Bu Blogda Ara

30 Ocak 2016 Cumartesi

Peynirli Midye / Pileli Börek



Bir dönem rüzgar gibi esen midye börek sonunda benim blogumda ki yerini de almış oldu.Aslında bir çok kez yaptım ama fotoğrafını bile çekemeden ortadan kayboldu.Sanırım bu böreğin cazip olmasının en önemli nedeni pratik ve şık olması.Zaten bir çok böreği bir birinden ayıran en önemli özelliği de şeklidir,yoksa sosu iç malzemesi üç aşağı beş yukarı genelde aynıdır.Gerçi ben böreklerim de her zaman aynı sosu kullanmam,şekline ve içeriğine göre hazırlarım sosları.
Çıtır istiyorsam su,pamuk gibi olsun istiyorsam süt,bazen yoğurt,yumurta bazen yalnızca yağ kullanırım.Bu böreğim de içi yumuşak dışı hafif çıtır olsun istediğimden hem su hem süt kullandım,sonuçtan da oldukça memnun kaldım.
Sizlerde eğer hala denemedi iseniz mutlaka deneyin derim,hem göz zevkinize hem de midenize hitap edecek nefis bir lezzet.
Keyifli,huzurlu bir hafta sonu dilerim.
Diğer Börek tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.



20 adet
MALZEMELER

5 adet günlük taze yufka
sos için:
1 su bardağı süt
1 küçük çay bardağı su
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
içine:
1 kase beyaz peynir (ezilmiş ya da rendelenmiş)
5-6 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Üzerine:
1 yumurta sarısı
çörek otu

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yufkaları dört eşit parçaya bölün.Sos malzemelerini bir kasede karıştırın.Hazırladığınız sostan üçgen kestiğiniz yufkanın üzerine bir fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürün.Altta fotoğrafta da görüldüğü gibi sivri ucundan parmağınızla sürükleyerek büzün.Sağ ve sol kanatları alt tarafta uç uca biri diğerinin üzerine gelecek şekilde birleştirin.peynirli harcı uç kısmına yerleştirin,yanlardan üzerini hafif kapatıp ne sıkı ne de gevşek olmayacak şekilde dikkatlice dolayın.



Altında kalan pileli kısmı üste çevirin,kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Yağladığınız fırın tepsisine dizin.Kalan sosu yine fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün,yumurta sarısını da sürüp,ortasına çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...


Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
   

1 yorum:

  1. Elinize sağlık... ben de pek severim bu böreği sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..