Herkese tekrar mutlu bir hafta diliyorum..
Uzun zaman olmuş bir günde iki post yayınlamayalı,biraz yordu sanırım beni,yayınlamadan önce belki defalarca önizleme yapıp kontrol ederim.o nedenle bazen zorlanıyorum postumu hazırlarken,tabi birde fotoğrafları düzenleme kısmı var o hepten yorucu.Bir yemekten onlarca kare al sonra kötüleri ayıkla,iyileri düzenle,postuna ekle,blog yazmak zor iş vesselam,hele de yemek bloğun varsa daha da zor.
Neyse efendim bir haftadan fazla bir zamandır çekiliş gerginliği vardı bende,şükür o yükü bugün attım üstümden,kazanan belli oldu ,birde yerine ulaşırsa tam olacak.
Çekilişin gerginliği hazır bitmişken muhteşem bir üçlüyle huzurlarınıza geçeyim istedim^:^
Görüntüsü kadar tadı da muhteşemdi desem yalan olmaz,mutlaka denemelisiniz.Pilav zaten hepimizin yaptığı birşey ama herkesin bir usulü vardır bende kendi usulümce ve püf noktalarımla yazdım.
Hadi buyrun tariflere...
MALZEMELER
8 parça biftek (antrikot)
2-3 adet orta boy patates
sosu için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
kekik
biberiye
taze çekilmiş karabiber
pul biber
tuz
tuzot
2-2,5 su bardağı su
pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı tel şehriye
1 tutam şeker
tuz
1 dilim limon
3,5 su bardağı et suyu yada su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bifteklerimizi varsa döküm bir tavada yoksa teflon tavada yüksek ısıda mühürleyip fırın tepsisine alalım.Patatesleri de soyup,temizleyip yuvarlak kestikten sonra onları da fırın tepsisine uygun bir şekilde,etlerin tamamını kapatmayacak şekilde yerleştirelim.
Ardından sos için derin bir kaba suyla birlikte tüm malzemeleri alıp iyice çırpalım,biftek ve patateslerin üzerine döküp 200 dereceli fırında pişmeye bırakalım.Üzerini hafif kızartırsanız daha leziz olacaktır,ben sulu severim derseniz suyunu tamamen çekmeden pişip pişmediğini kontrol edip fırından alabilirsiniz.
Pilavın hazırlanışı:
Öncelikle daha evvelde birçok kez belirtmiştim tekrar yazayım istedim,ben pilav yapmadan önce pirinci ıslatmam ve pişirirken asla kaynar su kullanmam,bu nedenle su miktarı değişiklik gösterebilir,o konuda uyarayım,zaten herkes bu pilavı yapar ama hepimiz farklı yaparız,kimi tutar kimi tutmaz.Ayıptır söylemesi benim pilavlarım nefis olur,tel tel dağılır ^:^
Şimdi gelelim yapılışına,öncelikle çok iyi bir pirinç kullanmalısınız ,özellikle baldo,pirincin kalitesiyle pilavınızın lezzeti orantılıdır bunu asla unutmayın.
Tereyağını tencereye alıp kızdıralım ve tel şehriyelerimizi ekleyip orta ayarda kavuralım,çok koyu olmamasına özen gösterin.ardından duru su akana kadar yıkadığımız pirinçleri,tuzunu da ekleyip kavurmaya devam edelim.pirinçler tel tel dağılana kadar kavurmaya devam edelim.bir tutam şeker atıp biraz daha çevirelim ve varsa et suyu,tavuk suyu yada su ekleyip (benden tavsiye duru suyla yapmak yerine mutlaka et suyu yada tavuk suyuyla yapın en azından yarım ölçü kullanın,inanılmaz lezzet farkı oluyor) birkaç kez çevirip,limon kabuğunu tam ortasına yerleştirelim ve kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca altını kısıp demlene demlene pişirelim.
Arada kontrol edelim ama sakın öyle gelişi güzel karıştırmayalım,hafif altına bakalım suyunu tamamen çekip dibine yapışmasın,hafif nemli kalsın,daha lezzetli oluyor.Zaten havlu kağıtla fazla nemini alacağız.
suyunu çekip pişmişse ocağın altını kapatıp,kapağın altına kağıt havlu yerleştirip dilerseniz soğumasın diyede bir örtüye sarıp dinlenmeye bırakalım.
Demlenince sıcak sıcak salçalı biftek ve patatesimizin yanında servis edelim.Yanına bana göre başka bir yemeğe gerek bile yok ama siz dilerseniz bir çorba bir de salata yapıp akşam yemeğinde harika bir menü oluşturabilirsiniz.
