Bu Blogda Ara

16 Haziran 2014 Pazartesi

YAĞIZ'IN 7. YAŞ GÜNÜ MASASI


  Yine koskoca bir yılı daha devirmişiz ve ben bir doğum günü yazısı daha yazıyorum. Geçen yıl bu zamanlarda Yağız'ın 6. yaş günü yazısını yayına almıştım.Sanki zaman göz kapayıp açana kadar geçmiş,gitmiş.O büyüdükçe ben yaşlanıyorum,ben yaşlandıkça o büyüyor
.


  Her yıl bu zamanlar benim için oldukça telaşlı geçer.Nasıl bir sofra kurayım,menüde neler olsun,kimler gelsin,tabi akabinde bir alışveriş çılgınlığı başlıyor ki ardı arkası kesilmiyor.Bu yıl Yağız konseptin sarı lacivert olmasını istedi,tabi bir de Fener Bahçe'nin kanaryasını.Ben de ona göre bir şeyler yapmaya çalıştım,ama bu sene de aksilikler bir türlü yakamı bırakmadı.Hiç biri önemli değil de telefonumun bozulması ve fotoğraf çekemiyor olmam çok zorladı beni.Bir sürü fotoğraf çektim ama hiç biri istediğim gibi olmamış.Telafisi de yok madem mecbur yayına alacağım dedim ve en iyilerini seçmeye çalıştım.Bu yıl da böyle olsun, artık seneye daha tedarikli olacağım kesin :)


  Yine Yağız'ın isteği üzerine çikolatalı çilekli yaş pasta yaptım,biz bize olacağız diye menüyü de çok abartmak istemedim ama oldukça bereketli bir akşamdı,hiç aklımda olmayan sürpriz misafirler aramıza katıldı.İyi ki de geldiler onların sayesinde partimiz şenlendi.





  Bu defa gelen misafirlerimiz için sürpriz bir hediye yaptırmak istedim.Hem şıklık olsun hem de bizden bir anı kalsın diye.Tabi Yağız'ın bu konuda ki yorumu ayrıca güzeldi ; ''Anne bu benim doğum günüm benim gelenlere değil onların bana hediye getirmesi gerekir,bu durum bana çok saçma geldi '' demez mi :)
  Hem güldüm hem de durumu anlayacağı bir dil de anlatmaya çalıştım,neyse ki sonradan ona da mantıklı geldi :)
  Bu cici magnetleri Sevgili papatya prenses yaptı,Dağıtırken hepsinin içine birer tane fotoğraf koydum,herkes pek beğendi.Papatya bu konularda oldukça maharetli ,başka neler yapmış görmek isterseniz Papatya prenses'in dükkanına bir göz atın derim.

Menümüz de neler mi vardı ?

Minik bonibonlar...


Baharatlı,tuzlu kuş kurabiye.
Burada ki kurabiyeyi kuş şeklinde ki kalıpla kesip,çörek otundan göz yaptım.


Kuşlu un kurabiyesi ...


Patatesli unlu börek...
Tarifi ilerleyen günlerde yayınlayacağım...



Kısır...
Tarifine Buradan ulaşabilirsiniz.


Porsiyonluk kumpir...
Bütün olarak tarifi blog da mevcut dilerseniz onu da yapabilirsiniz,ama bu haliyle sunumu daha kolay olduğu için misafirlerinize bu şekilde ikram etmenizi öneririm.Bu halinin tarifi de en kısa zamanda blogda olacak.
Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere oldukça keyifli bir akşam geçirdik ve bu keyifli karelerle bir yılı daha geride bıraktık.


Seneye yeni bir doğum günü masası ve yazısı ile görüşmek üzere :)
Sağlıcakla kalın...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

8 yorum:

  1. Herşey harika olmuş Reyhancım pastadan 1 dilim olsada yesem:)
    Sen yaşlanıyormusun buna gülerim sadece:)
    Zaman konusunda sana katııyorum maalesef

    YanıtlaSil
  2. Yağız'ın Doğum Gününü yürekten kutluyorum, sizlerle birlikte mutlu sağlıklı yıllar diliyorum.
    Maşallah ne kadar büyümüş. Hazırlıklarına bayıldım her şey çok güzel görünüyor ve telefonun bozulması çok kötü olmuş. Ama fotoğraflar çok güzel bence hiç canını sıkma.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş canım nice senelere:)

    YanıtlaSil
  4. Kuzum Yağız paşaya sağlıklı ve hayırlı bir ömür dilerim.Anne becerikli olunca masa ve menü süper olmuş ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sunum harika :-)) Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  6. herşey ne kadar da güzel görünüyor hepsi buram buram emek kokuyor..Ellerinize emeğinize sağlık:) Doğum günü kutlu olsun: hep beraber nice sağlıklı mutlu yıllar geçirin inşallah:) sevgilerimi bırakıyorumm

    YanıtlaSil
  7. mutlu mutlu daha nice seneleri olsun ellerine sağlık seninde bilirim bu telaşı şu ara yoğun yaşıyorum :)
    papatyanın yaptığı herşey güzel kendisi gibi :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ayni duyguları tekrar tekrar yasasak da hic heyecanimiz bitmeyecek profesyonel bir eda ile islerimize sarılacak amatör bir ruh ile o heyecanı hic yitirmeyecegiz bence son nefese kadar Rabbim her güzel gününe şahit olmayı nasip etsin.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..