Bu Blogda Ara

7 Ocak 2019 Pazartesi

Kakaolu,Krem şantili Kurabiye



Herkese merhabalar.
Bugün daha evvel tarifini verdiğim krem şantili kurabiyeye alternatif kakaolu halinin tarifini vereceğim sizlere.Eminim kakao severler bu lezzete bayılacaklar.Hem az malzemeli oluşu,
hem pratik,hemde kıyır kıyır ağızda dağılan lezzeti ile bence bu tarifi çok seveceksiniz.Ben kurabiyelerimi canım komşum Büge'nin İpek kızının şerbeti ile servis ettim,siz dilerseniz bir bardak çay ile dilerseniz kahve yada süt ile servis edebilirsiniz.Hepsinin yanına yakışan kıyır kıyır bir kurabiye.Mutlaka deneyin derim.

Diğer Kurabiye tariflerime Buradan,Çay saati tariflerime de Buradan ulaşabilirsiniz.



MALZEMELER

1 kutu kakaolu kremşanti (2 poşet)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş fındık
aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)
üzerine:
pudra şekeri



HAZIRLANIŞI

  Öncelikle krem şantileri toz haliyle derin bir yoğurma kabına alıp üzerine sıvı yağı ekleyip karıştırın.Ardından elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kendini toplayana kadar yoğurun.Çekilmiş fındığı da ekleyip biraz daha yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabına kaldırın,1 saat kadar dinlendirin.
   Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dilediğimiz gibi şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.Önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında 20-25 dakika kadar pişirin.Pişirme süresi fırından fırına değişebileceği için,mutlaka kontrol edin hafif sertleşince fırından çıkarın.Kesinlikle tamamen sertleşmesine izin vermeyin.
   Soğuduktan sonra üzerine  bolca pudra şekeri serpin ve bir bardak çayın yada benim gibi dilerseniz şerbetin yanında servis edin.



Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  


1 yorum:

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..