Bu Blogda Ara

19 Ağustos 2011 Cuma

KAŞAR PEYNİRLİ GALETA UNLU BÖREK

KAŞAR PEYNİRLİ GALETA UNLU BÖREK

Herkese mutlu bir gün diliyorum...

  Sırada yine bir börek taifim var sizlere,aslında bu böreğin adı da,kendide tamamen doğaçlama oldu.Kayınvalidemler bendeydi ve bende dışarıdaydım,malum yağız'ıma bakacak biri olmadığında dışarı çıkmam imkansız.O günde oğluşumu kayınvalidemlere emanet edip dışarı çıkmıştım.Sonra eve döndüğümde mecburi istikamet mutfak oldu,malum bende misafirlerimde acıkmıştı,mutfaktaki malzemelerle aklıma böyle bir börek yapmak geldi.
   Biraz paçanga vari ama tam değil, kızartma olmasına rağmen çok hafif oldu,bence altarnatiflerimiz arasına almaya değer bir börek oldu.denemeniz dileğiyle,tarifime geçiyorum...


MALZEMELER

3 adet yufka
5 adet orta boy domates
2 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
kuru kekik
kuru maydanoz(siz tazesini kullanabilirsiniz)
kuru dereotu(yine taze kullanabilirsiniz)
pul biber
tuz

2 adet yumurta
galeta unu
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle her bir yufkayı dörde bölelim,içine küçük doğranmış domates,kaşar rendesi koyalım,üzerine eğer taze kullanacaksanız dereotu ve maydanozuda incecik kıyıp ekleyelim,yada benim gibi kuruda kullanabilirsiniz.kekik,pulbiber ve tuzunuda serpip,çok sıkı yada gevşek olmayacak şekilde paçanga böreği gibi saralım.
   Diğer yufkalarada aynı işlemleri uygulayalım.sarma işlemi bittikten sonra önce çırptığımız yumurtaya sonrada bolca galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım.kızarttığımız börekleri fazla yağlarını almak için kağıt havlu üzerine alalım,ılık olarak servis edelim.işte bu kadar...

KAŞAR PEYNİRLİ GALETA UNLU BÖREK

AFİYET,ŞEKER OLSUN....

6 yorum:

  1. Reyhan'cım ellerine sağlık çıtır çıtır süper olmuş bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ANNE ELİ GİBİ20 Ağu 2011 01:11:00

    TEŞEKKÜR EDERİM DERYA'CIM,EKSİK OLMA..
    TABİKİ BENDE SENİN BLOĞUNA GELİRİM SEVE SEVE HEMDE.FACEBOOK TAKİ SAYFAMADA BEKLERİM..SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Reyhan , börek nefis gözüküyor. Ellerine sağlık...
    (Bu arada bir Yağız'da bende var)

    YanıtlaSil
  4. ANNE ELİ GİBİ22 Ağu 2011 17:25:00

    TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLİ DİLEK.
    ÇOK SEVİNDİM YAĞIZ İSMİNİ BÜYÜK BİR ZEVKLE VERMİŞTİM OĞLUMA.ALLAH BAĞIŞLASIN CANIM..

    YanıtlaSil
  5. canim ellerine sağlık. Sanki hani böyle ani misafir geldiğinde ne yapacağım diyeceğine bunu yapsam daha hızlı olur. :) gerçekten cok pratik bir tarif olmuş. Ilk fırsatta denemek istiyorum. :)nde ne yapacağım diyeceğine bunu yapsam daha hızlı olur. :) gerçekten cok pratik bir tarif olmuş. Ilk fırsatta denemek istiyorum. :)

    YanıtlaSil
  6. ANNE ELİ GİBİ22 Ağu 2011 21:21:00

    TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLİ BESTE,GERÇEKTEN PRATİK VE LEZZETLİ BİR BÖREK OLDU.EĞER DENERSEN SANA KOLAY GELSİN VE AFİYET,ŞEKER OLSUN..SEVGİLER..

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..