AYVA TATLISI (KATKISIZ) |
Dünkü Ayvalık yazımdan sonra bugüne en çok ayva tatlısı yakışır diye düşündüm.Hem tam mevsimi iken paylaşmış olmak hem de sanki dünkü yazının devamı havası vermek,ya da onun gibi bir şey işte :)
Ayva tatlısını sevmeyen çok azdır,aynı zamanda katkısız güzel bir ayva tatlısı yapabilen de çok azdır.En azından benim bir çok takipçim ve çevrem de durum böyle.Tadı güzel olsa rengi tutmuyormuş,hadi rengi biraz kızardı bu defa da tadı ve kıvamı olmuyormuş.Aynı sorunu sizde yaşıyor musunuz bilmiyorum?ama eğer iyi bir ayva tatlısı yapmak istiyorum ama olmuyor diyorsanız,şuan doğru yerdesiniz :)
Hep söylerim,eşimin tatlı konusunda damak tadına çok güvenirim.Ayva tatlım için yaptığı yorumunu ise buraya yazmadan geçemeyeceğim,''hayatımda yediğim en güzel tatlı'' yorumunu yaptı ki,sahiden tatlı sevmeyen ben bile çok sevdim.Deneme yanılmalarımı saymazsak benim tatlılarım zaten güzel olur ama ayva tatlısıyla zirve yapmıştım :)
Bu arada,Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.
Diğer şerbetli tatlı tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
![]() |
AYVA TATLISI (KATKISIZ) |
MALZEMELER
2 adet orta boy ayva
1,5 su bardağına yakın su
1 adet çubuk tarçın
2 su bardağı toz şeker
ceviz kırıkları
kaymak
AYVA TATLISI (KATKISIZ) |
Öncelikle ayvaları yıkayıp,kabuklarını soyalım,çekirdek yuvasını da olduğu gibi çıkarıp hepsini bir kenarda bekletelim.Ayvanın hiç bir şeyini atmıyoruz,kabuğunu,yuvasıyla birlikte çekirdeklerini de pişirirken renk vermesi için kullanacağız.Önce kabukların büyük bir bölümünü tencerenin dibine serelim.Üzerine ayvaları yerleştirip,kalan kabukları,çubuk tarçını,çekirdekleri boş kalan yerlere yerleştirip suyunu ekleyelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.Su bir taşım kaynadıktan sonra eşit bir şekilde toz şekerini de dökelim ve kapağını kapatıp,en kısık ateşte pişmeye bırakalım.Ben yaklaşık 1 saat 45 dakika pişirdim,sizinki de üç aşağı beş yukarı aynı sürede pişecektir,çünkü rengini ve kıvamını ancak bu sürede alıyor.Ara ara mutlaka kontrol etmeliyiz,altındaki kabuklara rağmen,suyunu çekip dibi tutmasın.Gerçi ben o halini daha çok severim ya o da ayrı :)
Arada şerbetten ayvaların üzerine dökmeyi ihmal etmeyin,ben ayvaları hiç alt üst etmiyorum,yani çevirmiyorum.Kısık ateşte piştiğinden, bu kadar sürede üstü de pişiyor,sizin de çevirmenize gerek yok.
AYVA TATLISI (KATKISIZ) |
Tatlımız piştikten sonra dikkatlice cam bir servis tabağına ya da bir borcama alalım, şerbetini de üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.
Ortasına bir top kaymak koyup (ben dondurma kaşığıyla koydum,daha şık oldu ) cevizle süsleyip soğuk olarak servis edelim.
Not: Tatlının lezzeti ayvanın kalitesiyle birebir orantılıdır,mutlaka kaliteli ve çok ekşi olmayan,saman dediğimiz yapıda olmayan bir ayva seçmelisiniz.Eğer ayvanız çok ekşiyse biraz daha şeker ilavesi isteyebilir.
