Bu Blogda Ara

1 Mayıs 2014 Perşembe

CEVİZLİ UN HELVASI


HAYIRLI KANDİLLER
  Bugün üç ayların birincisi olan Recep ayının ikinci günü ve mübarek Regaib kandili.Tekrar bu mübarek günleri görmek nasip oldu çok şükür,Allah layıkıyla yaşamak nasip etsin hepimize.

  İçimizden geçen tüm güzel dualar kabul görsün inşAllah (Amin).
Helvaya gelince daha evvel tarifini yayınladığım ,çok beğenilen sıvı yağlı un helvamın bu defa cevizlisini yaptım.Aslında sık sık yapıyordum ama yazmak bir türlü kısmet olmamıştı,kısmet bugüne imiş.Bu hali de ayrı bir güzel oluyor,unun kokusu cevizin kokusuyla karışınca tam bir lezzet bombası çıkıyor ortaya.Mutlaka deneyin,tadın,tattırın derim.Eğer ceviziniz yoksa daha evvel ki tarifim ile de yapabilirsiniz.
  Tekrar hayırlı kandiller,dua ile...

Diğer helva tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

6-8 kişilik
MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1/2  su bardağı dövülmüş ceviz
şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su




HAZIRLANIŞI

   Öncelikle su ve şekeri derin bir kasede karıştırıp eritin.Diğer taraftan çelik tencereyi ocağın en küçük gözüne alıp,sıvı yağı ekleyin ve kızdırın.Kızan yağa unu ekleyin kavurmaya başlayın.Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar sabırla kavurun.Rengi sütlü kahve olduğunda (alttaki fotoğrafta aşamaları sırasıyla var,4. fotoğraf) şerbetini ekleyip hızlıca karıştıralım.Şerbetini çekip koyulaşmaya başladığında cevizini de ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.Şerbetini çektikten sonra ki kavurma işlemi  çok önemli,şerbetini çekti diye helvayı ocaktan almayın. Biraz daha kavurun ki  tam kıvamında bir helva olsun.Kavurma işlemi bittikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika kadar dinlendirin ve dilediğiniz şekli verip tercihen sıcak ya da ılık olarak servis edin ama soğukken de yenebilen nefis bir helvadır,anlayacağınız her hali ayrı güzel.


Notlar:
...Kısık ateşte pişirmek ve sürekli karıştırmak çok önemli,helva kıvamını ancak bu şekilde alır.
...Diğer önemli noktalardan biri de helva şerbetini çektikten sonra biraz daha kavurmak,bu da kıvamı ve lezzetini artırmak için mutlaka uyulması gereken bir kuraldır.
...Her malzeme için aynı ölçülerdeki su bardağı kullanmaya özen gösterin.
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  2. hela nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.kandilin mübarek olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Canım kandilin mübarek olsun. Helva nefis olmuş sunumuna bayıldım.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık,hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. Canımı çektirdin ben de irmik helvası yaptımm :) Rabbim bu ayları layıkı ile geçirmemizi Ramazan'a erişmemizi nasip etsin..

    YanıtlaSil
  7. Ne helvaymış be, anlat anlat bitmemiş :P Ellerine emeklerine sağlık, pek leziz görünüyor..

    Bereketli bi zaman dilimi geçirip Razaman'a erişiriz inşallah

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık. Görüntüler ve sunum beni mest etti.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Mrb özverili ve başarılı çalışmalarınıza bayıldım. Benimde nacizane bir web sitem var ziyaretlerinizi bekliyorum. www.ig-org com

    YanıtlaSil
  10. bütün dualarımızı kabul etsin Rabbim helvayıda çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..