Bu Blogda Ara

14 Aralık 2013 Cumartesi

MAKSUT ASKAR İLE LEZZET SANATLARI ve TARÇINLI HİBİSKUS ŞERBETİ



Bugün sizlere yazmak da oldukça geciktiğim keyifli bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.Aslında üzerinden uzun zaman geçince yazmak çok zor oluyor,bir türlü toparlayamıyor insan.Bundan sonra arayı fazla açmadan hepsini yazma kararı aldım (tabi uyabilirsem :)




Türkiye'nin 24 saat yemek yayını yapan ilk televizyon kanalı olan  24Kitchen 'da Maksut Aşkar ''Lezzet sanatları'' isimli bir program hazırlıyor.Maksut Aşkar biz blogger'ları  geçtiğimiz eylül ayında,programın yayınlandığı stüdyoda ağırladı.Programın konseptine dair sohbetimize, nefis ikramlıklar da eşlik edince sohbet daha bir keyifli hale geldi :)
Program her cumartesi-pazar saat 13.30 'da ekrana geliyor.




  Programın konseptine gelince ; Anne ve Anneannelerimizden öğrendiğimiz yemeklerin pişirme yöntemlerini ve sunumlarını Maksut Aşkar kendine göre yorumluyor.Yani geleneksel yemeklerimizi ,sunumu ve pişirme yöntemleri ile daha modern bir çizgiye taşıyor.Maksut Akşar,her programda belirlenen bir ana malzeme ile 4 çeşit yemek yapıyor. Bizim katıldığımız hafta ki programın ana malzemesi üst panoda da yazıldığı üzere bademdi.O günkü programda perde pilavı,taze otlu semizotu salatası,keşkülü fukara ve badem sütü vardı.


Ispanaklı baklava böreği...

Ispanaklı Baklava Böreği...


Mantı Çıtırında Füme Somonlu Kanepe...


Mantı Çıtırında Füme Somonlu Kanepe...


   Maksut şef o gün bizler içinde enfes ikramlıklar hazırlamıştı.Ben özellikle böreği ve şerbeti çok beğendim.Böreği ilk fırsatta kendim evde deneyip tarifini sizlerle paylaşacağım.Bugün ise değişik aromalı içecekleri,şerbetleri sevenler için Maksut şefin Tarçınlı Hibiskus şerbeti tarifini vereceğim.Ben çok beğendim belki sizlerde denemek istersiniz.


 TARÇINLI HİBİSKUS ŞERBETİ

Bizleri 24Kitchen mutfağında ağırlayan, sevgili Maksut Aşkar'a ve ekibine bir kez daha teşekkür ederim.

TARÇINLI HİBİSKUS ŞERBETİ

MALZEMELER

6 çubuk tarçın
100 gr hibiskus
1 avuç kakule
1 lt su
600 gr şeker

HAZIRLANIŞI

 Bir tencereye 1 litre suyu ve şekeri koyup ocağın altını açın. Şeker suyun içinde eriyinceye kadar karıştırın.
Geri kalan tüm malzemeleri de (6 adet çubuk tarçın, 1 avuç kakule ve 100 gr hibiskus)  ekleyip karışım şerbet kıvamına gelene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın.
Şerbet kıvamına gelip gelmediğini karıştırdığınız kaşığın arka kısmına parmağınızı sürerek anlayabilirsiniz. Karışım kaşıktan su gibi akıp gitmiyorsa kıvamı olmuş demektir.
Karışım şerbet kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca bir süzgeç yardımıyla süzerek sürahiye aktarın.
Soğuk su ile istediğiniz oranda karıştırıp içebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

4 yorum:

  1. Börek ve somonlu kanepeden alıp gidebilirmiyim..Şerbet tarifini daha sonra gelir alırım Reyhancım:)) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Kanalı ilk kez geçen gün bir arkadaşta izledim Reyhanım. Yemek programlarını çok izliyorum zaten. Bende böreğe bayıldım ve şerbet çok ilginç geldi denemek lazım :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık. Blogunuza nasıls üye olabilirim
    mommyslifetime.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Şerbet mükemmel arkadaşlar 3 senedir yapıyorum.özellikle ramazanda susuzlugu gideriyor... Konsantre olmasıda ayrı bir güzellik... Yarim bardak şerbet ve üstüne su kivam tamamlanmiş oluyor.. Buz küpleri ve taze nane yaprağı eşliğinde hoş ve lezzetli bir sunum.....

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..