Bu arada,Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Nefis görünüyor çok severim meyve tatlılarını. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilMerhaba,
SilGörüntü itibarı ile güzel bir ayva tatlısı yapmışsınız tebrikler,
ben karanfil de koymak istiyorum siz ne dersiniz?
merhaba,
Siltabi katabilirsiniz ben arada çubuk tarçınla beraber bir kaç tane karanfilde katıyorum,damak tadınıza uygunsa 2-3 adet ekleyebilirsiniz.çok teşekkür ederim..
çok severim, hayatımda bir kez yapmaya kalkıştım, uzun yıllar önce beceremedim, senin tarifinle yaparım inşallah, eline sağlık harika görünüyor canım, sevgiler afiyetle yiyin:))
YanıtlaSilbu tarife göre yap abla inan nefis olacak,sağolasın,öpüyorum..
SilCanım ben Pomukova'lıyım..Sakarya'nın ilçesi,Sakarya Bilecik arasında yer alır..Pamukova'da Ayva bol miktarda yetişir ki annemlerinde ayvalığı vardır..Ayvayı bol miktarda bulduğumuz için sık sık ayva tatlısı yaparım..Yanlız ben akşamdan ayvaları soyup,çekirdeklerini çıkarıp,ayvaların her birinin içine bir ila birbuçuk çorba kaşığı şeker serpip,ayvaların aralarınada çekirdeklerinden koyup bir gece bekletip ertesi gün pişiririm..Ayvalar şekerle birlikte suyunu salar..Hiç su koymamışımdır..Kısık ateşte pişiririm..Belkide ayvanın cinsindendir suya gerek duymamış olmam..Kabuklarıyla pişirmeyi hiç denememiştim,bir dahaki yaptığımda kabuklarıyla pişireceğim...Rengi muhteşem,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkesinlikle ayvanın cinsindendir,tabi birde akşamdan şekere yatırmanında etkisi var ama hafifte olsa kararma yapıyor akşamdan,limonla ovunca da sanki daha ekşi oluyor,bende bu nedenle akşamdan şekere yatırmıyorum.hemde aklıma geldiği anda yapma şansım oluyor :)teşekkür ederim..
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilharika görünüyor...
Ooo ellerine saglik canim, tam kaciyordum post un geldi bakmadan olmaz dedim..Afiyet olsun sizlere..Biliyormusun burada Ayva cok kisa bir zaman icin bulunan ve en pahali meyvelerden biri :( yani tanesi 2 dollar ama pahali geliyor bir kucuk ayva icin..ama genelde aliyorum tabikide oyle kilo ile degil:)) sevgiler
YanıtlaSiliyi yapmışsın :)tahmin edebiliyorum burada da ithal meyveler çok pahalı.sağol canım...
SilBayılırımmm,ellerinize sağlık..Rengide nefiss olmuşşş..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım .Bende öyle katkılı boyalı filan sevmem bu şekilde yaparım pekte güzel olur...Şifa olsun...
YanıtlaSilseninde eline sağlık canım,sağolasın..
SilÖyle güzel anlatmışsın ki yapmak farz oldu, afiyetler olsun:)
YanıtlaSiltavsiye ederim :)teşekkürler..
SilTek sevdiğim meyve tatlısıdır bu :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsağol canım...
Silayva sezonu açılmıştır ,bu hafta almaya unutmayayım,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilhemde çok hızlı açıldı :)sağol canım..
Silgerçekten bravo, katkısız olması gerçekten ilginç bende gıda boyasına karşıyım olacaksa doğal rengi olmalı öyle boyanmamalı.Doğada herşeyin rengi var .çok severim doğalolan renkleri elinize sağlık elimdeki ayvaları dönüştürme zamanı gelmiş demektir
YanıtlaSilzaten gıda boyasıyla bana çok itici geliyor,tamamen yapay görünüyor.en güzeli böylesi,sağol canım..
SilEllerinize sağlık. Tatlı nefis görünüyor.
YanıtlaSilAfiyet olsun...
teşekkür ederim rabia hanım..
SilTam mevsimlik bir tatlı muhteşem ötesi olmuş ellerine sağlık canım iyi geceler:))
YanıtlaSilteşekkür ederim canım,iyi akşamlar :)
Silbayılırım , ellerine sağlık reyhancığım...
