15 Mart 2012 Perşembe

KARNABAHAR PANE (YOĞURT SOSLU)

KARNABAHAR PANE (YOĞURT SOSLU)
Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
   Sırada yine nefis bir tarifim var sizlere,karnabaharı sevmeyen çok azdır diye düşünüyorum,brokoliden daha çok seviliyor sanırım,ben her ikisini de seviyorum o ayrı,sevmek ,yemek lazım çok faydalılar.
   Gerçi kızartınca ne kadar faydası kaldığı da tartışılır ama hiç yememekten iyidir diyorum.
Ben herşeyin panesini çok severim,kızartma seven bir millet olarak aslında hepimiz severiz,sadece bazılarımız bilinçli bir şekilde zararından dolayı uzak durur ve onu başaran insanlar candır:)
Neyse efendim uykusuzluktan benim devreler karışacak,bu postta karışacak gibi geldi bana ,kısa kesmek lazım:)
  Tarifi ben sizlere yoğurtlu veriyorum ama derim ki bir kısmını yoğurtsuz deneyin öylede nefis oluyor,haydi tarife geçelim..

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
tuz
limon suyu
haşlamak için yeteri kadar su
pane için:
1 şişe maden suyu
2 çay bardağı un
2 adet yumurta
1/2 limon
tuz
bulamak için:
 galeta unu
kızartmak için:
 bol miktarda sıvı yağ
sos için:
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
tuz
KARNABAHAR PANE (YOĞURT SOSLU)
HAZIRLANIŞI

Öncelikle çiçeklerini ayırdığımız karnabaharı iyice yıkayıp ,sirkeli suda bir süre bekletelim ve tekrar yıkayıp süzelim.Diğer tarafta limon suyu ve tuz kattığımız yeteri kadar suyu kaynatıp karnabaharları ekleyip yumuşayana kadar pişirelim ,bir süzgece alıp fazla suyunu süzülmeye bırakalım.
  Ardından galeta unu hariç tüm pane malzemelerini karıştıralım,yağımızı kızdıralım,karnabaharları önce paneye bulayıp ardından da galeta ununa bulayıp güzelce kızartalım ve havlu kağıt serili bir tabağa alalım ki fazla yağını çeksin.Tüm karnabaharlar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.

 En son sarımsaklı yoğurdunu hazırlayıp üzerine döküp servis edelim.Anne eli gibi,derki; bir kısmını yoğurtsuz servis edin,öylede nefis oluyor.
AFİYET OLSUN...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

29 yorum:

  1. Çok severim.Ne güzel görünüyor öyle,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ayyyy ben de bugün kavurmasını yapmıştım, keşke bunu yapsaymışım:)))çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. ayyyy ben de bugün kavurmasını yapmıştım, keşke bunu yapsaymışım:)))çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. nerelerdesin sen bakayım:))
    fazla görünmez oldun canım,
    çok severim yerim senin karnabahar panelerini:))
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. bende çok sevenler içindeyim canım ama artık değişik yöntemleini denemek istiyorum
    nefis olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. cok lezziz görünüyor canim...ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyor,ellerine sağlık..Bizde de genelde kızartması yenir karnabaharın,dediğin gibi hiç yememekten iyidir:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Diyet filan olmasada yapsam. Ben bunu çok severim...

    YanıtlaSil
  10. Valla diyette olmasam, hemen yarın yapacağım.
    Ellerine sağlık, canım.

    YanıtlaSil
  11. Maalesef sevmeyen var, benim oğlum sevmiyor ya! Ama ben çok severim ve enfes görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canımm..miss gibi olmuşlar..sevgilerr

    YanıtlaSil
  13. Çok severim canım , yoğurt soslu ve pulbiberli nefis.

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık hoş olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ah ah bayılırım
    keşke şimdi olsa da yesem ........

    YanıtlaSil
  16. benim yaptığımdan farklı olduğu için ilk fırsatta denicem ellerine sağlık güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  17. Çok severim çok. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Hiiim harika bir lezzet ve görüntü. Ellerine saglik canim,

    sevgiler....

    YanıtlaSil
  19. Çıtır çıtırlardır:) çok hoş görünüyorlar...emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  20. Karnabahar'ı Brokoli'den daha çok severim. Ve bu tarif, görüntüsü çok nefis. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  21. bayılırım karna bahara ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  22. Ben bu tarifi aynen uygulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup fırında pişiriyorum...üstünede sarmısaklı yoğurt harika oluyor...özellikle diyettekiler için süper..

    YanıtlaSil
  23. Canım,
    ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Yoğurtta çok yakışmış.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  24. Ellerine sağlık reyhanım, soframız pişti olmuş bugün:)enfes gözüküyor bizim hanede bu şekilde hazırlanmış karnıbaharı seviyorlar da nadir hazırlıyorum:)kızartma tansiyonu etkiliyor:)
    sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim canım...

    YanıtlaSil
  25. offf nasıl severimmmm,ben de kıymalı yemeğini yapacağım bugün ama sen kafamı karıştırdın şimdi reyhannnn:)))napsam napsam:)))
    ellerine sağlık canım benim
    çok öperimmmm

    YanıtlaSil
  26. ellerinize sağlık öylede çok severimki sevgiler iyi haftasonları

    YanıtlaSil
  27. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  28. Blogunla yeni tanıştım :(( her şey harika görünüyor
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  29. ellerıne sağlık canım harıka olmus

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..