Bu Blogda Ara

6 Ekim 2011 Perşembe

ŞEFTALİLİ PARFE (ÇİKOLATA SOSLU)


   Herkese mutlu bir akşam diliyorum...
Sırada yine enfes bir parfe tarifim var sizlere,mevsimi geçmeden tarifini yayınlamak istedim.
sonra şeftali mevsimi bitmiş reyhan bize şeftalili parfe tarifi veriyor demeyin ^:^
  Üzerine döktüğüm çikolata sosuyla çok güzel bir lezzet çıktı ortaya,işin en güzel yanı ise tadını kendi damak zevkinize göre ayarlayabiliyor olmanız.
çok tatlı seviyorsanız fazla çikolata sosu,yok benim gibi fazla tatlı sevmiyorsanız daha az çikolata sosu kullanabilirsiniz,denemenizi tavsiye ediyorum ve tarifime geçiyorum...

MALZEMELER

1/2 su bardağı süt
1 poşet kremşanti
2 adet yumurta akı
bir çimtik tuz
2 paket vanilin
1 -2 yemek kaşığı pudra şekeri
(tadına bakıp ayarlayabilirsiniz,ben çikolata sosuyla servis ettiğim için az şekerli yaptım,tabi şeftalinizin ne kadar tatlı oluşuna görede şeker miktarı değişir)
3 adet iri şeftali
üzerine:
çikolata sosu
toz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle kremşantiyi yarım bardak sütle katılaşana kadar
mikserle çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.ardından yumurta aklarını pudra şekeri ve bir tutam tuzla kar haline gelip katılaşana kadar yine mikserle çırpalım,kabı ters çevirdiğimizde eğer akmıyorsa olmuş demektir.
sonra yumurtalarımıza kremşantiyi ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım. üzerine vanilyayı da ekleyip son kez karıştıralım .
  Şeftalilerin kabuklarını soyup doğrayalım ve blendırla ezelim.onuda karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra buzdolabı poşeti yerleştirdiğimiz kalıba parfemizi dökelim ve buzluğa kaldıralım.

 En az bir gece beklemeli.kontrol ettiğinizde iyice katılaşmışsa parfeniz servise hazırdır.kalıbı ters çevirip,poşeti çıkaralım dilimleyip üzerine dilediğimiz kadar çikolata sosu ve toz antep fıstığı döküp servis edelim.,
çok çabuk eriyecektir,tıpkı dondurma gibi,bu nedenle yiyeceğiniz kadarını alıp buzluğa geri bırakırsanız şekli bozulmaz.işte bu kadar parfemiz hazır...
AFİYET OLSUN...

10 yorum:

  1. Canım döktürmüşsün yine...ellerine saglık öpüldün...

    YanıtlaSil
  2. sağol canım,eh işte biraz döktürmüşüm galiba:))
    sende öpüldün canım..

    YanıtlaSil
  3. Mutfak Defteri11 Eki 2011 18:25:00

    Harika görünüyor tadı da enfestir eminim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. yok yaaa ben oynamıyorum. :)))) parfe marfe yapiyorsun ben de beğenip kendim yapıyorum sonra gelsin kilolar... Olmaz ki böyle. :) canim şaka bir yana eline sağlık. Enfes görünüyor. :))

    YanıtlaSil
  5. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM MUTFAK ARKADAŞIM,BÖYLE HİTAP EDEBİLİRSİN DEDİĞİN İÇİN VE ADINI BİLMEDİĞİM İÇİN MECBUREN BÖYLE HİTAP EDİYORUM:))
    EVET TADI GERÇEKTEN ÇİKOLATA SOSUYLA ÇOK GÜZEL OLDU,
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  6. OYNA YAĞMUR OYNA:))
    TATLIM NE YAPAYIM AMA BİRAZ GECİKTİ TARİFİM YAYINLAMAKTA BELKİŞEFTALİ BULAMAZ VE YAPAMAZSIN,BENDE KİLO ALDIRDIM DİYE VİCDAN YAPMAMA:))
    SAĞOL TATLIM..

    YanıtlaSil
  7. Yok ben bulup yapıcam, çaresi yok. :))))

    YanıtlaSil
  8. tamam sen yarın ,market manav ne varsa gez bakalım,aslında ben birkaç terde gördüm ama tabi her yerde olmayabilir,hadi bakalım sana kolay gele:))

    YanıtlaSil
  9. döktürmüşsün vallahi ,görüntü muhteşem ama tadıda öyledir eminim..
    eline sağlık..

    YanıtlaSil
  10. sağol canımcım,tadıda çok güzeldi:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..