HANIMAĞA ÇORBASI |
Bugünde diyorum ki iftar için şöyle mis gibi yöresel bir çorba mı yapsak ?
Bence yapalım.
Hem çok leziz hemde oldukça besleyici bir Hanımağa çorbası.Adı da pek ağır bu çorbanın ama lezzeti ile olsun içindeki malzemeler ile olsun adının hakkını sonuna kadar veriyor vesselam.
Bu çorbanın benim bildiğim üç yapılış şekli var;köfteli,etli ve benim yaptığım gibi sadece et suyu ile.Ben ilerleyen günlerde köfteli olanı da denemek niyetindeyim,bakalım kısmet :)
Uzun lafın kısası bu çorbayı denemeyen kalmasın,garanti veriyorum çok beğeneceksiniz.
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın.Şimdiden hayırlı iftarlar hepimize.
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan , Çorba tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
Günün menüsü
Hanımağa çorbası
Pideli köfte
Zeytinyağlı yaprak sarma
Karışık yeşil salata
Portakallı revani
Not: portakallı revaniyi aynı tarifle sade de yapabilirsiniz.
Sahur için miss gibi Patatesli omlet yapın derim ama tuzunu abartmayın,susatmasın :)
Tarif için Tıklayın lütfen....
HANIMAĞA ÇORBASI
HANIMAĞA ÇORBASI |
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı nohut (haşlanmış,kabuğu soyulmuş)
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 litre et suyu
tuz
kuru nane
değirmen karabiber
pul biber
kırmızı toz biber
tuzot
üzerine :
kuru nane (dilerseniz)
HANIMAĞA ÇORBASI |
Öncelikle yıkadığınız yeşil mercimekleri üzerini geçecek kadar su ekleyip orta sertlikle haşlayın,süzün ve bir kenarda bekletin.Diğer taraftan tencereye yağları alın ,ısıtın.yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sararana kadar kavurun (çorbada soğan sevmiyorsanız suyunu koyduktan sonra bütün olarak da atabilir piştikten sonra çıkarabilirsiniz ) Kavrulan soğana unu ekleyip kokusu çıkana kadar onu da kavurun son olarak salçayı da ekleyip biraz daha kavurun ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Çorbanın harcı kaynayınca,sırası ile haşlanmış, kabukları soyulmuş nohutu,haşlanmış yeşil mercimeği,erişteyi, tel şehriyeyi ve tuzunu ekleyip arada karıştırarak pişirin.Yeteri kadar pişen bakliyatlara baharatlarını da ekleyip ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.
Eğer çorbanın kıvamı çok yoğun gelirse bir miktar daha kaynar su ekleyebilirsiniz.
Not : bakliyatları ölçmek için eski küçük çay bardaklarını kullandım.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
ellerine sağlık ne güzel besleyici bir çorba. afiyet şifa olsun
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
Silellerine sağlık menüde çorbada güzel olmuş
YanıtlaSilsağol canım...
SilEllerinize sağlık,çok besleyi ve lezzetli bir çorba olmuş...afiyetler olsun..
YanıtlaSilteşekkürler...
SilEllerinize sağlık, pek güzel olmuş. Afiyet, şeker olsun :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
teşekkür ederim,sevgiler...
Silcanım benim nefis lezzetler eline sağlık:)))
YanıtlaSilsağol ablacım :)
Silcanım ellerine sağlık çorban çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar..
sevgiler..
teşekkür ederim canım,hayırlı ramazanlar...
SilHem besleyici hemde çok lezzetli bir çorba olmuş Reyhan'cım,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilBencede adına çok uyan bir çorba Reyhanım. Birde revani çok seviyorum tarifini alıcam ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim aslı'cım...
SilTam hanımağa, sultan çorbası olmuş canım bu :)
YanıtlaSilMis gibi de olmuş :) ellerine sağlık canım..
sağol canım :)
SilEn sevdiğim çorbalardan biri.. Ellerine sağlık Reyhancım..
YanıtlaSilsağol vuslatım,öperim :)
SilAdı da tadı da çok güzel bir çorba nefis olmuş canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim handan'cım...
SilHarika bir çorba çok besleyici ,tek başına bir öğün olur,ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım,ismine de bayıldım :))
teşekkürler :)
SilTam bir anne çorbası olmuş.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil