Günaydın,mutlu haftalar herkese.
Bugün sizler için hem çok pratik hem de her öğün tüketebileceğiniz nefis bir ara sıcak,yardımcı yemek hazırladım.Hatta benim için tek başına ana yemek bile olabilir,o kadar severim anlayacağınız.Dilerseniz
bu akşam iftar için hazırlayın,dilerseniz gece sahura yapın,ama sahur için yaparsanız tuz ve baharat oranını bir miktar azaltmanızı öneririm.
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın !
Şimdiden Hayırlı İftarlar...
9.Gün menüsü
Domates çorbası
Fırın poşetinde soya soslu kanat
Çoban salata
Fırında kaşarlı ,baharatlı patates
Çilekli güllaç
Domates çorbası
Fırın poşetinde soya soslu kanat
Çoban salata
Fırında kaşarlı ,baharatlı patates
Çilekli güllaç
Sahur önerisi;
Lalanga
Fırında Kaşar Peynirli ,Baharatlı Patates
4-6 kişilik
MALZEMELER
4 adet orta boy patates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kekik
pul biber
karabiber
tuzot
kırmızı toz biber
üzerine:
rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle patatesleri soyun,yıkayın ve elma dilimi şeklinde doğrayın.Tek sıra halinde dizebileceğiniz genişlikte bir tepsiye alın.Üzerine sıvı yağı,tuzu ve baharatları damak tadınıza göre ekleyip güzelce harmanlayın ve tek sıra şeklinde dizin.200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.Yeteri kadar kızaran patatesleri fırından alın,üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin.Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın ve sıcak yada ılık olarak dilerseniz köftenin/etin yanında,dilerseniz kahvaltı da ya da sahurda afiyetle yiyin.
Afiyet olsun...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Bende çok severim fırın patates ve çeşitlerini
YanıtlaSilEllerine sağlık Reyhancım nefis görünüyor
Reyhan bu tarifine bayıldım inan, mutlaka yapıcam :) ellerine sağlık.
YanıtlaSil