YanıtlaSilbende bende :)sağol canım..
SilSanırım ben o çok az kısma giriyorum :(
YanıtlaSilTatlıyı o kadar çok sevmeme rağmen ayva tatlısını bir türlü sevemedim, yiyemiyorum :(
Sanırım kokusundan dolayı..
Ama sunum çok hoş :)
Ellerinize sağlık..
eskiden bende sevmezdim ama bu şekilde kaymakla çok güzel oluyor,sağol canım..
SilCanım bayılırım ellerine sağlık tabağı aldım kaçıyorum sevgiler...
YanıtlaSilal canım al :)teşekkür ederim..
SilEllerine sağlık arkadaşım ayva tatlısı nefis olmuş görüntü harika
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM..
SilEllerinize sağlık. Bende akşamdan içersine çekirdek yuvalarını alınca karanfil ve toz şekeri dökerim. Sabaha kadar bekleyince su koymadan pişirim. Çekirdeklerinide Temiz Bir tülbent parçasına sarıp içersine koyarım. kabuklarını ilk kez duyuyorum. Renk veren çekirdektir diye biliyordum. Kabuklar İhraç edilen Meyveler gibi ilaçlı değilse çok iyi.Her yeni gün yeni birşey öğreniyoruz. Teşekkürler. -:) SEVGİLER.
YanıtlaSileskiden bende kabuklarını bilmiyordum sonradan öğrendim,ama sahiden çok fark ediyor rengi.benimkiler bahçe ayvası olduğu için kabuk konusunda içim rahattı.çok teşekkür ederim..
Silelinize sağlık.harika görünüyor...ben geçen gün çubuk tarçın aldım büyük bir marketten son k.tarihi 1 ay sonra bitiyor.bu kadar dayanıksız mı acaba...
YanıtlaSilsizin aldığınız tarçında rafta çok kalmıştır,ben şimdi baktım benim kinin raf ömrü tam 2 yıl.2014'e kadar vakti var.büyük ihtimal sizin kinin imalat tarihi çok öncedir.keşke alırken baksaydınız.çok teşekkür ederim..
SilNefis bir tatlı olmuş, kaymakla uyumu da muhteşem.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
teşekkür ederim..
SilHarika bir görüntü. Ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım..
SilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilKatkısız olması ise "mükemmel" dedirtti bana...
Allah kolaylıklar versin.
teşekkür ederim..
SilÇok severim,kabuklarını koymayı bilmiyordum yaptığımda deneyeceğim.Sevgiler..
YanıtlaSilkabukları da rengini kızartmakda çok işe yarıyor,tabi çekirdeklerle birlikte,sağol canım...
SilNefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Silsüper görünüyor renk harika ellerine sağlık
YanıtlaSilsağol canım..
Silellerine saglik.goruntu harika.
YanıtlaSilcanım aldım mmmmm ellerine sağlık nefis:)
YanıtlaSilsağol canım :)
SilBen de rengi tutturamayanlardanim.uzub zamandir yapmamistim.canim istedi
YanıtlaSilbu şekilde yaparsanız sonuç başarılı olacaktır..
SilTek sevdiğim meyveli tatlı.Sanırım bu tarifi yaptıktan sonra daha da seveceğim.Eline sağlık...
YanıtlaSilinşallah :) sağol canım...
Silmuhteşem görünüyor ,ellerinize sağlık en kısa zamanda yapmalıyım
YanıtlaSiltavsiye ederim,sağolun..
SilBoya katmadan bu kadar güzel renk verdigini sende gördüm.Valla müthis,ben de yapayim.Ellerine saglik canim:))))
YanıtlaSiltavsiye ederim,sağolasın..
Silayva tatlısına bayılırım ellerine sağlık harika görünüyor iştah açıcı:)
YanıtlaSilsevgiler.
Hep yapma istediğim ama bir türlü cesaret edemediğim bir tatlı bu.
YanıtlaSilO kadar nefis görünüyor ki ellerine sağlık demekten başka bir şey yapamıyorum. Rengide bir harika olmuş gerçekten.
canım mutlaka dene,inan çok güzel olacak,sağol canım..
