Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2013 Pazartesi

WEBER GRİLL İLE BARBEKÜ KEYFİ ve BARBEKÜ YAPMANIN PÜF NOKTALARI


Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
  Bugün sizlere geçtiğimiz günlerde Eks mutfak akademisi'nde gerçekleşen weber Grill etkinliğinden ve doğru barbekü yapmanın püf noktalarından bahsetmek istiyorum.
  O gün etkinliğe biraz geciktiğim için barbeküyü kullanma fırsatım olmadı ama sağ olsun arkadaşlarım  benim için de pişirmişler hep birlikte afiyetle yedik :)
 Pişirme fırsatım olmadı ama ,onunla pişen etlerin ,sebzelerin tadına bakınca ve çok kısa bir sürede piştiğini öğrendikten sonra ne kadar fonksiyonel olduğundan emin oldum.Özellikle bahçesi olanlara kesinlikle tavsiye ederim,ben çok beğendim.
  Doğru barbekü yapmanın önemli püf noktalarına gelince,doğru barbekü seçimi,doğru kullanım,doğru ısı,et cinslerini tanıma ve marine etmeyi bilme gibi ana başlıklar altında toplayabiliriz.Daha detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.
  Bu keyifli günde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.

  Bu arada yarından itibaren Ramazan boyunca yepyeni tariflerim ve menü önerilerimle sizlerle birlikte olacağım,takipte kalın lütfen.



DOĞRU BARBEKÜ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

“Leziz bir barbekü için doğru eti doğru şekilde pişirmek çok önemli!”

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte barbekü tutkunları piknik alanlarını  doldurmaya, teras ve balkonlar ise açılmaya başladı. Güzel havaların vazgeçilmez aktivitesi barbekünün püf noktalarını ise Barbekü sistemleri konusunda uzman Weber şöyle açıklıyor; Doğru barbekü seçimi, doğru kullanım, doğru ısı, et cinslerini tanıma ve eti marine etmeyi bilme. 

Her mevsim tutkunlarının keyif kaynağı olmayı başaran barbeküler havaların sıcak yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde popülaritesini artırmaya başladı. En özel anlara eşlik eden barbekülerin keyfini çıkarmanın en önemli yolu ise doğru kullanım.
Dünyaca ünlü barbekü markası Weber, et pişirmenin ve barbekü yapmanın önemine değinerek, lezzetli bir barbekü keyfi için doğru eti seçmenin ve doğru şekilde pişirmenin önemini savunuyor.


Lezzet kadar sağlıklı ve bilinçli kullanımın da önemli olduğunu savunan Weber Genel Müdürü Cem Yılmaz, leziz ve sağlıklı et pişirme sürecinde doğru kullanım konusunda şu şekilde konuşuyor; “Et pişirmeden önce barbekünün temiz olmasına dikkat edilmeli, mükemmel mangal keyfi için mükemmel araçların yanı sıra yüksek değerli malzemeler de gereklidir. Bu nedenle deneyimli satıcıya gidilmesi ve ürünler hakkında güvenilir bilgi edinilmesi gerekir. Kömürlü barbeküde odun kömürü daha hızlı ısınır, ancak briket kullanıldığında daha uzun süre yanması sağlanacaktırGazlı barbekülerde ise gerekli hazırlık işlemi yapıldıktan sonra sıcaklığı 300 dereceye getirerek ön ısı modunda tutmak gerekmektedirKömürlü barbekülerde kömürün, balık ve sebzenin yeterince taze olması gerekirken, dana eti en az iki haftalık olmalıdır.



Barbeküde Meyve: Neden olmasın?