AFİYET,ŞEKER OLSUN...
Harika görünüyor.Enfes.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silmenüde et varsa işte bende ordayım :))))
YanıtlaSilya ben çok seviyorum etli yemekleri...
kısacası çevrem bana cesetçi der :))
dışarıya restouranta gitsem mutlaka etli birşeyler yerim...
öyle kibar hatunlar gibi sadece salata yemem :((
no o öyle ot yemeye mi geldim dimi yani :))
yemek dediğin etli olur...
etsiz yemek pek sevmem ama rada sırada yapıyorum...
eee sebzede yemek lazım dimi :)))
canım ellerine sağlık harika görünüyor...
ben bir et düşkünü olarak bu tabağı alır kaçarım :)))
kocaman sevgiler...
valla bende etçiyim ama bir o kadarda sebxe delisiyim,yani bende ikisidde var:)
Silsağol tatlım...
mmmm ellerine sağlık tatlım
YanıtlaSil:))
şu anda dışarıdan geldim ve açım reyhancığım :) tabak çok güzel görünüyor olsa da yesem :)) ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel bir porsiyon olmuş ellerine sağlık:))sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim arkadaşım..
Silellerine saglık sofranız bereketli olsun
YanıtlaSilsağol canım,amin..
SilEllerine sağlık, çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilnefis bir menü,zaten pilavı güzel yapıp iyi tutturan yemeğide güzel yaparmış ;derler..Ellerine sağlık,bayılırım ben şehriyeli pilava..
YanıtlaSilAnne eli değince büftekde böyle güzel olur işte.sevgiler.
YanıtlaSilben çok severim bu üçlüyü, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika bir menü olmuş sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık.sunum harika olmuş...
YanıtlaSilCanım tabağı alıp kaçmak istiyorum ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilal kaç canım:)
Silsağol..
oooo... müthiş üçlü bayılırım eline sağık reyhancım
YanıtlaSilsağol arzucum..
Silellerine saglik bitanem cok da sik bir sunum olmus,sevgilerle,
YanıtlaSilmımm ellerinize sağlık çok güzel bir tabak...nefis görünüyor..hepsi birbirine çok yakışmış..sevgiler..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık olsun Allah'tan karnım çok tok yoksa halim haraptı,nefis görünüyorlar.Sevgilerimle....
YanıtlaSilEllerine sağlık,Ben bu yemeğe harika üçlü diyorum,nefis oluyor:)Sunumun şık duruyor..Bence de yanına başka yemeğe gerek yok:)Sevgiler:))
YanıtlaSilverdiğin emeklere değiyor ama reyhancım, izlemeye doyamıyor insan:)ben blogculukta tarifi resimlemeninde büyük etkisinin olduğunu öğrendim,ki sen bunu çok güzel beceriyorsun,yemeğe gelince nefis ellerine sağlık...
YanıtlaSilSoslu etlere severek yerim Ayrica harika görünüyor.
YanıtlaSilyanına ayran varsa geliyorum hemen:)
YanıtlaSilellerine sağlık..
Ellerine sağlık.Çok severim.Sevgiler:)
YanıtlaSilNefis bir görüntü, fotoğraflar çok iştah açıcı. ellerine sağlık. Sevgilerle.Mutlu haftalar...
YanıtlaSilZor iş ama keyifli ki, bu kadar güzel tarifleri ve resimleri paylaşıyorsun Reyhan'cım.Herşey 4 4lük, sevgilerle
YanıtlaSilCanım benim ellerine sağlık harika görünüyor. Sevgi de işin içine girince hem tadı hem görüntüsü ayrı bir güzel oluyor. Şekilde de olduğu gibi:) Soslu da nasıl güzel olmuştur o biftek şimdi yaaa. Emeğine sağlık canım,
YanıtlaSilÖpüyorum çok,
Sevgilerimi yolluyorum oralara:))))
Ama ben arpa şehriyeli seviyorum:) enfes görünüyor ellerine emeğine sağlık olsun...Sevgiler mutlu günler.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım negüzel anlatmışsın bi çırpıda okudum çok güzel olmuş yiyenlere afiyet olsun :)
YanıtlaSilhepsı nefıs gorunuyor ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilsüper üçlü: ) ellerine sağlık....
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyorlar.Ben de beklerim,sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyorrr:)) Ellerine sağlık:)
YanıtlaSil