Silbayılırım bayılırım. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilReyhancım, bende kabukları ve çekirdekleriyle pişiririm, rengi de seninki gibi oluyor. Tarçın kabuklu sunuma bayıldım,eline sağlık.
YanıtlaSilseninde eline sağlık dilek'cim,teşekkür ederim..
Silayvalıktan ayvaya geçiş ha süperrr :)
YanıtlaSilsenin tüm tariflerin zirve zaten tatlım yaaa ...
ellerine sağlık hazır bekliyorum çatalık eksik sadece her an yiyebilirim :)
ayy yerim ben seni :)dur ben sana hemen bir çatal uzatayım :)sağol tatlım öpüyorum..
SilElinize sağlık harika görünüyor, Pazar akşamı için aile yemeğimize yapmayı düşünüyorum ayva tatlısını, 8 kişiyiz, acaba tam 2 ye mi katlasam sizin ölçüleri, ne önerirsiniz?
YanıtlaSilmerhaba,öncelikle teşekkür ederim.
Silaslında bu ölçü birazda ayvaların büyüklüğüne bağlı,benim ayvalarım ortayla büyük arası bir ebattaydı.eğer sizde aynı büyüklükte bir ayvayla yapacaksanız evet ölçüyü ikiye katlayın.ama ayvanın ekşi olmaması gerekiyor yoksa şeker miktarını artırmanız gerekebilir.sonuç olarak mantıklı olan iki katı yapmanız.tabi bunda sizin şeker bakımından damak tadınız da önemli,az yada daha şekerli seviyor olabilirsiniz.bu ölüçüyle tam orta karar bir tatlılık oluyor.şimdiden kolay gelsin.
teşekkürler..
peki suyu bitip dibi tutmaya başlarsa su ilavesi mi yapmamız gerekiyo tadı bozulur mu su ilavesi yapılırsa
YanıtlaSilmerhaba,
Silbu su miktarı normalde tam yetiyor ,en kısık ateşte pişirmek gerek.eğer suyu bittiğinde rengi dönmüşse ve ayvalar pişmişse hiç su katmadan ocaktan alabilirsiniz.sonradan katılan su nasıl bir etki yaratır bilemiyorum hiç denemedim,illa katacaksanız mutlaka kaynar su olsun ve ayvalara değdirmeden dökün.
ama ben biraz daha şerbetli olsun,garanti olsun istiyorum diyorsanız,ilk başta yarım su bardağı fazla su koyabilirsiniz.bir zararı olmaz.dediğim gibi benim piştiğinde dibinde çok az suyu kalmıştı,siznki biraz daha sulu kalır o da çok önemli değil.
BenimkilEr Ocak'ta, umarım Basaririm
YanıtlaSilpüf noktalarına uyarsanız sorun çıkacağını sanmam,umarım çok güzel olur afiyetle yersiniz.şimdiden elinize sağlık..
SilHenüz renkleri dönmedi, gerçi yarım saat oldu daha, döner inşallah, ayvaların icinde 1 tane bile çekirdek bırakmadım, ama çekirdekleri az gibi geldi bana.
YanıtlaSilHenüz renkleri donmedi, gerçi yarım saat oldu, ayvaların icinde 1 tane bile çekirdek bırakmadım, ama bana çekirdekleri az gibi geldi.
YanıtlaSilyarım saatte zaten rengi dönmez,ancak 1 saatten sonra dönmeye başlayacaktır.çekirdeklerin azlığına gelince çok da az olacağını sanmıyorum ama sayı yazmadığınız için bilemedim.kabuklarını da kattıysanız çekirdek sayısı çok da sorun olmayacaktır.
