PORTAKALLI, KAYMAKLI REVANİ |
Yağmurlu ve iç sıkıcı bir günden herkese merhabalar.
Aslında kış mevsimini evde olduğum sürece severim ama yinede insanın içi sıkılmıyor değil...
sıradaki tarifim artık gelenekselleşmiş bir lezzet gerçi henüz portakal mevsimi gelmedi ama ben portakal aromalı irmikle yapınca portakala çokta ihtiyacım kalmadı.
geçen pazar
6. blog buluşmasında selva portakallı irmik hediye edilince bende portakal mevsimini beklemeden değerlendirmek istedim irmiği ve revani yapmaya karar verdim.
ilerleyen günlerde normal portakallı revani tarifimi de vereceğim ama siz eğer normal portakalla yapacaksanız,şerbetine 1 bardak portakal suyu,hamuruna da portakalın kabuk rendesini katabilirsiniz.
MALZEMELER
hamur için:
2 adet iri yumurta(küçükse 3 tane kullanın)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 çay bardağı ay çiçek yağı
1 su bardağı selva portakal aromalı irmik
1,5 su bardağına yakın elenmiş un
1 paket kabartma tozu
şerbet için:
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
süslemek için:
hindistan cevizi
kaymak
PORTAKALLI, KAYMAKLI REVANİ |
Derin bir kapta şekeri ve yumurtaları köpürene kadar iyice çırpalım.yoğurdu ve sıvı yağı da ilave edip biraz daha karıştıralım.irmiği,elenmiş unu ve kabartma tozunu da ilave edip akışkan bir hamur elde edelim,kek hamuru kıvamında olacak.eğer portakal kabuğu katacaksanız bu aşamada katıp tekrar karıştıralım.
yağlanmış fırın tepsisine hamuru yayıp önceden ısıtılmış,160-170 dereceli fırında kapağını açmadan altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
şerbeti için; suyu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım,biraz kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip ocaktan alalım.
pişen revaniyi fırından aldıktan sonra birkaç dakika ilk sıcağının çıkması bekleyip ılık şerbeti üzerine dökelim.
üzerini başka bir tepsiyle kapatıp dinlenmeye ve şerbetini çekmeye bırakalım.
şerbetini çekince hindistan cevizi ve kaymakla servis edelim..
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Hımm tam benlik olmuş ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM CANIM,HEMEN SANADA BİR TABAK GÖNDERİYORUM:))
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilyengem çok güzel yapar bu tatlıyı. sizin ki de kaymakla beraber nefis görünüyor..
Canım kalp kalbe yarsıymıs bende 2 gün önce yaptım revaniyi tadı cok güzel oluyor ama daha bloga koyamadım bu hafta yogun geciyor:(( öpüyorum
YanıtlaSilKALBİMİZİN KARŞI KARŞIYAOLMASI NE GÜZEL,SİZEDE AFİYET ŞEKER OLSUN CANIM,BENDE BU HAFTA NEDENSE PEK YOĞUNUM AMA ARAYA SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUM CANIM,ALLAH KOLAYLIK VERSİN,ÇOK SAĞOL..
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM EBRULİ,YENGENİNDE ELLERİNE SAĞLIK,EMİNİM SENDE ÇOK GÜZEL YAPIYORSUNDUR..
YanıtlaSilSEVGİLER..
ama bu yapılırmı yani,ben şimdi nereden bulayım revani,canım çekti valla:((
YanıtlaSilellerine sağlık..
elinize sağlık görüntü muhteşem..
YanıtlaSiltatlım ama bn brşey yapmıyorumki sende yaz tarifi gir mutfağa ne kadar pratik bir tatlıdır revani ,yap gitsin şekerim:)
YanıtlaSilsağol canım..
sevgili anonim arkadaşım çok teşekkür ederim..
YanıtlaSilellerine sağlık,tatlı sevmeyeni bile baştan çıkarır bu tatlı:)
YanıtlaSilŞerbetli tatlılara portakal çok yakışıyor bence, portakallı irmik hiç duymamıştım ama portakal suyu kullansak olabilir aslında sanırım kıvamı ayarlayabilirsek. Ellerine sağlık enfes görünüyor, insanın iştahını açıyor :)
YanıtlaSilevet canım portakal gerçekten yekışıyor,portakallı irimiği bende duymamıştım ama blog yazarları buluşmasında selva hediye olarak verince değerlendirmek için kullandım,eğer normal haliyle yapmak istersen zaten oraya yazmıştım,şerbetine portakal suyu,hamurada portakal kabuğunun rendesi katıp yapılabilir,önümüzdeki günlerde zaten normal portaklla yapıp onuda yayınlayacağım..
YanıtlaSilsevgiler canım..
sağolasın sedacım,eksik olma canım..
YanıtlaSilGözümden kaçmış gerçekten, böyle sevgiyle yaptıktan sonra her türlü güzel olur eminim :) sevgiler
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM CANIM,SEVGİLER..
YanıtlaSil