FINDIKPARE (FINDIKLI ŞEKERPARE) |
Bizim evde şekerpare çok sevilir,bundandır bende her halini deniyorum.Geçtiğimiz günlerde cevizparenin tarifini vermiştim,bu defa fındıkla yaptım.Her ikisi de nefis oldular.Yalnız ilginç olan klasik şekerparenin tarifini nedense yayına almamışım,yeni fark ettim :)
Artık bir daha ki yaptığımda fotoğraflayıp onuda yayınlarım kısmetse.Siz şimdi fındıkpare tarifimi deneyin,sonra da kulaklarımı çınlatın :)
Biz çok beğendik,eminim sizlerde beğeneceksiniz.
Şimdiden hayırlı iftarlar hepimize.
Tüm iftar menülerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,şerbetli tatlılara da Buradan ulaşabilirsiniz.
Günün menüsü
Kremalı domates çorbası
Pideli köfte
Patatesli,kıymalı gül böreği
Şehriyeli kuzu kulağı salatası
Siyah kuru erik kompostosu
Fındıkpare (fındıklı şekerpare)
Sahurda ise ekmek yerine tüketebileceğiniz sade poğaçaları yapabilirsiniz.Tarif için tıklayın lütfen...
FINDIKPARE (FINDIKLI ŞEKERPARE)
FINDIKPARE (FINDIKLI ŞEKERPARE) |
MALZEMELER
75 gr. tereyağı
1 su bardağı dövülmüş fındık
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı kadar un
şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
üzerine:
bütün fındık
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın kaynatın.Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı hamuru için oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alın.Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalan bir yumurta ve 1 yumurta akını yağa ekleyip kaşıkla karıştırın.Üzerine 1 su bardağı dövülmüş fındık,irmik,pudra şekeri,kabartma tozu,vanilyayı ekleyin karıştırın.En son yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başlayın.Hamur kulak memesi kıvamında kıyır kıyır,ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,hafifçe üzerine bastırın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,her birine bütün bir fındık koyun 160-170 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp 1 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine dökün ve en az 4-5 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletin.
FINDIKPARE (FINDIKLI ŞEKERPARE) |
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Şekerpare çok severim ama Fındıkpare ilk kez duydum :) eminim tadıda fotoğraftaki kadar güzeldir. Ellerine sağlık Reyhan...
YanıtlaSilBu Ramazan en çok yediğim tatlı oldu kendileri :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, biz de bayılıyoruz ona :)
Hayırlı cumalar sana da..
çok güzel gözüküyor ellerine sağlık :) şekerpareye bende bayılırım...
YanıtlaSilşekerparenin her hali nefis buda muhteşem görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilŞekerpare bizim evdede çok sevilir ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık tatlın harika olmuş menün de harika bereketli iftarlar,sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık fındıkparemmmm.Şahane yapmışsın. Afiyet olsun hayırlı iftarlar Reyhanım...
YanıtlaSilenfes bır tatlı menude cok guzel elıne sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık çayın yanına biraz götürüyorum
YanıtlaSilEllerinize sağlık,geçen gün bende yaptım çok beğenildi..
YanıtlaSilBu tatlı şeker bayramına yakışır vallahi,Reyhancım.Eline sağlık.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.. FINDIKLI ŞEKERPARE DE NEFİS OLUYOR :)
YanıtlaSilHAYIRLI İFTARLAR DİLERİM..