Silellernize saglyk,harika görünüyor
YanıtlaSilben tarçın sevmiyorum o yüzden tarçınsız yapıcam başladım bakalım ne olacak inşallah seninki gibi yapabilirim bu ilk denemem :(((
YanıtlaSilaşağıdaki yoruma eklemeyi unutmuşum,buraya yazayım dedim :)
Siltarçın sevmiyorsunuz madem birkaç tane karanfilde katabilirsiniz aklınızda olsun o da çok yakışıyor..
püf noktalarına uyarsanız sorun çıkacağını sanmam,kolay gelsin :)
bu ilk yapışım olacak tarçın sevmediğim için koymadım umarım seninki gibi güzel olur başlıyorum yapmaya :)))
YanıtlaSiltarçın ayrı bir aroma katar,çok yakışır ama sevmiyorsanız onsuz da olur tabi,umarım beğenmişsiniz.elinize sağlık..
Silsen bi harikasın eline sağlık beğenmek ne bayıldık akşama misafirim var yine yapıcam en sıkı takipçin benim bundan sonra sen bu kadar basit ve açık anlatmasaydın hayatta yapamazdım rengine eşim bile şaşırdı tekrar tekrar tşkler
YanıtlaSilmerhaba,
Silöyle bir anda okudum ki bu yorumu çok çok iyi geldi bana,beğenmene çok sevindim,hepinize afiyet olmuş.
asıl ben teşekkür ederim..
Sitenizi çok beğendim! Ayva tatlınız şu anda ocakta:)
YanıtlaSilbeğenmenize çok sevindim,umarım ayva tatlısını da beğenirsiniz.çok teşekkür ederim..
Silbenim de ayvalarım ocakta yarım saat olmadı daha koyalı.buzlukta vişnelerim vardı biraz renk versinler diye bende biraz vişne ilavesi yaptım tarifinize ek:) umarım tadında bir sorun yaratmaz.paylaşımınız için çok teşekkürler ilk denemem bu tarifle oluyor umarım sizinki kadar güzel olur...
YanıtlaSilmerhaba yağmur hanım.
YanıtlaSilne kadar vişne kattığınızı yazmamışsınız,tadında ekşilik yapabilir ve biraz şeker ilavesi gerekebilir.sanırım renk katsın diye eklediniz vişneleri ama çok da gerek yoktu,çünkü kabuk ve çekirdekler uzun pişme süresinde yeteri kadar renk veriyordu.umarım tadında büyük bir değişiklik olmaz.kolay gelsin size ve imdiden afiyet olsun.
bende bu gün ayva tatlısı yapıcaktım bir internetten bakıyımda öyle yapayım dedim sizin tarifiniz çok hoşuma gitti inşallah becerebilirimde akşam ki misafirlerimde eşiniz gibi 'hayatımda yediğim en güzel ayva tatlısı' derler;) sevgiler...
YanıtlaSilpüf noktalarına uyarsanız eminim sizin tatlınız da en az benimki kadar leziz olacaktır ve eminim herkes bayılacak.Tabi bir de ayva seçimi çok önemli.siz şimdiden afiyet olsun,teşekkür ederim.sevgiler..
Silsize gerçekten teşekkür ederim... eşimmden tam not almak helede tatlı konusunda tam not almak imkansıza yakındır ama ben aldım bu ayva tatlısıyla;) yani biz demek istedim;) tariflerinizi bekliyorum sabırsızlıkla... sevgiler iyi akşamlar...
Silne güzel çok sevindim,afiyet olmuş.asıl geri dönüş yapıp fikrinizi yazdığınız ve güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim.iyi geceler..
Silellerinize sağlık çok güzel görünüyordu dayanamadım eski tarifi bırakıp denedim çok güzel oldu misafirlerim bayıldı çok sağolun çok teşekkürler
YanıtlaSilbeğenmenize beni çok mutlu etti,çok çok teşekkürler.
Silsizinde elinize sağlık.afiyet şeker olmuş.
Ayvalar tarife göre ocakta, umarım başarırım.
YanıtlaSilpüf noktalarını atlamazsanız eminim nefis olacaktır.şimdiden afiyet olsun sizlere..
