VİŞNE REÇELİ |
Bugün bir değişiklik yapayım yemek değil reçel tarifi vereyim dedim,malum vişne mevsimi bitti biter,kaçırmamak gerek :)
Çoğumuzun severek yaptığı ve tükettiği vişne reçelinin tarifini birden benden okuyun bakalım,ben nasıl yapıyor muşum ?
Bugünün menüsünü de unutmadım tabi,ayrıca hazırladım,göz atmayı unutmayın !
Şimdiden hepimize hayırlı iftarlar.
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,Reçel ve marmelat tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
Günün menüsü
Soğuk ayran aşı çorbası
Salçalı biftek,patates ve pirinç pilavı
Pembe sultan
Kırmızı erik kompostosu
Kalburabastı tatlısı
Sahurda ise pofidik pofidik bir lalanga yapın derim.Tarif için tıklayın lütfen...
VİŞNE REÇELİ
VİŞNE REÇELİ |
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Vişnelerin saplarını ayıklayın ve yıkayın.Ardından çekirdeklerini çıkartın (ben çekirdeklerini üstteki aletle ayıkladım.İlk kez kullandım,büyük vişnelerde biraz zorlasa da genel olarak memnun kaldım.Eğer bu aletten sizde yoksa çengelli iğnenin arka tarafıyla yada bıçakla dikkatli bir şekilde çıkartabilirsiniz)
Çekirdeklerini ayıkladığınız vişneleri pişireceğiniz tencereye alın,üzerine toz şekeri döküp en az bir gece bekletin.Bir gece bekleyen şekerli vişneye tereyağını da ekleyip (tereyağı hem daha az köpürmesini sağlıyor hem de daha parlak oluyor reçeliniz) ocağa alın.Önce hararetli ateşte kaynatın sonra altını iyice kısıp pişirmeye devam edin.Fazla karıştırmadan,sürekli köpüklerini toplayarak kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.Kıvamını anlamak için daha evvel ki tariflerimde de yazdığım tekniği uygulayabilirsiniz.Reçeli kaynatmadan derin dondurucaya bir çay tabağı koyun,yeteri kadar soğuyan tabağa bir çay kaşığı reçel döküp 1 dakika kadar bekletin eğer istediğiniz kıvama geldiyse,1 tatlı kaşığı limon tuzunu döküp 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Çok fazla kanatmamaya özen gösterin yoksa reçeliniz yanacaktır.Pişen reçeli iyice soğutup kuru ve temiz bir kavanoza alın.Tamamen soğumadan kapağını kapatmayın küf yapacaktır.Üzerinde köpük kaldıysa onları da temizleyin ve kapağını sıkıca kapatın.
Kuru ve serin bir ortamda saklayın.
Not: Limon tuzu reçelin dayanıklılığını artırdığı için ben artık limon tuzu kullanıyorum ama siz 1/4 limon suyu da kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
BALIM YA ANTALYADA OLSAM YAPMIŞTIM İSTANBULDA MARKETTE GÖREMEDİM BEN HALA PAZARLARIDA BİLMEYİNCE:( OLMADI MMMMMM ELİNE SAĞLIK:))
YanıtlaSilpazarda bulursun ablacım da sen istanbul'a ne zaman geldin hiç haberim olmadı.sağ olasın..
SilEllerinize sağlık nefis olmuşşş...Bayılırım vişne reçeline. Sevgilerimle,
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilEllerine sağlık en sevdiğim reçel ,harika görünüyor .
YanıtlaSilMenü nefisss görünüyor ,afiyetler olsun canım:))
teşekkür ederim canım...
SilVişne reçeli ve çilek reçeli reçellerin içinde ayrı yerdediler
YanıtlaSilEv yapımı olunca da tadından yenmez
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
benim içinde öyle,teşekkür ederim canım...
Silola tudo bem?
YanıtlaSilGostei muito do blog...
abraço Leila
Vişnelerin çekirdeklerini temizleme olayı biraz zahmetli olup uğraştırsa da, sonuçta o lezzete değer doğrusu.. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
kesinlikle öyle,teşekkür ederim...
Silellerine sağlık bu sene ben tembellik yaptım hiç reçel yapmadım
YanıtlaSilbenim dördüncü reçelim,pek bir hamaratım bu sene :) sağol canım...
SilReyhanım reçelin nefis zaten ama İftar Menüsü çok güzel. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen hemen Lalanga'nın tarifine bakıcam :)
sağol canım benim :)
Silellerine sağlık canım..
YanıtlaSilmis gibi olmuş vişne reçelin :)
afiyetle tüketin:)
sağol canım benim :)
Silmenu cok guzelmıs bende yarın pazardan alıp yapmayı dusunuyordum zamanı cabuk gecıyor elıne sağlık
YanıtlaSilbir an evvel yap bence,sağol canım...
SilÇok severim,çokta güzel gözüküyor..Ellerine sağlık Reyhan'cım:)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
SilÇekirdeklerini çıkarmak olmasa hemen kaynatacağım :))
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyor. Sevgiler...
ah olmasa ne güzel olurdu ama her güzelin bir kusuru var işte :)teşekkür ederim...
SilÇok severim ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım,sevgiler...
SilCanım ellerine sağlık tam kıvamında bir reçel olmuş,sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık... Benim en sevdiğim reçeldir vişne ;)
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel olmuş. Size bu siteyi tavsiye ederim.
YanıtlaSilhttp://www.metinhelva.com.tr/
elinize sağlık
YanıtlaSil