Bu Blogda Ara

23 Mayıs 2013 Perşembe

SÜTLÜ KALP KEK ve 6 YIL ÖNCE BU DAKİKALARDA !

KAKAOLU,SÜTLÜ KEK
Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.
  Blog yazmaya başladığımdan beri her yıl,aynı gün ve aynı saatte yazdığım bir  Bu dakikalarda yazısıyla daha sizlerleyim.Tabi yine her yıl olduğu gibi bu yazının yanında ona uygun bir de tarif var.
Blog yazdığım sürece de her yıl bugün az da olsa tarihe not düşmeye devam edeceğim.Daha evvel ki yazılarımı okumadıysanız bu dakikalarda ne olmuş bilmiyorsunuz ama eminim çoğunuz tahmin ettiniz.
  Altı yıl önce bugün, bu dakikalarda canıma bir can daha eklenmişti.Gözümün önünde benimle birlikte büyüyen,sevmeye ,koklamaya doyamadığım bambaşka bir güzellik.Kesinlikle daha evvel böyle bir şeyle hiç karşılaşmamıştım,hala da onun gibisi çıkmadı karşıma.Bazen düşünüyorum da blogum bile onunla güzel.Onunla ilgili bir şeyler yazdığımda o yazı bir başka anlam kazanıyor sanki.

  Onu elime ilk aldığımda sadece 3800 gr'dı,minicikti,tek derdi gazdı (hem de ne gaz :).Şimdi ise hangi okula göndersek,gelişimine nasıl katkıda bulunsak gibi kaygılarla baş etmeye çalışıyoruz.Hani büyüklerimiz hep der ya ''büyüdükçe dertleri de büyüyor ''diye ne kadar doğruymuş,gazlı (kolikli)günlerini bazen aramıyor değilim :)
   Ama her daim şükretmek bir annenin mayasında olmalı ki,ne olursa olsun her seferinde ''Allah daha beterinden korusun'' der ve şükrederiz.Mesela şuan ateşler içinde yatıyor,doğun gününde hasta yavrucum,ama yine de şükrediyorum soğuk algınlığıdır,bir kaç güne geçer diye.
  Bugün bir kez daha gözlerinin içine bakarak,iyi ki seni doğurmuşum,iyi ki annen olmuşum dedim ona,tıpkı ömrümün kalan kısmında diyeceğim gibi.
   Daha evvel ki yıllarda da bu duyguların aynını belki biraz farlı cümleler ve konulara değinerek yazdığım için çok uzatmak,kendimi tekrarlamak istemiyorum.Her yıl yazmamın sebebi, duygularımı sizlerle paylaşmak ve tarihe not düşmek.Sonra geriye dönüp bıkmadan ,usanmadan hepsini tek tek okumak.Mesela az önce daha evvel yazdığım iki yazıyı da okudum,bir şey değişmiş mi ? tabi ki hayır,sadece gelişmeler ve cümleler değişmiş,duygu yine o duygu,hep de aynı kalacak.
   Neyse efendim,bu yıl da notumu tarihe düştüğüme göre artık kalpli,sütlü nefis kek tarifime geçebilirim :)

SÜTLÜ KALP KEK

  Bu kekin özelliği,normal keklerin çoğunda çırparken içine kattığımız sütün,kek piştikten sonra soğuk olarak üzerine dökülmesi.Pamuk gibi nefis bir kek oldu,biz çok beğendik sizlere de tavsiye ederiz :)

   Diğer kek ve muffin tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
KAKAOLU,SÜTLÜ KEK

MALZEMELER

125 gr tuzsuz tereyağ ya da margarin (eritilmiş soğutulmuş)
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
üzerine dökmek için:
1 su bardağı süt
üzerine serpmek için:
pudra şekeri (isteğe bağlı)

KAKAOLU,SÜTLÜ KEK
HAZIRLANIŞI

   Öncelikle toz şeker ve oda sıcaklığında ki yumurtaları ,şeker eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Üzerine eritip soğuttuğunuz yağı da ekleyip karıştırın.Ayrı bir kapta,un,nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyip yumurtalı karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin.Homojen bir karışım elde edince,katı yağla yağlayıp,unladığınız kalıba ya da fırın tepsisine dökün.Önceden ısıtılmış 160-170 dereceli fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  Pişen keki fırından alın,sıcakken üzerine soğuk sütü her yerine eşit olmak üzere dökün ve  2-3 saat kadar dinlendirin.En son servisten önce üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