SilSizinkine ek olarak renk katması için, bir adet narın suyunu sıkıp onunla pişiriyorum. Rengi ve aroması harika oluyor. Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilSizin tarife ilave olarak ben bir narın suyunu sıkıp, onunla pişiriyorum. Aroması ve rengi harika oluyor:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık :))
narla hiç denemedim ama narı çok severim,eminim yakışıyordur,tabi biraz şeker miktarını artırmak gerekebilir.sizinde elinize sağlık,çok teşekkür ederim esra hanım..
SilMerhaba misafirlerim için yapicam ama serbetinden sürekli üstüne ekleyin derken birlikte kaynadığı serbetten mi bahsediyorsunuz birde oyulan cekirdekler tekrar ayvalarin üstüne renk versin diye mi koyuluyor
YanıtlaSilmerhaba;
Silşerbetinden üzerine ekleyin derken;
pişirirken,tenceredeki şerbetten arada ayvaların üzerine kaşıkla alıp gezdirin demek istedim,çünkü şerbet ayvaların yarısına kadar bu nedenle arada şerbetten ayvaların üzerine gezdirmek gerek,sürekli tekrarlamanıza gerek yok.kabuklar ve ayva çekirdekleri tatlının hem rengini veriyor hem de kıvamını,yani ikisini de kullanmalısınız.Şimdiden kolay gelsin size, umarım beğenirsiniz.
çok severim ayva tatlısını.görüntü süper ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim..
Silgörüntü muhteşem... ellerinize sağlık... şu anda benimki de pişiyor... Kullandığınız ayva cinsini yazmamışsınız... farkeder mi bilmiyorum ama benim aldığım ekmek ayvasıydı... Umarım sizinkine yakın güzel olur...
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor ellerinize sağlık... benimki de şu anda pişiyor.. ayvanın cinsi önemli mi acaba... ben ekmek ayvası almıştım... umarım sizinkine yakın güzel olur...
YanıtlaSilmerhaba sabiha hanım;
Silayvanın cinsinden çok tadı ve kalitesi çok önemli,çok ekşi olursa biraz daha şeker isteyebilir,birde saman gibi tatsız gevşek ayvalardan güzel olmuyor onun dışında sorun olmaz,ekmek ayvası iyidir.umarım beğenmişsinizdir,sonucu yazarsanız sevinirim,elinize sağlık ve teşekkürler..
Merhaba,
YanıtlaSilBen de tarifinizle ilk ayva tatlısı denememi gerçekleştirdim. Rengi açık olacak gibi geldiğinden 2-3 damala kırmızı pasta boyası damlatınca güzel bir renk aldı.
Soğumadan da kabukların tadına baktım ve beğendim. Esas lezzeti soğuyunca anlaşılacak elbete. 1 saat 50 dakikadır pişiyor. Şimdi ocaktan alıp soğutacağım. Suyunu fazla çekmedi. Biraz fazla su koymuş olabilirim ama fazla suyu da reçel gibi bile değerlendirilebilir gibime geliyor.
Güzel ve detaylı tarifiniz için teşekkürler.
Serra
aslında soğuduktan sonrada rengi bir miktar koyulaşa biliyor gıda boyası katmasanız da olabilirdi ama tabi sizin tercihiniz.umarım beğenmişsinizdir,ellerinize sağlık. çok teşekkür ederim serra hanım..
SilMerhaba tekrar,
SilŞimdi yorumuma cevabınızı okurken bir yandan da ayva tatlımdan yiyordum. Çok güzel oldu, üzerinde birazcık kaymakla daha şahane oldu lezzeti. Şimdi daha önce yediğim güzel ayva tatlılarıyla yarışabileceğini anladım. Rengi çok koyu yapmadım, şeftali renginde oldu. Şansıma ayva da güzeldi. Aslında size elinize sağlık demek istiyorum. Sizin tarifiniz benim için en önemli unsur oldu. Ben tatlıya düşkün olduğum için tatlı lezzetleri pişirmede sorun yaşamıyorum. Hatta şimdi arkadaşlarım için bir cheesecake pişireceğim ki cheesecake konusunda çok övgüler alıyorum.
Tekrar teşekkür ediyorum,
Sevgiler
Serra
oh mis mis afiyet bal olsun,beğenmenize çok sevindim.cheesecake de en sevdiğim tatlılardandır,bayılırım.Elinize sağlık,sevgiler...
