5 Ocak 2012 Perşembe

TERBİYELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

TERBİYELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

Herkese merhabalar.
  Soframızın baş tacı,olmazsa olmazı çorba tarifiyle devam ediyoruz,sırada yine bir beyaz çorbamız var.
   Daha evvelde yazmıştım,ben beyaz çorbaları daha çok seviyorum diye,sahiden de öyle,şimdi yağız'ımda bana benzemeye başladı,oda artık beyaz çorbaları daha bir sever oldu..
Ama bu çokta hoşuma gitmiyor,bu gidişe bir dur demem lazım.
bir çoğunuz zaten bu çorbadan eminim yapıyorsunuz ve afiyetle yiyorsunuzdur ama benim tarifimde aklınızın bir köşesinde kalsın istedim.buyrun tarifime..

Diğer çorba tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

6-7 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı kadar arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
çeşni
terbiyesi için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 silme yemek kaşığı un
üzerine:
1/2 yemek kaşığı kadar tereyağ
pulbiber
TERBİYELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tereyağını tencereye alıp eritelim ve üzerine tavuk suyunu ekleyelim,birazda tuz ekip kaynamaya bırakalım..
Ardından kaynayan suya arpa şehriyeleri atıp bir süre karıştıralım ki şehriyeler yapışmasın..
Şehriyeler yumuşayınca ,un,yumurta sarısı ve yoğurdu iyice çırpıp,çorbadan birkaç kaşık alıp terbiyeye katıp karıştıralım,bu işlemi birkaç kez tekrar edelim,terbiye ılıyınca yavaşça ve çorbayı karıştırarak terbiyenin tamamını çorbaya dökelim.tekrar kaynatalım..
   En son tuz ve baharatlarını da katıp altını kapatalım..
diğer tarafta tereyağın da pul biberi hafif yakalım ve servis ederken üzerine dökelim..
Üzerine mutlaka tereyağın da yakılmış pul biber dökün,tadını inanılmaz değiştirdi,çok leziz bir çorba oldu..

not:  bu arada be üzerine yağ döküleceği için içindeki yağ miktarını azalttım,eğer üzerine yağ yakmazsanız,içindeki yağın miktarını biraz daha çoğaltabilirsiniz,tercihinize kalmış..

AFİYET OLSUN....

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

16 yorum:

  1. missss tereyağ kokusunu ve enfes lezzetini hissedebiliyorum.

    ellerine sağlık tatlım,

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. İçinlerin miss gibi diyebileceği bir çorbaçç
    Eline sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  3. tam bir kış çorbası eline saglık cnm:)

    YanıtlaSil
  4. bu çorbaya bayılırım, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok severim ben biraz farklı yapıyorum. bende yayınlayayım canım çekdi:)))

    YanıtlaSil
  6. mis gibi gorunuyor gercekten ellerinize saglik:))

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık.Terbiyeli çorbaları çok severim.Sizinki de çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. şu hasta ve bitkin halimle öyle leziz ve ilaç gibi görünüyorki ellerinize sağlık içim ısındı güzel görüntüyle

    YanıtlaSil
  9. Sen beyaz çorba yazınca aklıma geldi, yiğenlerimden birisi en çok yayla çorbasını seviyor, annesine beyaz çorba varsa içerim diyo hep:))

    Pek severim tavuk suyuna çorbayı. Ellerine sağlık canım. Şifa olsun..

    YanıtlaSil
  10. ayyy ne güzel sıcacık bu yağmurlarda nefisss nefissss ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Soğuk günlerde sıcacık ne güzel gider..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. en sevdiğim çocuklar için oldukça besleyici bir çorba .

    ellerinize sağlık. nefis olmuşş.

    ebruliyemektarifleri.blogspot.com

    Not: Bu yorumu yollayabilmek için sanırım 7 defa giriş yaptım ama bir türlü olmuyor... inş.bu defa olacak:(

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık enfes bir çorba bende sık sık yaparım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,sizinde elinize sağlık.

      Sil
  14. Ya hep terbiye kesiliyo nasil yapicam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,
      terbiyenin kesilmesinin en önemli nedenlerinden biri iyice çırpılmamış ve ılıtılmamış terbiyenin çorbaya eklenmesi ile gerçekleşir.Hazırladığınız terbiyeye bir kaşık çorbadab koyu karıştır,bu işlemi terbiye iyice ılıyıncaya kadar tekrarlayın.Sonra ılınmış terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve bu aşamadan sonra tencerenin kapağını asla kapatmayın.Birde tuzunu en son katmalısınız.
      sevgiler...

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..