Etin yumuşak olması için marine karışımına, meyve-sebze suyu, yoğurt, şarap veya sirke gibi asit içeren içerikler konulması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, balık türündeki yiyeceklerin, mangalda çabuk piştiğini ve bu nedenle de mangal başında pişme sürecinin takip edilmesi gerektiğini söylüyor ve ekliyor: “Konuklarına et dışında daha hafif yiyecekler ikram etmek isteyenlerin tercihi sebzeler için ise en uygun pişirme şekli gözleme yöntemidir. Kısa sürede közleneceğinden işlem sırasında sık sık takibi yapılmalıdır. Et yemeği sonrası tatlı ile devam etmek isteyenler için ise barbeküde meyveyi tavsiye ediyoruz. Şeftali, muz veya ananas dilimleri ile mükemmel lezzetler yakalayabilir ve vanilyalı dondurma servis edebilirsiniz. Ancak sadece meyve değil, lezzetli kekler ve tatlı karışımlar da ızgara yöntemi ile ısıtılıp servis edilebilir.”



BARBEKÜ YAPMANIN 5 TEMEL PÜF NOKTASI
1
Kömürün pişirmeye en uygun kıvamı
Uzun süre yandığı için önerilen briket kömürler, barbeküye atıldıktan yaklaşık 40 dk. sonra uygun kıvama gelirler.
2
İdeal et pişirme ısısı
Az pişmiş et için ideal çekirdek sıcaklığı; 49-53 °C
Orta pişmiş et için ideal çekirdek sıcaklığı; 54-60 °C
İyi pişmiş et için ideal çekirdek sıcaklığı; >61 °C
Etin az, orta veya iyi pişmiş olması barbekü içerisindeki ısıya değil tercih edilen pişirme yöntemine bağlıdır.
Az pişmiş et için tercih edilen yöntem; 50/50 yöntemi
Orta pişmiş et için tercih edilen yöntem; dolaylı pişirme yöntemi
İyi pişmiş et için tercih edilen yöntem; doğrudan pişirme yöntemi
Bu şekilde barbekü içerisinde sirküle olan ısıyı kontrol ederek etin pişme derecesini kontrol edebiliriz.
3
Barbeküde sosun önemi
Dilendiğinde pişmeden önce marine sosları ile ete hoş bir lezzet katılabilir. Dilendiğinde ise piştikten sonra sos ile farklı bir tat yakalanabilir. Marine edilmemiş et için en ideal baharatlar kaba deniz tuzu, karabiberdir.
4
İdeal et pişirme süresi
Mükemmel bir et en az 4 cm kalınlıkta olmalıdır. Et pişirilmeden 1 saat önce dolaptan çıkarılıp dinlendirilmelidir. Orta boy bir bonfile için ideal pişirme süresi ön yüz 4 dk. arka yüz 3 dk.’dır. Biftek barbeküden alındıktan 3 dk. sonra kesilmelidir. Böylece etin suyu yeniden dağılır ve daha kıvamlı olur.
5
Favori Marine Tarifi
Soğan, sarımsak, tuz, biber ve taze baharatlardan oluşan marine sosu içerinde birkaç saat bekletilen et, farklı aroması ise lezzete lezzet katacaktır.














































BARBEKÜ’DE DÜNYA DEVİ WEBER TÜRKİYE’DE!
1952 yılında ABD’de kurulan ve dünyada 6 kıtada, 45 ülkede faaliyet gösteren lider barbekü üreticisi Weber; kömürlü, gazlı, elektrikli barbekülerinin yanı sıra, geniş yelpazede barbekü aksesuarları çeşitleri ile Türkiye’ye adımını attı. 2012 yılında EMEA bölgesinde yüzde 55’lik bir büyüme yakalayan firmanın Türkiye’deki hedefi, kaliteli barbeküleri ve çeşitli barbekü aksesuarları ile yepyeni bir pazar yaratmak.


