.Bundan sonra arayı fazla açmadan hepsini yazma kararı aldım (tabi uyabilirsem :)
Türkiye'nin 24 saat yemek yayını yapan ilk televizyon kanalı olan 24Kitchen 'da Maksut Aşkar ''Lezzet sanatları'' isimli bir program hazırlıyor.Maksut Aşkar biz blogger'ları geçtiğimiz eylül ayında,programın yayınlandığı stüdyoda ağırladı.Programın konseptine dair sohbetimize, nefis ikramlıklar da eşlik edince sohbet daha bir keyifli hale geldi :)
Program her cumartesi-pazar saat 13.30 'da ekrana geliyor.
Programın konseptine gelince ; Anne ve Anneannelerimizden öğrendiğimiz yemeklerin pişirme yöntemlerini ve sunumlarını Maksut Aşkar kendine göre yorumluyor.Yani geleneksel yemeklerimizi ,sunumu ve pişirme yöntemleri ile daha modern bir çizgiye taşıyor.Maksut Akşar,her programda belirlenen bir ana malzeme ile 4 çeşit yemek yapıyor. Bizim katıldığımız hafta ki programın ana malzemesi üst panoda da yazıldığı üzere bademdi.O günkü programda perde pilavı,taze otlu semizotu salatası,keşkülü fukara ve badem sütü vardı.
Mantı Çıtırında Füme Somonlu Kanepe... |
Mantı Çıtırında Füme Somonlu Kanepe...
Maksut şef o gün bizler içinde enfes ikramlıklar hazırlamıştı.Ben özellikle böreği ve şerbeti çok beğendim.Böreği ilk fırsatta kendim evde deneyip tarifini sizlerle paylaşacağım.Bugün ise değişik aromalı içecekleri,şerbetleri sevenler için Maksut şefin Tarçınlı Hibiskus şerbeti tarifini vereceğim.Ben çok beğendim belki sizlerde denemek istersiniz.
TARÇINLI HİBİSKUS ŞERBETİ |
Bizleri 24Kitchen mutfağında ağırlayan, sevgili Maksut Aşkar'a ve ekibine bir kez daha teşekkür ederim.
TARÇINLI HİBİSKUS
ŞERBETİ
MALZEMELER
6 çubuk
tarçın
100 gr
hibiskus
1 avuç
kakule
1 lt su
600 gr şeker
HAZIRLANIŞI
Bir
tencereye 1 litre suyu ve şekeri koyup ocağın altını açın. Şeker suyun içinde
eriyinceye kadar karıştırın.
Geri kalan
tüm malzemeleri de (6 adet çubuk tarçın, 1 avuç kakule ve 100 gr hibiskus) ekleyip karışım şerbet kıvamına gelene kadar
karıştırıp kaynamaya bırakın.
Şerbet
kıvamına gelip gelmediğini karıştırdığınız kaşığın arka kısmına parmağınızı
sürerek anlayabilirsiniz. Karışım kaşıktan su gibi akıp gitmiyorsa kıvamı olmuş
demektir.
Karışım
şerbet kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca
bir süzgeç yardımıyla süzerek sürahiye aktarın.
Soğuk su ile
istediğiniz oranda karıştırıp içebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Börek ve somonlu kanepeden alıp gidebilirmiyim..Şerbet tarifini daha sonra gelir alırım Reyhancım:)) Sevgilerimle.
YanıtlaSilKanalı ilk kez geçen gün bir arkadaşta izledim Reyhanım. Yemek programlarını çok izliyorum zaten. Bende böreğe bayıldım ve şerbet çok ilginç geldi denemek lazım :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilElinize sağlık. Blogunuza nasıls üye olabilirim
YanıtlaSilmommyslifetime.blogspot.com
Şerbet mükemmel arkadaşlar 3 senedir yapıyorum.özellikle ramazanda susuzlugu gideriyor... Konsantre olmasıda ayrı bir güzellik... Yarim bardak şerbet ve üstüne su kivam tamamlanmiş oluyor.. Buz küpleri ve taze nane yaprağı eşliğinde hoş ve lezzetli bir sunum.....
YanıtlaSil