BADEMLİ TATLI |
Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
Yeni haftaya tatlı başlayalım tatlı geçsin dedim ve nefis bir tatlı tarifi ile açılışı yapıyorum.
Ramazan başladığından beri ramazan menüleri ve ona uygun tarifler verdim hep,şimdi bayram önerilerine geçme zamanıdır.Sizler için bayramda yapabileceğiniz nefis bir tatlı hazırladım.Buram buram badem kokan enfes bir şey.Biz çok beğendik sizlere de tavsiyemdir,badem aromasını seviyorsanız muhakkak deneyin.Tabi bayram önerilerim bu kadarla sınırlı değil,sizler için oldukça kapsamlı bir öneri yazısı hazırladım,takipte kalın derim.
Günün menüsüne ve sahur önerime de göz atmayı unutmayın !
Herkese hayırlı iftarlar.
Tüm iftar menülerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,şerbetli tatlılara da Buradan ulaşabilirsiniz.
28.gün
Günün menüsü
Ekşili sulu köfte
Fırın poşetinde limonlu tavuk
Çiğ kabak salatası
Domatesli ,fesleğenli noodle
Bademli tatlı
Sahurda ise Karışık nefis bir pizza yapın derim,ama susamamak için şarküteri malzemelerini biraz daha azaltabilirsiniz.Tarif için tıklayın lütfen...
BADEMLİ TATLI
BADEMLİ TATLI |
MALZEMELER
tatlı hamuru için:
1 su bardağı dövülmüş badem
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
125 gr eritilmiş tereyağı
2 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine:
tuzsuz bütün badem
şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbet için toz şekeri ve suyu ocağa alın,kaynadıktan 3-4 dakika sonra limon suyunu ekleyip tekrar 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tatlının hamuru için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp yoğurun.Ele yapışmayan kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde ya da biraz daha büyük parçalar koparıp şekil verin ve yağladığınız fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin.Her birinin üzerine birer tane badem yerleştirip 160 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.Yeteri kadar pişen tatlıyı fırından alıp 1-2 dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.Üzerini başka bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmesi için en az 3-4 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Ellerine sağlık canım ,oruç tutarken yemek düşünülür ama benim gözüm hep tatlılarda çok güzel görünüyor:))Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok lezzetli gözüküyor bademi çok severim o sebepten eminim ki bu tatlıyı da çok severim :) paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilumarim cok lezzetli olmusdur,,,, afiyet olsun
YanıtlaSileline sağlık balım mmmm nefis
YanıtlaSilhayırlı bayramlar:)))
Merhaba
YanıtlaSilHarika yemek tarifleriniz var özellikle fotoğraflarınıza bayıldım, ben de yeni bir blog kurdum kendime yaptığım yemekleri paylaşıyorumz, sizi de beklerim :) www.ensonyemektarifleri.com
Ellerine sağlık Reyhan'cım tatlın ben çok lezzetliyim diyor resimden..Denenecekler listesine girdi..Hayırlı bayramlar..
YanıtlaSilAhh biraz sahurumu yapıp uyuyacağım ama kesin rüyama girecek bu tatlı:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canımmm:)