26 yorum:

  1. Allah hayırlı ömürler versin ,SAĞLIKLI SIHHATLİ ANNESİ İYİLEŞİR KORKMA :) aLLAHA EMANET ET HİÇ BİR ŞEY OLMAZ ELLERİNE SAĞLIK DENİCEM BU PASTAYI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim nefis bir kek,çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. Oyh! Yerim ben onu! :) Maşallah canım, Allah size hep beraber geçireceğiniz uzuuuunnn, sağlıklı, mutlu ömürler nasip etsin.. Eminim tarifsiz, bambaşka bir duygudur.. Ne güzel anlatmışsın..
    Bu arada kekte harika olmuş canım, ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  3. canım arkadaşım mücizenin geldiği evladın ile taclandığın bugüne şükürler olsun Rabbim bir ömrü huzur ve sağlık ile geçirmenizi nasip eylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şükürler olsun canım,amin cümlemizin evladı uzun sağlıklı bir ömür nasip olsun inşallah..

      Sil
  4. çok güzel ifade etmişsin duygularını :)3800 gayet iyiymiş benim berna 2500 dü bizde 8 yılı devirdik :)Allah cümlesinin evladına sağlıklı uzun ömürler versin,kekde arada kaynamasın üzerine dökülen sütün verdiği yumuşaklığa bayılırım,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet üstelik benim cüsseme göre çok iyiydi,kimse benden o kadar büyük bir bebek beklemiyordu :)amin çok teşekkür ederim...

      Sil
  5. Canım paşana Rabbimsağlık,huzur,mutluluk dolu güzel birömür nasip etsin.Kek nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    öncelikle paşama geçmişler olsun diyorum. En kısa zamanda şifa bulsun inşallah. Doğum günü kutlu olsun. Sağlıkla, neşeyle, huzurla geçen bir yıl geçirsin diliyorum.
    Ellerine sağlık. Nefis kabarmış.(MaaşAllah )
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Reyhan'cım Yüce Mevlam herkese tattırsın evlat sevgisini. Dünyada başka hiçbir canlıya duyulmayan sevgi hissediliyor evlada.. Bende kutluyorum yakışıklımın doğum gününü. yanaklarından öpüyorum..uzun ve sağlıklı ömür diliyorum. Çokk öptüm ..

    Sütlü kalpte pek güzelmiş..Ellerine sağlık..İyi hafta sonları canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn vuslatım,kesinlikle öyle.çok teşekkür ederim...

      Sil
  8. Mutlu yıllar diliyorum oğlunuza. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    YanıtlaSil
  9. Nice mutlu yıllara dogum günü kutlu olsun 41 kere Maaşallah...
    Mucize bu dimi annelik micik canlının büyümesi:))
    Canım kekin de nefis görünüyor kalbini vermişsin ellerine sağlık afiyet şeker olsun. ana oğula kocaman sevgileirmle:))

    YanıtlaSil
  10. Reyhancığım küçük prense Rabbim bir an önce şifa versin. Ömrü çok uzun rızkı bol doğum günü kutlu olsun. Ellerine sağlık kek çok güzel görünüyor. Doğum günü hakkımı aldım ben:))

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Maşallah ne kadar güzel bir bebekmiş ve büyümüş çok yakışıklı bir çocuk olmuş. Allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin inşallah. Ve bir önce iyileşsin çok geçmiş olsun Reyhanım.
    Doğum gününü yürekten kutluyorum :) tarihe not düşmek ne güzel demişsin bloglarımız birazda bu yüzden var sanırım. Geriye dönüp baktığımızda neler yaptığımızı hatırlatıyor bizlere.
    Kek çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Yagiza nice mutlu seneler olsun..seneler geciyor gidiyor ne zaman buyuyorlar anlasilmiyor saglikla sihhatle mutlulukla buyumek yasamak nasip olsun anne babasi ile......Kek te nefis olmus..ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  13. Çocuklarımız büyümese ve hep o tatlı bebek halleri ile kalsa derim ben de zaman zaman, özlüyoruz ufak hallerini...nice nice sağlıklı yıllara hep birlikte olun...
    Kalp kek de süper olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah keşke keşke,büyüdükçe dertleri de büyüyor,ama Allah hepsine sağlık,uzun ömür versin,eksikliklerini göstermesin.çok teşekkür ederim...

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..