Bu Blogda Ara

17 Şubat 2014 Pazartesi

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

Bazılarımız tatlıyı ancak ekşi bir lezzetle buluşursa sever,mesela ben.
  Hele de tatlı ile çok aranız yoksa ancak bu şekilde yenesi bir hal alır sizin için..Örneğin vişneli bir tatlıya en çok vişnenin hatırı için hayır diyemem.Tabi bu durum herkes için geçerli olmayabilir ama benim gibi damak tadı olanlar için durum böyle.O halde haftaya ekşi,tatlı bir lezzetle başlayalım.
Yalancı cheesecake'de diyebileceğimiz nefis bir tatlı.Sadece aradaki kremanın yerini sütlü irmik tatlısı almış,tek fark bu,tabi bir de altında ki bisküvide tereyağı yok bu da tatlının daha hafif olmasını sağlıyor.Uzun lafın kısası irmik tatlısı ve vişne severlere şiddetle önereceğim nefis bir lezzet,mutlaka deneyin,tadın derim.

Diğer sütlü tatlı tariflerime Buradan , Diğer  Vişneli  tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

9-12 kişilik
MALZEMELER

1 paket yulaflı bisküvi (155 gr)
İrmik tatlısı için:
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
bir limon kabuğu rendesi
Vişneli sos için:
1,5 su bardağı vişne (çekirdeği ayıklanmış)
1,5 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1,5 çay bardağı toz şeker (klasik küçük çay bardağı)
Üzerini süslemek için:
toz antep fıstığı
hindistan cevizi

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle yulaflı bisküviyi rondo ile ya da elinizle öğütün.Islatıp fazla suyunu süzdüğünüz kare borcama ezdiğiniz yulaflı bisküviyi eşit bir şekilde yayın.
  Ardından irmik tatlısı için;
Limon kabuğu ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın ve ocağa alın.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen tatlıyı ocaktan alın, rendelediğiniz limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  Hazır olan irmik tatlısını hiç bekletmeden dikkatli bir şekilde bisküvilerin üzerine döküp soğuması için bir kenara alın.
  Vişneli sos için;
Sos tenceresinin içinde suyla nişastayı iyice ezin.Üzerine toz şeker,kabuğu çıkarılmış vişneleri de ekleyip ocağa alın.Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.(sosu çok fazla bekletmeyin,çok soğursa donar tatlının üzerine dökmek de zorlanabilirsiniz)
  Yeteri kadar ılıyan sosu kabuk bağlamış ve soğumuş tatlınızın üzerine eşit bir şekilde yayın ve en az bir kaç saat mümkünse bir gece dinlemesi için buz dolabına kaldırın.Tatlıyı ne kadar dinlendirirseniz servisi o kadar kolay olacaktır.
  Ben dilimledikten sonra, hindistan cevizi ve toz antep fıstığıyla süsleyip servis ettim.Siz dilerseniz başka bir malzeme ile de servis edebilirsiniz ama üzerine ne serperseniz serpin mutlaka servis esnasında yapın bu işlemi.
VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

9 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    tatlın lezzetli görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık şu tabağı alayım kaçayım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş,ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Aynen dediğiniz gibi ben de tatlılarda ekşi veya mayhoşluk verecek bir sos ilavesini seviyorum. Tatlınız çok güzel görünüyor, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık kim sevmez bu muhteşem renkleri.Aynı chesecake gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık çok lezzetli bir tatlı sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nefis ten baska ne denirki bu goruntuye?:)) ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  8. Cok leziz gorunuyor reyhancim ellerine saglik afiyetle

    YanıtlaSil
  9. denedim çok güzel oldu çok saolunn

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..