Silşu anda pişiyor ilk denemem 45 dk oldu kaynıyor sanırım rengi hafifden dönmeye başladıı :D tarif için tşkkürler :D
YanıtlaSilumarım lezzetini de beğenirsiniz.Asıl ben teşekkür ederim fikrinizi yazdığınız için.Biraz geç oldu ama afiyet olsun.
Silsevgiler...
Tabağında şerbeti olmayan ayva tatlısı mı olur?
YanıtlaSilbenim tarifimde şerbet iyice ağdalaştığı için çok fazla şerbet kalmıyor,yani şerbetin büyük bir bölümünü ayvaların içinde kalıyor.
Siltarifiniz de sunumunuz da çok güzel, çok beğendim...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.
SilBugün ilk defa yaptım bu tatlıyı tabiki sayenizde :) rengide tadıda çok güzel oldu ben 3 ayva yaptım ölçüleride biraz arttırdım çok hoş oldu teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba tarifinizi görünce heveslendim ve hemen başına geçtim. İlk deneyimlerim normalde berbat olur ama bu tarifle ilk ayva tatlım süper oldu ben 3 ayva kullandım ölçüleride biraz arttırdım çok güzel oldu çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilYa ben ilk yorumu yazdığımı unutmuşum bida yorum yapmışım kusura bakmayın :D
YanıtlaSilsorun değil :)
SilBeğenmiş olmanıza çok sevindim seher hanım,ellerinize sağlık,afiyet olmuş .
Sevgiler...
Sizin tarifinizle yaptim ayva tatlimi. Acaba tarifte bir hata olabilir mi? iki ayva icin 2 su bardagi seker mi kullaniliyor gercekten? Cok agdali, fazla tatli yenmeyecek birsey cikti ortaya. tadina bakan hic kimse yiyemedi, atmak zorunda kaldim. Diger bloglarla karsilastirinca seker miktari 2 cay bardagi ya da 1 su bardagi olabilir mi diye dusundum.
YanıtlaSilMehtap
merhaba mehtap hanım,
Siltarifte bir yanlışlık yok 2 ayva için 2 su bardağı toz şeker,ben hep o ölçü ile yapıyorum,tarifimi çok da deneyen oldu hiç bir sorun çıkmadı bugüne kadar.Sizin yaşadığınız sorunun tek bir cevabı olabilir,kullandığınız su bardağı çok büyük olabilir,benim bir su bardağı diye verdiğim tüm ölçüler 200 ml' lik su bardağı ile'dir .
Merhaba, yaptım. İlk ayva tatlımızdı. Müthiş oldu. Eşimde bayıldı. Ben tatlıyı çok sevmem ama tadına bakınca çok haifif olduğunu farkettim. Sanırım artık favori tatlılarımızdan. Şekeri çok sevmediğimizden 3 ayvaya 2 bardak şeker attım şekeri bizim için gayet yeterliydi
YanıtlaSilBugun ilk kez denedim suyu vardi az biraz dibine tuttu insallah tadi yerinde olmustur ellerinize saglik
YanıtlaSilBu akşam denedim tarifinizi. Ben 2 ayva için 1.5 su bardagi şeker kullandim. Çok lezzetli oldu. Rengi de muhtesem. Kızım bayıldi. Tarif icin tesekkurler. Sevgiler.
YanıtlaSilBu alsam tarifinizi denedim. Harika oldu gercekten. Rengi kokusu tadi neffissss. Cok tesekkurler:)
YanıtlaSilTam istediğim gibi oldu. Ayva reçeli tarifi için teşekkür ederim.
YanıtlaSilGerçektende tadı ve rengi muhteşem oldu 2 yıldır bu tarifi kullanıyorum ellerinize sağlık çok teşekkürler .
YanıtlaSilsimdi denedim harika gorunuyor pisiyor insallah basarili olur tesekkurler tarif icin
YanıtlaSilBu ölçülerle yapsak sizce nasıl olur
YanıtlaSil