Dünya’da barbekü üretiminde en büyük ürün gamına sahip olan ve yüzde 80’i Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde üretim faaliyetlerini gerçekleştiren barbekü sektörünün lider şirketi Weber, Weber Türkiye’yi kurduğunu duyuruyor.
Amerikan Tipi Barbekü’nün Mucidi!
1950’li yıllardan beri dünyanın pek çok yerinde kabul gören barbekü modeli olan ‘Amerikan tipi barbekü’nün mucidi olan Weber; kömürlü, gazlı elektronik barbeküler ve aksesuarları olmak üzere oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. 3 ana kategoride ürettiği barbekülerin yanı sıra, pek çok alternatifte kömür çeşidi de üreten Weber, kendi geliştirdiği ve 4 saat yanabilen bir kömür çeşidi olan Long Lasting briket barbekü kömürü ile birlikte kullanıcılarına, oldukça uzun süre sorunsuz yanabilen barbekü kömür alternatifleri de sunuyor.
“Sadece Barbekü Değil Eğlence ve Sosyalleşme!”
Kullanıcılarımıza sadece bir barbekü değil, sosyalleşme ve eğlence sunuyoruz diyen Weber Türkiye Genel Müdürü Cem Yılmaz sözlerine şöyle devam ediyor: “Dünyanın bir numaralı barbekü üreticisi Weber’in Türkiye’de kendi ofisini kurması oldukça önemli. Bu, Türkiye’deki gelişimin ve Türkiye’ye verilen önemin bir göstergesi. Biz Weber Türkiye olarak lokasyon ve kültür farklılığı yaşamamak adına Almanya’ya bağlı olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Amacımız Türkiye’de barbekü pazarını oluşturmak ve genişletmek.”



Weber Grill Academy
Türkiye’de Weber Grill Academy’yi kurarak, uzmanlar eşliğinde barbekü yapma ve barbeküde pişirilebilecek her tür yiyecek için pişirme teknikleri ile ilgili tüm bilgileri uzmanlar eşliğinde kullanıcılarına anlatacaklarını da belirten Yılmaz şunları ekliyor: “Barbekü kültürüne sahip olan biri, yalnızca bir barbeküye değil, aynı zamanda insanların bir aile ya da arkadaş ortamında bir araya gelerek, sevdikleri ile birlikte keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak bir araca da sahip oluyor. Amacımız, Weber Grill Academy’de, Weber ile ilgili olan deneyimlerin misafirlere aktarılması ve en iyi lezzetlerin bizim barbekülerimiz sayesinde yapıldığını bilip, bunun özgüveni ile daha da mutlu bir zaman geçirmesidir.” ‘Sadece barbekü değil eğlence ve sosyalleşme’ mottosu ile hareket ediyoruz. Çünkü barbekü aslında tüm ailenin ve dostların bir araya gelip keyifli vakit geçirmelerini sağlayan bir araç.


Barbekü’de 25 Yıl Garanti!
2012 yılını, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) bölgesinde yüzde 55’lik bir büyüme oranı ile kapatan lider barbekü üreticisi Weber’in, Türkiye’deki 2013 yılı hedefi ise, kendi oluşturacağı satış kanallarını geliştirerek, geçen yıllardaki cirosunu 6 katına çıkarmak. Kalite unsurunu, öncelik sıralamasında ilk sıraya yerleştiren ve ürünlerinde daima bu prensibi izleyen Weber, kullanıcılarına sunmuş olduğu 5 ile 25 yıl arası garanti süresi ile rakiplerinden farklılaşıyor olmasının yanı sıra, kalite konusunda kendisine ne denli güvendiğini de gözler önüne seriyor. Türkiye’de ilk etapta, ulusal-yerel zincirler ve bayi kanalları tarafında satış yapacak olan Weber, Şubat sonu itibariyle yapı marketlere ve internet üzerinden satışa da giriş yapacak.  
Deneyimli ve hepsi alanında uzman mühendislerden oluşan ar-ge ekibi ile çalışmalarına aralıksız devam eden Weber, 2013 yılı içerisinde elektrikli ve gazlı barbekülerin yanı sıra, barbekü aksesuarlarında da yeni ürünler piyasaya sürerek, ürün gamını kullanıcı dostu ürünlerle genişletmeyi planlıyor.


Sağlıcakla kalın...

6 yorum:

  1. Paylaştığın bilgiler için teşekkürler Reyhan'cığım.Hayırlı Ramazanlar.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. ben yapamadım ki,arkadaşlar yapmış ben yedim :)

      Sil
  3. Canımmm takipteyim ramazan ayı boyunca tariflerini bekliyorum Hayırlı ramazanların olsun çok öpüyorummmm.O gün de ne güzeldi weber grill günümüz değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi bakalım hayırlısı :)sağol vişnapım,bende öperim..

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..