TAZE MEYVELİ, TARÇINLI GÜLLAÇ SARMA |
Bu gece bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir gecesi.Rabbim ettiğimiz tüm güzel duaları kabul etsin inşAllah.
Cümlemizin Kadir gecesi mübarek olsun,hepimizin gönlüne göre versin inşAllah (Amin).
Bugün aklımda ki tarif bu değildi aslında ama yine benim evdeki hesap çarşıya uymadı.Kısmet böyleymiş deyip Ramazan bitmeden bir güllaç tarifi daha vereyim dedim.Sanki güllaç sadece ramazan ayında yapılırmış gibi çoğumuz sadece Ramazanda yaparız.Halbuki her zaman yenebilecek hafif çok fresh bir tatlıdır.Mesela benim güllaçım hala bitmedi yani ramazandan sonra da en az bir defa daha yapacağım ,ama tarifini verir miyim bilmem ?
Bu defa güllaçı taze meyvelerle sarma usulü yaptım.Taze meyve ile daha çok yaza uygun oluyor sanki.Ben şeftali ve armutla yaptım siz dilerseniz başka meyvelerle de yapabilirsiniz.Üzerine bir top da dondurma işte size tam bir yaz tatlısı.Biz güllaçın bu halini de pek sevdik,siz de deneyin ,tadın derim.
Bu gece dualarda buluşmak üzere,Hayırlı iftarlar.
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,Sütlü tatlı tariflerime Buradan ,Güllaç tariflerime de Buradan ulaşabilirsiniz.
26.gün
Günün menüsü
Yoğurt çorbası
Hasan paşa köfte
Garnitürlü pirinç pilavı
Maş fasulyesi piyazı
Taze meyveli,tarçınlı güllaç sarma
Sahurda ise yumuşacık,puf puf peynirli duble poğaça yapın derim.Tarif için tıklayın lütfen...
TAZE MEYVELİ, TARÇINLI GÜLLAÇ SARMA
TAZE MEYVELİ,TARÇINLI GÜLLAÇ SARMA (yapım aşamaları) |
MALZEMELER
4 adet güllaç yaprağı
4,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet iri boy şeftali
1 adet iri boy sert tatlı armut
8 çay kaşığı pudra şekeri
dövülmüş ceviz
tarçın (isteğe bağlı)
üzerine:
dövülmüş ceviz
toz antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sütü ve şekeri bir tencereye döküp ocağa alın.Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın,şeker eriyince ocaktan alın.Düz bir zemine güllaç yaprağının birini alıp her yerine süt gezdirin.Bir diğer güllaç yaprağını da onun üzerine yerleştirip ona da aynı şekilde her yerine süt gezdirip yumuşaması için bekletin.Yeteri kadar yumuşayan yaprakları dört eşit parçaya bölün (iki güllaçtan dört parça çıkacak,güllaç sarmaları yırtılmaması için iki kattan yapacağız).
Kestiğiniz parçanın birine önce küp küp doğradığınız şeftali ve armuttan 2-3 yemek kaşığı kadar koyun.Ardından üzerine 1 çay kaşığı pudra şekerini serpin,çay kaşığının ucuyla tarçını da serptikten sonra son olarak dövülmüş cevizi de serpin ve yırtmadan dikkatli bir şekilde sigara böreği sara gibi sarın.Sardığını güllaçı dikkatli bir şekilde tepsiye alın.Kalan 3 parçaya da aynı işlemleri uygulayın.
Diğer 2 güllaç yaprağına da diğer güllaç yapraklarına uyguladığınız aşamaları uygulayıp tepsiye alın.Kalan sütü sarmaların üzerine gezdirip buzdolabına kaldırın.
Servis ederken üzerine toz antep fıstığı ve dövülmüş ceviz serpip soğuk olarak servis edin.Dilerseniz dondurmayla da servis edebilirsiniz.
TAZE MEYVELİ,TARÇINLI GÜLLAÇ SARMA |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Canım ellerine sağlık güllaç nefis görünüyor...Hayırlı kandiller,dua ile
YanıtlaSilellerine sağlık güllaçın çok lezzetli gözüküyor ağzımın suyu aktı :) bu arada canım seninde kadir gecen mübarek olsun...
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKadir gecemiz mübarek olsun Reyhan.
YanıtlaSilHem menün hemde Sarma Güllaç çok nefis görünüyor elelrine sağlık.
Birde bende merak ederim neden Ramazan dılında Güllaç yapılmaz diye. Bence de yapılmalı.
Meyveli ve tarçınlı eminim çok lezzetli olmuştur canım, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBu arada senin de Kadir gecen mübarek olsun canım, dualarımz kabul olsun inşallah..
Kandiliniz mübarek olsun Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.
YanıtlaSilEllerine saglik canim. Cok lezzetli gorunuyor. Yapabilirmiyim acaba? Annemlere de surpriz olurdu aslinda.
YanıtlaSilKadir gecen mubarek olsun canim. Sevgiler
Canımmmm ellerine sağlık kandilin kutlu olsun sevgilerimle..
YanıtlaSilmasAllah balıma eline sağlık harikasın:))
YanıtlaSilHarika olmuş canım..
YanıtlaSil